İstiklal Marşının Kabulünün 108. Yıl dönümü Çaykara'da Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulünün 108. Yıl dönümü Çaykara

İstiklal Marşının Kabul edilişinin 108. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Tören ile kutlandı.

İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart tarihinin Pazar gününe denk gelmesi sebebi ile Resmi Tören 13 Mart 2023 Pazartesi Günü Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesine ait yeni binanın toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.. Kd. Bşçvş Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  ile Resmi Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri,Siyasi Parti İlçe Başkanları ,Öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehitlerimizin Anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Programda İstiklal Marşının tamamının bir öğrenci tarafından sahne performansı ile okunmasının ardından İstiklal Marşının kabul edilişi ile ilgili sinevizyon gösterisinin sunumu gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının Doğuşu adlı metnin okunmasının ardından İstiklal Marşı Yazarımız Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiir öğrencilerin muhteşem sahne performansları ile sahneye konuldu.Öğrencilerin Kurtuluş Savaşı anını kıyafetleri ile birlikte canlandırdıkları sahne performansları sonunda şanlı al bayrağımız ile salonun selamlanması alkışlar eşliğinde izlendi.

Program Mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz anısına dua yapılması ile sona erdi.



İlginizi Çekebilir