İzmit ten Yurekleri Yakan Haber

İzmit ten Yurekleri Yakan Haber

Uzungol un En Eski Esnaflarindan İsmail Ozturk Van da Hakka Yurudu

Uzungol 01 Eylul 2016 Perşembe gece  Yarisi Vandan gelen aci bir haber ile sarsildi.Uzungol un en eski esnaflarindan Gandeoğlu İsmail Ozturk Van da tedavi gorduğu Van 100. Yil Eğitim ve Araştirma Hastahanesinda hayatini keybetti.Yaklasik 40 gundur hastanede tedavi gormekte olan İsmail Amca ne yazik ki yaşam mucadelesine daha fazla dayanamadi ve de 80 yaşinda hayata gozlerini kapatarak Hakka Yurudu

Aramizdan ayrilişi ile tum Uzungölu göz yaşlarina boğan Uzungol´un en eski çinarlarindan Merhum İsmail Amca Adapazari Akyazi Beldesinde ikamet ediyor.Bu yaz Uzungol e gelen İsmail Amca oğlu ile birlikte Van da bulunan hemşerilerini ziyarete gitmişti.Ziyaret sirasinda rahatsizlanan Merhum İsmail Amca kaldirildiği hastanede 40 gun boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek Hakka yurudu.

/resimler/2016-9/2/0830091793028.jpg

1965 yilinda Uzungol den Van´a göç eden ilk kafilenin icerisinde bulunan Merhum İsmail Amca uzun seneler Donerdere Köyümüzde yaşadıktan sonra İzmit Tutunciftlik e göç etmisti.Mustafa Öztürk´un babasi,Van da ikamet eden Yasar ve Şaban Ozturk un Amcalari,İzmit te İkamet eden Abdullah Şamiloglu nun kayinpederi,Uzungöl´den Turizmci İbrahim Önal´ın Eniştesi,SEzgin Motel Sahibi Niyazi İsmail Sezgin´in Enişteleri  olan İsmail Amca çalişkanliği prensipli yaşam şekli ve de sicacik insan ilişkileri ile toplumda herkesin takdirini kazanan bir toplum insani olarak tamamladi yaşamini.

Merhum İsmail Amca 03 Eylul 2016 Cumartesi Gunu İzmit Tutunçiftlikte Kilinacak olan cenaze namazinin ardindan ayni yerde bulunan Şehir Mezarliğinda defnedilecektir.

/resimler/2016-9/2/0832041326419.jpg

Yonetim Kurulu olarak aramizdan zamansiz ayrilişi ile Tum Uzungol u goz yaslarina boğan Merhum İsmail Amca´ya  Allah tan rahmet basta oğlu Sevgili Mustafa Abi olmak uzere tum aile efratina ve de Uzungol Halkimiza bas sağliği dileklerimizi ilrtiyoruz.

İLETİŞİM:05392364093-Mustafa Öztürk-Oğlu

               05306874832-Yaşar Öztürk-Yeğeni

               05337132769-Şaban Öztürk-Yeğeni 

               05336980494-İbrahim Önal-Kayını

İZİN VERİN AĞLAYAYIM

Belki de yuzlerce haber paylaşmak durumunda kaldim Siz Sevgili Çaykara Gundem Dostlarimiz ile.Ama bu sefer aci biraz daha farkli,biraz daha derin ve de çok daha fazla goz yaşi içeriyor Sevgili Dostlar...

Öncelikle şunu açik yureklilik ile belirtmek isterim.Sevgili İsmail Amca Hanimin Amcasi.Sade Amcasi olsa iyi.Hani eskiler derler ya Amca baba yarisidir diye.Sevgili İsmail Amca bu yarim olan kavrami tamamlamis ve de kardeşinin çocuklarini kendi öz çocuklarindan asla ve asla ayirmamiş kendi çocuklarina verdiği değerin aynisini kardeşiin cocuklarina da vermiş.

Şimdi birileri soracak iyi de Sevgili Hilmi Hocam Haniminin Amcasi sana neden bu kadar yakin diye.Doğrudur izah etmeye çalisayim Efendim.Yaklasik 26 senelik evliyim Sevgili Dostlar. Ve de Sevgili İsmail Amca asla bir enişte gibi değil bir baba şefkati ile kucak açti bizlere.Ve de ben açik konuşmak gerekirse hep bir Baba sicakliği ile onunla birlikte bulunmaktan her zaman buyuk bir gurur duydum.

 Şimdi gelin sizleru 1950-1960 li yillara taşiyalim ve de o yillari hep birlikte yasayalim.Uzungol de Turizmin olmadigi yokluk ve de kitlik yillarinin hukum surduğu yillar.Ve de Sevgili İsmail Amca Esnaf o yıllarda Uzungöl de.Sadece Esnaf mi.Kesinlikle Hayir.İyi bir yardimsever.Mukemmel bir komşu.Kendisine ait prensipleri olan ve de bu prensiplerden asla ve asla taviz vermeyen örnek bir İnsan olarak hizmet verdi Uzungol e Sevgili İsmail Amca.Uzungol un her kariş taşinda toprağinda iz birakarak tamamladi Uzungol serüvenini.Uzungol de tanimadiği insan yoktur desem hiç de abartmamis olurum.Kendisi ile her sohbetimizde Uzungöl de bulunan her aileyi cocuklari ile birlikte isim isim sayarak her seferinde beni hayretler icerisinde birakmiştir

 Sonrasindabir gun geldi ki Uzungol artik karınlarını doyuramadi ve de Sevgili İsmail Amca diğer hemşerileri ile birlikte karinlarini doyufabilmek icin 900 km uzaktaki Van Özalp Dönerdere Köyünü mesken tuttu.Örnek toplum insani olma ozelliği.  burada da devam etti Sevgili İsmail Amcanin.Kararliliği ve de prensiplerinden asla taviz vermeyerekDonerdere  koyumuze de çlk onemli hizmetler sundu.

Sonra bir gun geldi ki buradan da ayrilarak İzmit in yolunu tuttu ve de yaşam savaşina burada devam etti.Son nefesini verene kadar çalişmaktan,insanlara yardimci olmaktan ve de o neşeli gulen yapisindan asla ve asla taviz vermedi.

Yeni yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardimcin olsun Sevgili İsmail Amca.Mevlam seni cennetu ile mukafatlandirsin inşallah...



Anahtar Kelimeler: İzmit Yurekleri Yakan Haber

İlginizi Çekebilir