İyi Tatiller Çaykara'm

İyi Tatiller Çaykara

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 2023-2024 Eğitim Öğretim yıılının sona ermesi dolayısı ile birer mesaj yayınladılar. 

KAYMAKAM ERBEK-ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZDİR 

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1.yarıyılının sona ermesi dolayısı ile bir mesaj yayınladılar. 

Kaymakam  Erbek'in  mesajları şu şekilde: 

Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Öğretmenlerimiz ve Saygıdeğer Velilerimiz;  

            2023- 2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak 2024 Cuma Günü sona erdi. 

Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. 

 Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gelişimlerinde, okul başarılarında en az öğretmenler kadar anne-babalarında rolü bulunmaktadır. Çocuklarımızın karneleri, öğretmenler ve anne-babalar olarak onlarla ne ölçüde ilgilendiğimiz, ne ölçüde destek olduğumuz hakkında fikir veren birer ayna niteliğindedir. Bizlere düşen başarıyı takdir etmek ve ödüllendirmektir. 

İlçemizin eğitim sorumluluğunu paylaştığımız yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve destek personelimizle birlikte, öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı kişilikler olarak yetişmesinde, bilgiye en doğru ve güvenli biçimde erişmelerinde daima yanlarında olacağız. 

Bu tatil dönemini dinlenmenin yanı sıra kitap okuyarak, zamanınızı kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle değerlendirerek geçirmeniz umuduyla; tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum. 

BAŞKAN TOK-ÇOCUKLARIMIZ EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZDIR 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

  Eğitime, çocuklara ve gençlere büyük değer veren Başkan Hanefi Tok; “Tüm öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.

  “Amacımız, çocuklarımızın her dönem başarılı olması, geleceğe daha güvenli bakabilmeleridir” diyen Başkan Tok, mesajında öğrencilere seslenerek; “Sevgili öğrenciler, sizleri çok seviyoruz. Karne almanın heyecanını yaşarken, tatilde hem dinlenme hem de eksikliklerinizi giderme fırsatı bulacaksınız. Çalışma azminiz ve motivasyonunuz her zaman yüksek olsun’’ ifadelerini kullandı. 

  Belediye Başkanı Hanefi Tok şunları söyledi;  “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin güçlü bir Türkiye için daha çok çalışmasını ve iyi bir eğitim almasını önemsiyoruz. Çaykara Belediyesi olarak ilçemizdeki eğitim kurumlarımızın fiziki ihtiyaçları başta olmak üzere eksikliklerinin giderilmesi noktasında imkanlarımız ölçüsünde ciddi destek sağladık,sağlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizi yarınlara taşıyacak olan öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum’’dedi. 

MÜDÜR ÇAMURALİ-ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR 

Sevgili Öğrencilerimiz;       Elbette karne geçmişin değerlendirilmesi demektir.  Karne notları sorumluluk sahibi olma, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, donanımlı, güvenilir ve dürüst, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. 

 Bu değerlendirme sırasında, geçmişteki hatalardan, harcanan çabanın ne ölçüde yeterli olduğundan, sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinden ve tüm bunların nedenlerinden söz etmek doğaldır.       

 Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu etmedikleri notlar olabilir. O öğrencilerimizin de önümüzdeki eğitim- öğretim yılında düzenli ve planlı bir çalışmayla istedikleri notları alacağına inanıyorum. Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük sermayelerindendir. Sizlerin de bu görüşte olduğunuzu ve istediğiniz zaman başarabileceğinizi biliyorum.      

  Değerli Öğretmenlerimiz;       Bir dönem boyunca öğrenme aşkını ve ruhunuzdaki hazineleri öğrencilerinizle paylaştınız. Gelecek yıllarda, öğrencilerimizin yollarını aydınlatacak, onlara hız verecek pek çok meşaleler yaktınız. Sizlerin de ödülü budur! Bu duyguyu tatmanın ve bir ömür zevkle icra etmenin, ne büyük bir onur ve ne büyük bir ödül olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz.        Eğitim-öğretim yılı boyunca yarınlarımızın teminatı sevgili öğrencilerimiz için göstermiş olduğunuz üstün gayretten dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.  

Gençlerimizi yarınlara hazırlarken verdiğiniz emek her türlü takdire değerdir. Öğrencilerimizi bilgi, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik duygularıyla yoğuruyor olmanız bizlerin en büyük sermayesidir. Ülkemizin maddî ve manevi anlamda kalkınması ancak sizlerin gayreti, emeği ve özverili çalışmaları ile mümkün olabilir.    

Kıymetli Velilerimiz;       Karne heyecanınızı içtenlikle paylaşıyoruz. Sizlerin en değerli varlığı olan çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken; karnenin, çocuğunuzun bir dönem boyunca derslerinde gösterdiği performans ve çalışmanın notlarla gösterilen bir belge olduğunu unutmayınız. Başarısız karnelerin sorumluluğunu sadece çocuğa yüklemek sorumluluktan kaçmak olacaktır. Karne notlarını cezalandırma aracına değil, içeriği ve sunumu ile olumlu bir geri bildirime dönüştürmeliyiz. Karne sonucu ne olursa olsun, çocuklarımıza onları çok sevdiğimizi ve her durumda yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Çocuklarımız eğitim öğretim süreci sonunda gösterdiği başarı sonucu takdir, teşekkür, başarı vb. belgeler aldığında ne kadar mutlu oluyorsak, başarısızlık durumunda da ortak sorumluluğumuz gereği sevgimizi ve desteğimizi göstermeliyiz.    

   Bir bütünün parçaları olan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiası olarak 2023-2024 eğitim- öğretim yılının 1. dönemini geride bırakmış bulunuyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkesi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, gayretlerinin devamını diliyorum.       Bu vesile ile  2023-2024 eğitim-öğretim yılı 1. kanaat döneminin sorunsuz şekilde tamamlanmasındaki gayretlerinden dolayı öncelikle okul yöneticilerimiz ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir tatil süreci geçirmelerini temenni ediyorum. 



Anahtar Kelimeler: Tatiller Çaykara'

İlginizi Çekebilir