İyi Kandiller Çaykara

İyi Kandiller Çaykara

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak Hem Çaykara’lı Hemşerilerimizin hem Ülkemizin hem de İslam aleminin Berat kandilini kutladılar

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandili dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak Hem Çaykara’lı Hemşerilerimizin hem Ülkemizin hem de İslam aleminin Berat kandilini kutladılar.

KAYMAKAM ÇELİKKOL-KANDİL HOŞGÖRÜ VE PAYLAŞMAK DEMEKTİR

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol’un Berat Kandili Mesajı;

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.

Bu mübarek gece vesilesi ile toplumsal olarak yaşadığımız bu zor süreçte Allah’tan sevgi, merhamet ve af dilerken insani ilişkilerimizde hoşgörüyü esas almak, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa atılmış en önemli adımdır.

Berat Kandili, bizlere Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir.

Bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, kalplerdeki buzlar erimeli ve beraberce güzelliklere yürünmelidir.

Bu vesile ile Çaykara’lı hemşehrilerimin Milletimizin ve İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum

BAŞKAN TOK-KANDİLLER GÖNÜLLERİMİZİ AYDINLATIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un Berat Kandili Mesajı

“Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan gecelerdir.

Ramazan-ı Şerif´i müjdeleyen bu anlamlı gece, birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendirme imkânı veriyor. İçinde bulunduğumuz ve dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan virüs nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize de bol bol dua edelim. Bu mübarek gecede yapacağımız dualarla inşallah insanlık bu illetten de kurtulacaktır.

Bu anlamda bu mübarek gece hürmetine hem Çaykara’lı hemşerilerimizden hem de tüm vatandaşlarımızdan Pandemi kurallarına uymalarını,hijyen,maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını,kurallara birlikte uyarak bu salgın hastalığı hep birlikte aşacağımızı bir kere daha anımsatmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Çaykara’lı hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslâm âleminin mübarek Berat Gecesini tebrik ediyor; barış ve huzur dolu bir Ramazan Ayına birlikte ulaşmayı diliyorum"



Anahtar Kelimeler: Kandiller Çaykara

İlginizi Çekebilir