Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Kadir Gecesi dolayısı ile birer mesaj yayınlayarak Çaykara Halkının ve İslam Aleminin Kadir gecesini kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-KADİR GECESİ RAHMET KAPILARININ SONUNA KADAR AÇILDIĞI GECEDİR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Kadir Gecesi dolayısı ile yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

Güzel ilçemiz Çaykara , rahmet ve bereket, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, aynı zamanda bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ulaşmanın sevincini birlikte yaşıyor. Dinimizin kutsal kitabı ve insanlığın kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir gecesi Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle bin aydan daha hayırlıdır. Manevi bereketlerle donanmış olan bu gece Ramazan boyunca yaşanan manevi coşkunun doruğa ulaştığı bir gecedir. 

Kadir gecesi bu kadar feyiz ve nimeti ile birlikte Ramazanın son günlerinin yaklaşmakta olduğu haberini vermesi ile de hüznü ve sevinci bizlere bir arada yaşatıyor.

Ramazan boyunca her kesimden hemşerilerimizle iftar sofralarında bir arada olduk. İftarbereketini beraber tattık. Ramazan vesilesi ile bir kez daha anladık ki, birlik ve beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Belki de en fazla muhtaç olduğumuz bir zamanda bize bu duyguları yaşattığı için Ramazanın bereketini daha iyi bir şekilde idrak etmenin manevi zevkini yaşadık. 

Bu kazanımların Ramazanla sınırla kalmaması için herkesin üstüne düşen görevi fazlasıyla yapacağına olan inancım tamdır.

Dünyada yaşanan olumsuz tabloları görünce huzur ve istikrarın önemini daha iyi

anlayabiliyoruz. Ramazan dolaysıyla ilçemiz ve ülkemizde yaşanan bu kardeşlik ve beraberlik tablosunun devam etmesi ve başta yaşadığımız coğrafyada olmak üzere tüm insanlığa nasip olmasını da Rabbimizden temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Çaykara’lı  hemşerilerimizin, güzel ülkemizin ve İslam

âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevla’mızdan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine vesile olmasını niyaz ediyor, güzel ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

BAŞKAN TOK-KADİR GCESİ TÜM DİLEKLERİN KABUL EDİLDİĞİ GECEDİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Kadir Gecesi dolayısı ile yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Allah’ ın bin aydan daha hayırlı kıldığı, sema kapılarının açıldığı, açılan ellerin geri çevrilmediği, dua ve tövbelerin kabul edildiği,  tan yeri ağarana kadar bütün meleklerin yeryüzüne indiği mübarek Kadir Gecesine ulaşmanın derin mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu gecenin kıymeti saymakla tükenmeyecek ölçüye ulaşmaktadır. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize niyaz olmasıdır.

Bizleri bir kutsal ayın kutsal bir gecesine kavuşturan Yüce Yaradan’ a şükürler olsun. Bu gecenin açlıkla, yoksullukla, savaşla ve başka belalarla uğraşan bütün insanların huzur ve mutluluğa erişmesine vesile olmasını diliyorum.

Kadir Gecesi, günahlardan arınmış yeni bir hayat için ilahi fırsattır. Kadir Gecesi ‘ni kadrini bilerek değerlendirmeli, affedici olan, affetmeyi seven yüce Allah’tan af dilemeli ve bol dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Çaykara’lı kardeşlerim olmak üzere  tüm hemşerilerimin Kadir Gecesini kutlar, bu gecenin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa iyilik, güzellik ve hayırlar getirmesini diliyorum.     

MÜFTÜ ŞENOCAK-BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Kadir Gecesi dolayısı ile yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde 17 Nisan 2023 Pazartesi  gününü Salı Gününe bağlayan gece Rabbimizin İfadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir

Allah (c.c.) Kadir Suresinde  “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.  Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!  Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.  O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Yine Kadir Suresi ile Kur’an’ın hürmetine Allah’ın meleklerinin Kadir gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere indiklerini ifade etmektedir. Bunun idrakiyle biz de yeryüzünde huzur ve  barışı ikame etmek için gayret göstermeliyiz.

Bu mübarek gece vesilesiyle hak ile batılı birbirinden ayıran, bize sırat-ı müstakimi gösteren rehberimiz olan Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım, hayatımızı onun esaslarına göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.

Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet” diye dua edip, kendimiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için dua edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven, barış ve esenlik içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kadir gecesinin ve Ramazan Bayramının tüm insanlığa ve özellikle İslam âlemine hayırlar getirmesi duasıyla.



Anahtar Kelimeler: Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

İlginizi Çekebilir