Kaçak Yapılan Yayla Evlerini Yıkacağız!

Kaçak Yapılan Yayla Evlerini Yıkacağız!

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, ?ilçemize bağlı yaylalarda betonlaşmaya ve kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın, bu tip yapılar varsa hepsini yıkacağız, ?dedi.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, ?ilçemize bağlı yaylalarda betonlaşmaya ve kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın, bu tip yapılar varsa hepsini yıkacağız, ?dedi. 

Kaymakam İhsan Ayrancı, Çaykara´nın en önemli turizm potansiyellerinden olan yaylalarda imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılan beton yayla evlerine karşı uygulanacak bir dizi önlemler aldı. 

Kaymakam Ayrancı yaptığı açıklamada," Doğa harikası yaylaların korunması ve çevre düzeninin sağlanmasına yönelik bundan böyle önemli çalışmalarımız olacak. Yaylalarda betonlaşmaya ve kaçak yapıya asla izin vermeyeceğiz. Doğa harikası yerlere bilinçsiz bir şekilde zarar veriyoruz. Bu güzellikleri koruyarak tanıtım çalışmalarını artırmalıyız. Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´den sonra turizmin gelecekteki cazibe merkezleri olacak olan Çaykara yaylalarına gerekli önemi vermeliyiz. Bölge eşsiz güzellikte, doğal yaşamın, yaban hayatının ve birçok endemik bitki türünün yaşandığı bir yer. Beton ve plastik en büyük düşmanımız. Yörenin gerçek sahibi olan bölge halkıyla birlikte yapılaşmaya karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz, ?dedi. 

İlçemize bağlı yaylalar için özel güvenlik görevlileri oluşturacaklarını ifade eden Ayrancı, bu görevlilerin yaylalardaki sorumluluk alanındaki kaçak yapılaşmanın kontrolünü sağlayacak. Bize anında bilgi verip bildirecek. Biz de kaçak yapılaşmalara karşı yıkım işini hızlandırmış olacağız. Sürdüreceğimiz çalışmalar karşısında mahalle muhtarlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Sorumlu olduğu yaylalardaki kaçak bir inşaat olup da, muhtarı bize haber vermez ise, o muhtar hakkında yasal işlem başlatacağım. İlkbahar mevsiminde Yayla yollarını kendi denetimizde açarak, kurduğumuz teknik ekiple tüm yaylaları tek tek gezerek kaçak yapıldığı tespit edilen tüm konutların yıkım faaliyetini gerçekleştireceğiz. Sorumlular hakkında 2981-3290-3366 Sayılı Kanun ve Yönetmelik ile İlgili Mevzuatın 18.Maddesini uygulanarak gerekli yasal işlem başlatacağız. Kimse kusura bakmasın, bu tip yapılar varsa hepsini yıkacağız,  Bu konuda tüm vatandaşlarımız duyarlı davranarak, yasalara uyacak,? şeklinde konuştu.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir