Hayırlı Kandiller Çaykara

Hayırlı Kandiller Çaykara

Bu Akşam Tüm İslam Alemi Regaip Kandilini İdrak Etmenin Mutluluğunu Yaşıyor

Hayırlı Kandiller Çaykara?Ülkemiz ve Tüm İslam Alemi bu akşam Regaip Kandilini İdrak Etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Regaip Kandili Dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak hemşerilerimizin Regaip Kandillerini kutladılar.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ÜÇ AYLAR TOPLUMUMUZU BÜTÜNLEŞTİRİYOR

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem  Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İşte Kaymakamımız Salih Çiğdem´in Regaip Kandili Mesajı:

7 Mart 2019 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecenin ?Regâib Kandili? olduğunu ve üç ayların ilk Cuma gecesi olduğunu kaydeden Kaymakam Salih Çiğdem; ?Regâib kandili, dini literatürümüzde ?Üç Aylar´ olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk Cuma gecesidir./resimler/2019-3/7/1335360640472.jpgÜç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandilinde Cenâb-ı Hakk´a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız.

İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz.

Bu duygu ve düşüncelerle;başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere  Tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regâib Kandili´ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu müstesna günlerin tüm insanlığın birlik ve beraberliğine, barış ve huzur ortamına katkıda bulunmasını diliyorum? dedi.

BAŞKAN TOK-MANEVİ COŞKUMUZ BİZİ BİRLEŞTİRİYOR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Regaip Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Belediye Başkanımızın Regaip Kandili Mesajı

Üç aylar olarak bilinen bu aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı bir mevsimdir. Bu ayların içinde bazı geceler ise bu manevi duyguların daha da yükseldiği zaman dilimlerine dönüşür.

/resimler/2019-3/7/1335532984478.jpgRegaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda tutkuyla çaba sarf etmek demektir. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana yöneltmek, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk´ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine daha fazla gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere tüm inananların Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenabı Allah´tan niyaz ediyorum.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Kandiller Çaykara

İlginizi Çekebilir