İyi Bayramlar Çaykara

İyi Bayramlar Çaykara

Kurban Bayramı dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi tok ile Siyasi Parti İlçe Başkanları birer mesaj yayınladılar

KAYMAKAM ÇELKKOL-BAYRAM SEVGİ VE KARDEŞLİK DEMEKTİR

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol  Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Çelikkol mesajında, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştiği, insanlar arasındaki kırgınlık ve dargınlıkların yerini barış ve hoşgörüye bıraktığı, birlik ve beraberliğimizin devamı için önemi büyük olan bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

BAYRAMLARIN ANLAM VE ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLADIK

Bayramlar insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut veren, birlik ve beraberliği sağlayan özel günlerdir. Dini, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun insanları birliğe çağıran, insan sevgisi ve barışı vurgulayan değerli düşünürleri çıkarmış uygarlıklar beşiği Anadolu’da yaşayan bizler; Bayramların anlam ve önemini bir kez daha hatırlattığı, barış, kardeşlik, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma, paylaşma gibi değerleri yaşam biçimi olarak benimseyen bir medeniyetin mensuplarıyız.

Bayramın bayram tadında geçmesi, bayram sevincimize gölge düşmemesi, yüreklerin yanmaması için; trafik ve sağlık kurallarına uyalım. Bunun hem kendimize ve sevdiklerimize hem de başkalarına karşı sorumluluğumuzun gereği olduğunu unutmayalım. Bu zamana kadar olduğu gibi bayram süresince özellikle de bayramlaşma ve ziyaretlerimizde; temizlik, maske ve mesafe kuralına uyarak koronavirüs salgını ile mücadelede elde ettiğimiz kazanımlarımızı koruyalım.

FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRMEK DİLEĞİYLE

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olması temennisiyle; başta Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Şehit Aileleri ve Kahraman Gazilerimiz olmak üzere herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyor, daha çok güzelliklerin paylaşıldığı, gözyaşı ve açlığın olmadığı, dostluk ve sevginin hakim olduğu bir dünyada sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi

BAŞKAN TOK-YARALARI BİRLİKTE SARALIM

 Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yayımladığı bir mesajla, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Temmuz ayı itibariyle pandemi kısıtlamalarının kaldırıldığını ve yeni bir normale adım attıklarını hatırlatan Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok normalleşme sürecinin başlamasıyla yaşanan zor günlerin ardından yaraları birlikte sardıklarını söyledi.

Mesajında dünyanın her yerindeki Müslümanlar için bağlılık, şükran ve hayırseverlik değerlerini tekrarlamak için önemli bir zaman olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Sevgi, nezaket ve dayanışma değerlerinin en üst düzeyde hissedildiği Kurban Bayramı'na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 “BAYRAMLAR BİRBİRİMİZDEN GÜÇ ALMAYA VESİLEDİR”

Belediye Başkanı Hanefi Tok mesajında, “Paylaşmanın, omuz omuza durmanın, ortak bir duyguda buluşmanın adı olan Kurban Bayramı’na ermiş bulunuyoruz. Dünyanın ve ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde bayramlar kavuşmaya, hasret gidermeye ve birbirimizden güç almaya vesile oluyor. Kurban Bayramı’nın insanlarımızın birbirine daha çok kulak verdiği, dargınlıkların ortadan kalktığı, huzurun ve bereketin bizlerle olduğu bir atmosfere yol açmasını yürekten temenni ediyorum” sözlerine de yer verdi.

MÜFTÜ ŞENOCAK-BAYRAMLAR SEVGİ DEMEKTİR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Dini bayramlardan ikincisi olan kurban bayramını idrak ettiğimizi söyleyen Müftü Şenocak mesajında şunları söyledi: "İslam Alemi olarak son derece kutsal olan  Kurban Bayramını kutluyoruz. Ben şimdiden bütün kardeşlerimizin kurban bayramlarını tebrik ediyorum. Kesecek oldukları kurbanlarının Allah’a yakınlaşmaya vesile olmasını ve yüce rabbimizin rızasını kazanmaya vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Bizim dinimizde bayram günleri adı üzerinde sevinç günleridir, mutluluk günleridir, ziyaretleşme günleridir. Bu bayramlar vesilesiyle aramızdaki her türlü kırgınlık ve dargınlıkları ortadan kaldırıp aramızdaki sevgiyi, muhabbeti arttıracak davranışlarda bulunmamız lazım. Özellikle büyüklerimizden başlamak sureti ile akrabalarımızı, büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü almamız gerekiyor. Bu sevincimizi hep beraber paylaşmamız lazım. Kurbanlık şartların üzerinde taşıyan hayvanların kurban olabilecek durumdaki hayvanın Allah rızası için Allah yolunda ve aynı zamanda boğazlanıp kesilmesi olayı var. İslama göre dinen zengin sayılan hali vakti yerinde olan her Müslüman kardeşimizin bu şartları taşıyan hayvanları keserek kurban ibadetini yerine getirmesi üzerine vacip olan bir ibadettir. Mali bir ibadettir. Herkes sorumlu değil.” 

BAŞKAN MUHAMMET SELÇUK-İYİ BAYRAMLAR

Yüce Mevlam,Kurban Bayramının hürmetine bizlere Hz.ibrahimin sadakatinden,Hz.ismailin teslimiyetinden bir nebze de olsa nasip eylesin.Devletimizin dün olduğu gibi Yarin da güçlü olmasi duası ile BAYRAMINIZ

MÜBAREK OLSUN.

SEVGİ DOLU, HUZURLU NİCE BAYRAMLARA

KEMAL CUMAN-BAYRAM SEVGİ VE GELECEK DEMEKTİR

Çaykara Gündem Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı
Bayramlar dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaşmaktır. Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı herkese açmaktır. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz, Kurban bayramınızı, sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi diliyorum. Hep birlikte sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlara...

