İstiklal Marşımızın Kabul Edilişini Kutluyoruz

İstiklal Marşımızın Kabul Edilişini Kutluyoruz

İstiklal Marşımızın Kabul Edilişinin 102. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak İstiklal Marşımızın Kabul edilişini kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-İSTİKLAL MARŞIMIZ MİLLETİMİZİN YENİDEN DİRİLİŞ HİKAYESİDİR.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel '12 Mart İstiklal Marşı’ nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma' günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı: 

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.
  İstiklal Savaşı öncesinde olduğu gibi, buna benzer pek çok zor günler yaşayan milletimiz, bu zorlukları birlik, beraberlik ve fedakârlıkla atlatmayı bilmiştir. 
  12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin hür ve bağımsız yaşama sevdasından taviz vermeden yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş Milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.
 İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız.
 Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nda müstesna kişiliğiyle, milletimizin istiklal mücadelesindeki azim ve kararlılığını aynı potada birleştirmiştir. Tarihten silinmek istenen bir milletin istiklali için yapması gereken fedakârlıkları, sarılması gereken değerleri kendi üslubuyla şiirsel ifade etmiştir.
 Yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Akif’in İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, milletimizin daima ortak bir değeri olmasını da sağlamıştır.
Bu nedenle Akif, tarihte kalmış öncü ve örnek bir kişi değil aynı zamanda günümüzde ve gelecekte de yaşaması gereken bir kanaat önderi, fikir adamı ve tarihi bir şahsiyet olarak görülmektedir.
 

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ’nün 102. Yıl dönümü vesilesi ile bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan istiklal marşı’ mızı bizlere hediye eden “Milli Şairimiz” Mehmet Akif ERSOY’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

BAŞKAN TOK-GFELECEĞİMİZ İSTİKLAL MARŞLIMIZIN TEMELLERİ ÜZERİNDE YÜKSELECEK

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Başkan Tok  yayınladığı mesajında şu ifadeleri dile getirdi:

“Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü kutluyoruz.“İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir” 

Tarihimizden gerekli dersleri çıkarmamız gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Hanefi Tok mesajına şöyle devam etti; “ Medeniyet yarışında daha üst sıralara nasıl geliriz, bunun mücadelesini vermeliyiz. Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla; ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum.”

 



İlginizi Çekebilir