Kadın Kooperatifi Çaykara'nın Kadınları İle Buluşuyor

Kadın Kooperatifi Çaykara

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi mahalleleri dolaşarak kadınları bilgilendiriyor.

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi her iki ilçede bulunan kadınların kooperatif ile birlikte hareket etmesini sağlamak ve kadınları bilgilendirmek amacı ile her iki İlçenin mahallelerini tek tek gezerek Kooperatif ile ilgili olarak bayanları bilgilendiriyor.

BAŞKAN KUVVETLİ VE EKİBİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Kuvvetli  ve Yönetim Kurulu üyeleri her mahalleyi ve her evi dolaşarak Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde bulunan tüm kadınlara ulaşmaya,proje hakkında bilgi vermeye ve tüm kadınları projeye dahil etmeye çalışıyor.

İşletme Müdürü Betül Özer Çakır ile birlikte yoğun bir çalışma temposu gerçekleştiren Kadın kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri ilçede bulunan tüm kadınların kendilerine destek vermelerini talep ediyorlar.

Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyaretlerde Kooperatif Üyeleri projelerini kadınlar ile paylaşırken kadınlar ise ikram ettikleri sıcak çay ile birlikte keyifli bir ortamda ziyaretler gerçekleştiriliyor.

ÇAYKARA BELEDİYESİ EKİPLERİ DESTEK VERİYOR

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinin Mahallje ziyaretlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Belediyesi ekip ve araçları destek veriyor.

ELMALI MAHALLESİ ÜRETEN ELLER ZİYARETİ

1 Mart 2022 Salı Günü İlçemiz Elmalı Mahallesini ziyaret eden Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri Çaykara İlçesinin bir başka gurur kaynağı olan Üreten Derneği İktisadi İşletmesinde çalışan kadınlar ile sohbet ettiler.

Buluşmada Çaykara Dernek Pazarı Kadın Kollarının hedeflerini anlatan Yönetim Kurulu Üyeleri Elmalı Mahallesi Üreten Eller ekibi ile birlikte hareket ederek ortak bir çalışma gerçekleştirilmesini ve birlikte çalışarak her iki ilçeye hizmet verilmesini kararlaştırdılar.

HER MAHALLEYİ ZİYARET EDİYORLAR

Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri her iki ilçenin tüm mahallelerinde bulunan kadınları tek tek evlerinde ziyaret ederek projelerini anlatıyorlar ve kadınlardan projelerinin içerisinde aktif olarak yer alıp üretime katkıda bulunmalarını talep ediyorlar.

PROJEYİ ANIMSAYALIM

Çaykara'lı İş ADAMI Hasan Okur ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Profesör Dr Ali Kemal Ayan'ın Organizasyonunda kurulan Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi İki İlçede bulunan Kadınları Üretime katkı sağlamak amacı ile kurulmuştu. Çaykara Kaymakamlığı, Dernekpazarı Kaymakamlığı, Çaykara Belediye Başkanlığı,Dernekpazarı Belediye Başkanlığı tarafından Desteklenen Çaykara Dernekpazarı Kadın Kooperatifi aktif olarak çalışmalarına başladı.

KOOPERATİFİN AMACI

aykara’lı İşadamı Hasan Okur ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat  Fakültesi Öğretin Görevlisi Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ın önemli katkıları ile çalışmalarına başlayan iki İlçenin Kadın Kolu Çaykara Ve Dernekpazarı İlçelerinde kadınların üretime daha etkin bir şekilde katılımını hedefliyor.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde bulunan Kadınları üretime yönelik olarak kurulan Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi ve Üretimi İletme Kooperatifi iki İlçede bulunan kadınların üretime ve ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlamak için kuruldu.

Başta Organik Tarım olmak üzere iki İlçede kadınların evlerinde yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünler,Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan çeşitli kurslarda üretilen ürünler,çeşitli alanlarda kadınlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, İki İlçenin mahallelerinde kadınlar tarafından üretimi gerçekleştirilen Hayvansal Ürünler ve bu ürünlerin pazarlanması ve ekonomiye kazandırılması amacı ile kurulan Kadın Kooperatifi  kadınların üretim aşamasında aktif olarak yer almasını hedefliyor. 

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ile Çaykara Uzungöl Karayolu üzerinde İlçemiz Koldere Mahallesinin ön kısmında yer alan alanda önümüzdeki bir sene içerisinde Organik Tarım alanı oluşturulacak. Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde çalışmaya ortak olmak isteyen tüm kadınlar ile birlikte  Organik Tarım üretimi gerçekleştirilecek.



İlginizi Çekebilir