BAŞKAN SARI-BAYRAMLAR KUCAKLAŞMA DEMEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı;

Başkan Sarı yayımladığı mesajın da  "Millet olmanın en önemli özelliklerinden biri sevinçte ve hüzünde birlikte hareket edebilme, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesidir. Geçen her bayram bu birlikteliği, bütünlüğü, kardeşliği ve barışı daha da kuvvetlendirmektedir. Ülke olarak özellikle şu günlerde gereksinimimiz olan en önemli şeyde budur. Bu gün gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin bu günlere ne zorluklarla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.



Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmak toplumun bireyleri olarak bizlerin sorumluğumuz altındadır. Bu nedenle yurttaşlarımızın, ülkemizdeki özgürlükçü ortamın değerini iyi bilmeleri, çağdaş yaşam biçiminden ödün vermemeleri gerekmektedir. Aklın ve bilimin üstünlüğünü esas alan; çağdaşlık, özgürlük, eşitlik gibi vazgeçilmez ilkeleri içeren büyük bir düşüncenin ürünü olan, tüm insanlık için örnek teşkil eden Cumhuriyetimizin değerini, yaşamakta olduğumuz bu günlerde her zamankinden daha çok bilmek ve uyanık olmak zorundayız. 
Kendilerini çağdışı ve ham hayallere kaptıranların, ülkemizi Ortaçağ zihniyetine döndürmek isteyenlerin yaptıkları planların asla gerçekleşmeyeceğine, buna asla olanak bulamayacaklarına olan inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın  sağduyusu ve bağlılığı, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının korunması ve yaşatılmasının en büyük güvencesidir.  Bu bilinç ve duyarlılığı her zaman göstereceklerinden kesinlikle emin olduğum tüm Çaykara’lı hemşerilerime güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha coşkulu ve mutlu bir Kurban bayramı diliyorum. Bayram günlerinin sevinç ve coşkusunu tüm yaşantınız boyunca yüreğinizde hissetmeniz ve bu huzur ve mutluluğunu daima yaşamanız dileklerimle Kurban bayramınızı kutlar sevgi ve saygılar sunarım."

BAŞKAN ÖKSÜZ-BAYRAMLAR MANEVİ BİR RUHTUR 

Milliyetçi Hareket Partisi Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz   Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Öksüz, Kurban Bayramı’na kavuşmanın, üzerimize vacip bir görevi bir kez daha yerine getirmenin manevi değer ve hazzını milletçe yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bayramlar milli ve manevi değerlerin pekişmesine, dini şuur ve duygunun gelişmesine, sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine vesile olan müstesna ve özel günlerdir.  Kurban, Allah’a manen ve ruhen yakınlaşmanın eşsiz bir fırsatıdır.  Bayramlar; kavuşmanın, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın tebliğidir.  Bayram; kardeşliğin, dostluğun ve yakınlığın hiç değişmeyen adresidir.  Gerginlikleri yumuşatmak, küslükleri bitirmek, küskünleri barıştırmak için bayramı bir kucaklaşma vesilesi olarak değerlendirmeliyiz. Bizi biz yapan, bizi köklerimize ve kimliğimize sımsıkı bağlayan bağlardan birisi de böylesine anlam dolu günlerdir. Bayramlar, bozulmak istenen kardeşliğimize, baltalanmak istenen huzurumuza sahip çıkmak için manevi bir imkândır." ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN KADIOĞLU-BAYRAMLAR SEVGİ İLE KUCAKLAŞMADIR

Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.Başkan Kadıoğlu  mesajında şunları kaydetti: “Bayramlar, coşku, sevgi, kucaklaşmadır. Aile bağlarının daha da güçlendiği, dargınların barıştığı, yaşlıların, çocukların gönüllerinin alındığı en özel günlerdendir bayramlar. Özellikle Kurban Bayramları, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın ibadetidir. Gönülleri, bolluk ve bereket için şükür duygusu, ihtiyaç duyanlara yardım eli uzatılmasının huzuru kaplar. Bayramlarımız, barındırdıkları bu manevi ruhla asırlar boyu milletimizi hep birbirine kenetlemiş ve gönüller arasında birleştirici bir köprü olmuştur. Bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe kardeşlik ve sevgi bağlarıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimize şükrettiğimiz bu Kurban Bayramı’nda, vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, değerli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, milletimize daha nice bayramları, hep böyle kardeşlik sevgisiyle dolu bir maneviyatta yaşamayı nasip etsin.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-BAYRAMLAR KARDEŞLİK DEMEKTİR

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç  bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin ve Çaykara halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç’ın  Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Saygıdeğer Çaykara halkıyla birlikte bir bayramı daha kutlayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, hemşerilerimden ricam, bayram ziyaretlerini sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek maskeli bir şekilde gerçekleştirmeleri, salgının bir anan

BAŞKAN DÜNDAR-BAYRAMLAR MANEVİ BİR HAZDIR

Çaykara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar, Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Mehmet savaş dündar “Millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bolluk ve bereket dolu bir Kurban Bayramına daha erişmenin manevi haz ve heyecanını milletçe yaşıyoruz” ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

Geçen bayramlarda aramızda olup bu bayramda olmayan birçok vatandaşımızın mekanları cennet olsun. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramının huzur ve kardeşlik ve esenlikle geçmesi için dualarda bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çaykara’lı’ hemşerilerimizin ve Esnaf sanatkârlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Bayramın Ülkemizin, Milletimizin ve tüm İslam Âleminin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”



Anahtar Kelimeler: Bayramlar Çaykara

İlginizi Çekebilir