İzmit ten Hüzünlü Bir Yazi

İzmit ten Hüzünlü  Bir Yazi

Van da Dun Hayatini Kaybeden Haci İsmail Ozturk Goz Yaslari ve Dualar Eşliğinde Son Yolculuğuna Ugurlandi

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak dün Van 100.Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Hakk´a yürüyen Hacı İsmail Öztürk göz yaşları ve dualar eşliginde İzmit Körfez Tütünçiftlik 95 Evlerde düzenlenen cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa,İnegöl,İstanbul,İzmit,Adapazarı,Trabzon ve ülkemizin değişik yerlerinden yüzlerce seveninin katıldığı cenaze töreninde adeta insan seli yaşandı. Cenazeye katılan kalabalığın cami avlusuna sığmaması sebebi ile bir süreliğine yol trafiğe kapatılarak cenaze namazı kılındı.

/resimler/2016-9/3/1751181328445.jpg

Hacı İsmail Öztürk´ün cenaze namazına Uzungöllü İş Adamı Cemal Akyüz ile Uzungöllü Araştırmacı Yazar Ağabeyimiz Hasan Düzgün,Uzungöllü İş Adamı Muzaffer Karatay katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Hacı İsmail Öztürk Körfez İlçemizde bulunan bulunan Aile Kabristanlığında defnedildi.

Çaykara Gündem Ailesi olarak  aramızdan zamansız ayrılışı ile tüm Uzungöl´ü gözyaşlarına boğan Merhum İsmail Amcamıza Allah´tan Rahmet kederli ailesine ve de tüm Uzungöl halkına başsağlığı  dileklerimizi iletiyoruz.

      EN GÜZEL ÖLÜM HANGİSİDİR?

Ölüm güzel midir Sevgili Dostlar?...Ya da en güzel ölüm hangisidir diye sorsak hepimiz bu soruya farklı farklı cevaplar veririz hiç kuşku yok ki.Ölüm güzel midir elbette ki tartışılır.Kimi kalkar benim hayattan beklentilerim çok fazla bunun için ölüm güzel değildir der kimi ise nasıl olsa sonu ölüm değil mi ha bugün ha üç gün sonra der geçip gider./resimler/2016-9/3/1753030080484.jpg

 

Bunları neden mi yazma gereği duydum?Uzungol´ün yetiştirdiği ve de örnek Toplum İnsanı olma özelliği ile her zaman örnek gösterilen Sevgili Cemal Akyüz Abimiz bugün Merhum İsmail Öztürk´ün oğlu Sevgili  Mustafa Abi ile sohbetlerine kulak misafiri oldum.Senin baban dedi Sevgili Cemal Akyüz.Senin baban bir insanın hayatı boyunca ulaşabileceği en güzel mertebeye ulaşarak muhteşem bir insan olarak tamamladı ömrünü...

 Sahi Sevgili Dostlar bir insanın hayatı boyunca ulaşabileceği en güzel yer neresidir?İki araba,beş  otomobil ya da üç fabrika mı?

/resimler/2016-9/3/1754147425693.jpg

Sevgili İsmail Amcada bunlardan hiçbiri yok.Peki ne var Sevgili İsmail Amca da?Örnek insan olmak var.Toplum insanı olmak var.Adam gibi dosdoğru olmak var.Kendi prensiplerini yerleştirmek ve de bir ömür boyunca bu prensiplerden asla ve asla taviz vermemek var.Dostlarinin yüreğinde kocaman bir gönül köprüsü kurmak var.

Sonrasında kafamı çevirdim etrafıma baktım.Yediden yetmişyediye kimi Bursa´ dan geliyordu kimi İnegöl´ den.Kimi Zonguldak´ tan geliyordu kimi Ankara ya da İstanbul ´dan.Yüzlerce gönül dostu son yolculuğunda yanındaydı Sevgili İsmail Amca ´nın.

Ölüm güzel midir diye sormuştuk.Bir iki şairimize kulak verelim bu sefer.Önce Üstat Necip Fazil Kısakürek´ e kulak verelim.Ne diyor Üstat:

"Sultan olmak dilersen, tacı sorgucu unut

Zafer araban senin gıcırtılı bir tabut."

Evet bugün bizler Merhum İsmail Amcamızın Onurlu Yaşam öyküsü ile tabutunun peşinden gururla yürüdük.

Sonra Sevgili Cahit Sıtkı Tarancı´ ya kulak verelim:

"Neylersin ölüm herkesin başında

Uyudun uyanamadın olacak

Kim bilir nerde nasıl kaç yaşında

Bir namazlık saltanatın olacak

Taht misali o musalla taşında"

Evet bizler Sevgili İsmail Amcanın o bir namazlık saltanatına gurur duyarak şahitlik yaptık.

 Baştaki sorumuz ile bitirelim.Ölüm güzel midir bilmem.O sizlerin kararınız.Ama bugün Sevgili İsmail Amca hayatta ADAM gibi yaşayarak son yolculuğunda ölümün de güzel olabileceği konusunda hepimize örnek alınacak bir ders verdi.

 

 



Anahtar Kelimeler: İzmit Huzunlu Yazi

İlginizi Çekebilir