İyi Bayramlar Çaykara'm

İyi Bayramlar Çaykara

Ramazan Bayramı dolayısı ile Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Müftü Vahit Şenocak Birer Mesaj Yayınlayarak Çaykara İnsanının,Ülkemizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını Kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-BAYRAMLAR ÖZLEMEKTİR,KAVUŞMAKTIR

İlçemiz Kaymakamı Muhammet Güzel, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Kaymakam Muhammet Güzel, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı, bütün coşkusuyla yaşamanın ve bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 

Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.  Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine de kucak açmalıyız.

Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde de siz değerli Çaykara’lı hemşerilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bilindiği gibi her bayramda artan trafik yoğunluğu sebebiyle kazalarda da artış yaşanmaktadır.  “Bayramınız Kemerli Olsun” Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bir Hareketine Bakar Hayat” mottoları ile vatandaşlarımızın trafik kurallarına hassasiyet göstermelerini bekliyor, hiçbir vatandaşımızın bayram sevincinin hüzne dönüşmemesini temenni ediyorum.

 Bu duygular içinde Başta Şehit Aileleri olmak üzere Kahraman Gazilerimizin ve tüm Çaykara’lı  hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesi, hem milletimiz, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN TOK-RABBİM BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Çaykara  aşkıyla hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi baki, dayanışmamızı kalıcı  ve huzurumuzu daim eylesin.” dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli hemşerilerim, Rahmet, mağfiret ve manevi kurtuluş mevsimi olan Ramazan günlerini geride bırakarak bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Ramazan boyunca yapılan hayırların, tutulan oruçların, kılınan namazların ve edilen duaların kabul olmasını niyaz ediyorum. Bayramlar; gönüllerin hürmetle coştuğu, küslüğün ve husumetin kucaklaşmayla onarıldığı barış ve kardeşlik iklimidir. Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıralarımızın nefes aldığı buluşma sahasıdır. Bu bayram vesilesiyle gönüller alınmalı, dargınlıklar ve kırgınlıklar sona erdirilmelidir. Zira her şeyden daha fazla ihtiyacımız olan tek şey; bir ve beraber, iri ve diri olmaktır. 

Kıymetli hemşerilerim, Birlik ve beraberliğimiz ne kadar sağlamlaşırsa, yardımlaşma ve dayanışma ferasetimiz ne kadar anıtlaşırsa, mağdur her bir insanımızın güzel ve huzurlu bir yaşam sürmesi de o kadar iyi olacaktır. Nitekim mazlumu kollamak, düşeni kaldırmak, üşüyeni kucaklamak, aç olanı doyurmak bizim itikadımızın en büyük alametifarikasıdır.

Değerli Çaykara’lı Hemşerilerim, Her yıl olduğu gibi bayramların, bayram havasında geçmesi amacıyla tüm enerjimizi ve imkânlarımızı kıymetli hemşerilerimiz için değerlendiriyoruz. Çaykara’mıza hizmet yolculuğumuzda vatandaşlarımızın gönüllerine dokunduğumuz her anı büyük bir heyecan ve gururla gerçekleştirmekten kıvanç duyuyoruz. Yediden yetmişe tüm hemşerilerimizle kucaklaşmaya, gönül köprüleri kurmaya, el birliği ve güç birliği yapmaya, Çaykara aşkıyla hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi baki, dayanışmamızı kavi, barış ve huzurumuzu daim eylesin. Bir yandan Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan bayram günlerine ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Daha nice bayramlara kavuşmak dileğiyle…”

MÜFTÜ ŞENOCAK-BAYRAMLAR NE ŞE VE MUTLULUĞUN PEKİŞTİĞİ ANLARXDIR

Çaykara İlçe Müftüsü Vahit Şenocak Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İlçe Müftümüz Vahit Şenocak’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluşa vesile olan, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu, Kur’an-ı Kerim’in indiği ve  bin aydan daha hayırlı  olan Kadir gecesini içinde barındıran Ramazan-ı şerifi geride bırakmanın hüznünü hissetmekle birlikte, Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini yaşamaktayız.

Bayramlar; neşe ve mutlulukların hep birlikte paylaşıldığı zamanlardır, Yüce Rabbimizin biz kullarına katından sunduğu bir müjde ve mükâfattır.

Bayramlar; berekettir, umuttur, özlemdir, yarınlar için niyettir, duadır.

Ramazan Bayramı münasebetiyle bizi dünyaya getiren anne-babalarımızı, hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi, hayatımızın canlı bayramları olan çocuklarımızı, aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, komşularımızı, arkadaş ve dostlarımızı hürmet ve muhabbetle sevindirelim. Yaralanmış gönülleri ve çaresiz yürekleri onaralım. Yetimlerle, gariplerle, kimsesizlerle, mahkûmlarla ve yaşlılarla bayramımızı aydınlatalım. Hastane köşesinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. Küskünleri barıştıralım. Dünyanın dört bir tarafında bayramı yaşayamayan kardeşlerimize ve tüm İslam Âlemine dua edelim.

Bayramımızın yeni bayramlar doğurması, sevincimizin yeni sevinçlere başlangıç olması, huzurumuzun nice huzursuzluklara çare olması, mutluluğumuzun dünyanın dört bir yanındaki acılara teselli olması niyetiyle tüm Çaykara’lı Hemşerilerimin  Ramazan Bayramını tebrik eder, Milletimiz ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’ımızdan niyaz ederim.



Anahtar Kelimeler: Bayramlar Çaykara'

İlginizi Çekebilir