Kadir Fatoş´una Kavuştu

Kadir Fatoş´una Kavuştu

Uzungöl İnceli Mahallesinden İki Komşu Aile Manap ve Çiçek Aileleri Bu Komşuluklarını Akrabalığa Dönüştürdüler

KADİR FATOŞ´UNA KAVUŞTU

Uzungöl Merkez İnceli Mahallesinden Merhum Fehmi Çiçek´in Torunu,Uzungöllü İş Adamları Ahmet Çiçek ve Bayram Çiçek´in Yeğenleri, Van Özalp Dönerdere Köyümüzde İkamet eden Cevdet Çiçek´in yakışıklı Oğlu Kadir ile Almanya´da İkamet eden Uzungöl´ün en büyük kaval üstadı Sosyal ve kültürel yönleri ile herkes tarafından çok sevilen ve de saygı duyulan Mustafa Manap´ın yeğeni,Uzungöllü İş Adamlarından Turgut Manap´ın Dünyalar Güzeli Kızları Fatoş Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen dillere destan muhteşem bir düğün ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

/resimler/2016-8/8/1149248970997.jpg06 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen düğün törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekillerimizden Ahmet Zengin,Uzungöllü Araştırmacı Yazar Hasan Düzgün,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ile Trabzon ve çevre İl ve İlçelerden yüzlerce davetli katıldı.

VAN´DAN CEVDET ÇİÇEK FARKI

Damadın anne ve babasının yaşadıkları Van Özalp Dönerdere Köyümüzde yaşayan hemşerilerimiz ömürlerinin en heyecanlı gününde genç çiftlerimizi ve de ailelerini yalnız bırakmadılar.Yaklaşık 50 kişilik genç ve komşu grubu 900 km´lik yoldan gelerek genç çiftlerin düğün törenlerine katıldılar.

TURGUT NERİMEN MANAP FARKI

Hayatlarının her döneminde insanlara yardım etmekten çok büyük bir keyif alan ve de bu özellikleri ile tüm Uzungöl´de örnek olarak gösterilen Turgut Neriman Manap Çiftinin bu yardımlaşma özelliği kızlarının düğün törenine de yansıdı.Ve de yüzlerce insan Sezgin Motele akın ederek Turgut Neriman Manap çiftinin kızlarının mutluluğunu paylaşmış oldular.

/resimler/2016-8/8/1150569285340.jpgGenç Çiftlerin Muhteşem Dansı ile başlayan düğün törenlerinde salon düzenlemesi ve süslemesi Sürpriz Organizasyon tarafından gerçekleştirildi.Salonun bir gelin gibi süslendiği muhteşem düğün töreninde salonun bu muhteşem görüntüsü düğüne katılan davetliler tarafından da büyük beğeni aldı.

Uzungöllü Sanatçı Erol Akyüz ile Özen Özgür´ün sahn e aldığı düğün töreninde sanatçıların çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları ve de türküler eşliğindedüğüne katılan davetliler saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler./resimler/2016-8/8/1152224911995.jpgYaş Pasta ve takı töreni ile devam eden düğün töreninde özellijkle takı töreninde düğüne katılan misafirler genç çiftlerin bu en mutlu dakikalarında onları tebrik edebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Uzungöllü Araştırmacı Yazar Hasan Düzgün´ün Saz Eşliğinde okuduğu birbirinden güzel türküler misafirler tarafından çok büyük bir keyif ile dinlendi.Misafirlerin de eşlik ettikleri tür5kü dinletisinde Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel Türküleri büyük bir keyifle okundu.

Gelinin Küçük Kardeşi Genç Erhan Manap´ın Ablasının düğününde Kemençe ile çalıp söylediği birbirinden güzel türküler düğüne katılan misafirler tarafından ayakta alkışlanarak dinlendi.

Çaykara Gündem Gazetesi Yönetim Kurulu olarak Ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren gençlerimiz Sevgili Kadir & Fatoş Çiçek Çift6ini bu anlamlı ve de güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

UZUNGÖL´DE DÖNERDERE RÜZGARI

Her zaman söylüyoruz.Ve de nefesimiz yettiği kadar da bu doğruları yazmaya devam edeceğim Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Van Özalp Dönerdere Köyümüzü ve bu köyümüğzde yaşayan insanlarımızın bizlere defalarca yaşattıkları güzellikleri sizlere muhtelif zamanlarda yayınladığımız yazılar ile anlatmaya ve de paylaşmaya çalıştık.

Ama ne kadar yazarsak yazalım orada yaşayan hemşerilerimiz her seferinde bizlere yeni bir güzellik yaşatıyorlar ve de bizler her seferinde bu güzellikleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

/resimler/2016-8/8/1153532101258.jpgSon güzelliği ise Sevgili Kadir & Fatoş Çiçek Çiftinin düğün töreninde yaşattı bizlere Dönerdere Gençliği.Yaklaşık 50 kişilik bir genç grubu Arkadaşları Kadir´i en mutlu gününde yalnız bırakmadılar.Ve de tabiri caiz ise adeta Dönerdere Uzungöl´e aktı.

Muhteşem bir Halk Oyunu Resitali sundu Uzungöllü hemşerilerine Dönerdere Gençliği?Yöremizde oynanan yöresel oyunlardan tutun da Hop Tek,Kol bastı Anklara Misket,Can Demir Ağasına kadar.Halayından tutun da Anadolu´da oynanan diğer oyunlarına kadar onlarca oyunu çok büyük bir başarı ve de ustalık ile sahneye döktü Dönerdere Gençliği?

UZUNGÖL SALLAMASI

Yaklaşık 3 saat süren Düğün töreninde 1 dakika bile oturmadı gençlerimiz.Ve de gecenin en güzel oyunu Uzungöl Sallaması oldu tabi ki?Hocaları Genç Kardeşimiz Sevgili Ayhan Özbek Yönetiminde Halk oyunları çalışan ngençlerimiz yeni geliştirdikleri figürler ile birlikte bir sallama oyunu sahnelediler.

/resimler/2016-8/8/1155189759193.jpgUzungöllü Folklor Uzmanı Araştırmacı Yazar Hasan Düzgün bu oyunu çok büyük bir keyifle izledikten sonra  yaptığı konuşm ada bu figürlerin Yöremiz Müziğinde ilk kez sahnelendiğini bu sebeple bu oyunun bundan sonra Yöremizde ?Uzungöl Sallaması? olarak oynanacfağını ifade etti.

Bu şekilde Dönerdere Gençliğimiz Genç Arkadaşları Kadir Çiçek´in düğün töreninde bir yeniliğe daha imza atarak yöremizdeki Halk Oyunlarına yeni bir oyun kazandırmış oldular.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem



Anahtar Kelimeler: Kadir Fatoş Kavuştu

İlginizi Çekebilir