Jandarma Teşkilatının 183. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Jandarma Teşkilatının 183. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Başçavuş Hava Birer Mesaj Yayınlayarak Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 183. Yıl dönümünü kutladılar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefdi Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd. Bşçvş Aşkın Hava Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 183. Yıl Dönümü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-JANDARMA HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in Mesajı şu şekilde:

Devletimizin en köklü kuruluşlarından birisi olan Jandarma Teşkilatımızın Kuruluşunun 183. Yılını gururla kutluyoruz.   

Bilgi birikimi ve tecrübesiyle halkımızın selameti, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için yüksek vazife şuuruyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, geçmişten günümüze huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından birisi olmuştur.

Terörden asayişe, trafik denetimden organize suçlara kadar geniş bir sahada görevini başarıyla sürdüren Jandarma Teşkilatımız, bu temel görevlerinin yanı sıra toplumla ilişkiler noktasında da önemli hizmetlerde bulunarak devlet-millet kaynaşmasına vesile olmaktadır.

Jandarma Teşkilatı, tecrübeli kadrosu, disiplinli görev anlayışı, yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi ile üstlendikleri her görevi hakkıyla yerine getirerek gösterdiği kahramanlıklarla halkımızın daima güven ve sevgisine mazhar olmuştur.

Bu önemli görevleri ifa ederken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak, aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımızın yasalara, demokratik değerlere, temel hak ve hürriyetlere bağlı olarak her zaman suç ve suçlularla mücadelesini etkin bir şekilde sürdüreceğine inanıyoruz.  

Bu düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 183. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, görevi sırasında şehit olan kahramanlarımızı rahmet, gazilerimize de şükranla anıyorum.

BAŞKAN TOK-HAYATIMIZI ONLARA EMANET EDİYORUZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un  Mesajı şu şekilde:

Terörün ve teröristin korkulu rüyası, milletimizin göz bebeği, şan ve şeref sahibi Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Dağda bayırda her an ve her yerde hainlerin düşmanı, halkımızın dostu olan Jandarma Teşkilatımız her daim milletimizin gönlünde ayrı bir yer tutmuş, halkımızın sırtını güvenle yasladığı bir dağ olmuştur.

Terör, kaçakçılık, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, trafik terörü ile mücadele eden, suçlulara göz açtırmayan, başarılarıyla sadece ülke içinde değil, uluslararası alanda da yüksek itibar ve saygı uyandıran Jandarma Teşkilatımız her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Gerek yeni teknolojik imkânları ile gerekse artan personel sayısı ile gerekse de donanımı ve işlevselliği artan iletişim ağları ile 21. Yüzyılda da her türlü suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması için gelişmeye devam etmektedir.

Artan standartları ile birlikte düşmanlarına korku salan Jandarma Teşkilatımız daha da güçlenmiş ve iç güvenliğin sağlanması, halkımızın huzurunun temin edilmesi konusunda önemli başarılara imza atmış ve atmaya da devam edecektir.

Gerek huzur ve güven ortamının sağlanmasında ve korunmasında gerekse de kanunlarımızın uygulanmasında ülkemizin her bir evladına, her bir Jandarma personelimize itimadımız tamdır. Bu ülkenin canı gönülden, cansiperane çalışan aslanları var oldukça kötü emeller amacına ulaşamayacak ve her türlü bela ülkemizin üzerinden def edilecektir. Bu şanlı üniformayı giyen bu memleketin her bir genci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan devam ettikçe bu milletin sırtı yere gelmeyecektir.

Kar kış demeden, her coğrafi koşulda ve her yerde özveri ile yurt savunmasında ve kırsal alanda asayişin sağlanmasında göstermiş oldukları büyük fedakârlıklar için onlara ne kadar minnet duysak, onlarla ne kadar gurur duysak azdır.

Jandarma Teşkilatımızın 183. Kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, halkımızın can ve mal güvenliği, milletimizin huzuru için mücadele ederken şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

BÖLÜK KOMUTANI HAVA-JANDARMA HAYATIMIZIN HER ALANINDA VAR

Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd.Bşçvş. Aşkın Hava’nın  Mesajı şu şekilde:

Türk Jandarma Teşkilatı, vatanına, milletine ve bayrağına duyduğu bu sonsuz aşkla, bugün 183. Yaş gününü    kutlamaktadır.


 Teşkilat büyüklüğü, sorumluluk sahasının genişliği ve elde ettiği başarılarıyla, dünyadaki emsalleri arasında gerçekten önde gelen bir teşkilat olan Jandarma Genel Komutanlığımız, sadece mazisiyle övünen değil, aynı zamanda stratejisi ve geleceğe dönük ciddi yatırımlarıyla da çağın ötesini hedefleyen     bir karakter ortaya koymaktadır.                                                                          

 Gerek Bakanlığımız, gerekse ülke genelinde ortaya koyduğumuz yeni güvenlik konsepti kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığımız bünyesinde de ciddi bir yenilenme ve kapasite artışı yaşanmış olup, yüksek teknoloji kullanımına ağırlık veren, beşeri ve teknik kapasiteyi arttırmayı hedefleyen pek çok adım atılmıştır.                                                                                                    

 Terörle mücadelede yaz kış demeden operasyon yapabilme kabiliyetine sahip olan ve bu gücünü saha sonuçlarına yansıtan Jandarma Genel Komutanlığı, asayiş, trafik, uyuşturucu ticareti ve göçmen kaçakçılığı gibi sorumluluk üstlendiği gibi diğer alanlarda da hem mevcut teknolojileri kullanarak, hem de doğrudan yazılım ve proje üreterek, suçla mücadelede yüksek teknolojiyi etkin şekilde kullanmaktadır.                                   Tüm dünyayı etkileyen salgın sürecinde Jandarmamız, dikimevlerinde maske üretmiş, Vefa Destek Grupları çalışmalarında;  market alışverişine gitmiş, tarla sürmüş, hatta kışlık odununu kırmaya kadar vatandaşımızın her talebini yerine getirerek, sürecin yönetimine katkı sağlamıştır.  Bunları yaparken de asli görevlerinde en küçük bir ihmale meydan vermeyerek bu pandemi yönetiminde büyük katkılar sağlamıştır.

                  Güzel yurdun güvenliği emanettir bizlere
                Jandarma'dır ulaştıran adaleti her yere
                Haksızlıkla savaşırız, kötülüğü boğarız
                En karanlık köşelerde güneş gibi doğarız

                Yüce dağlar önümüzde sıra sıra uzanır
                En sarp kaya, coşkun ırmak bizi yakından tanır
                Türk'ündür bu gürleyen ses, bu şahlanan fırtına
                Korkusuz bir ordu kattı Jandarma bu vatana

                Alnımızda parıldayan şeref ve şan arması
                Kahramanlar kahramanı yılmaz Türk Jandarması ……

 Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin hizmetinde bu mukaddes görevi icra eden Jandarma Teşkilatımızın 183. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor,  bu köklü ve onurlu teşkilatta görevi başındaki tüm jandarmalarımızı tebrik ediyor; bu güzel üniforma içinde şehit düşmüş, gazi olmuş, bu ülke için emek vermiş tüm vatan evlatlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

 

 

 



İlginizi Çekebilir