Kadir Geceniz Kutlu Olsun

Kadir Geceniz Kutlu Olsun

Bu akşam İdrak edeceğimiz Kadir Gecesi dolayısı ile Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Müftü Şenocak birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-BU GECE GÖNÜL KAPILARININ AÇIK OLDUĞU GECEDİR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bir taraftan; on bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken diğer taraftan; bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içerisindeyiz. 

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Aziz Milletimiz, bu eşsiz fırsatın bilincinde olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manevi olarak en iyi biçimde yararlanacağımıza inanıyorum. 

Bu duygular içerisinde Kadir Gecesinin başta Ülkemiz olmak üzere Tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor,yapmış olduğumuz  tövbe ve duaların bu mübarek gecede kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederek, başta Çaykara’lıi hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve bütün İslam Aleminin Kadir Gecesi’ni kutlar; sevgi ve saygılarımı sunarım.

BAŞKAN TOK-HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR NİMET

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tok  mesajında dostluğun,kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği; dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü; ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği bu gecenin her kes için ilahi nimet olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Hanefi Tok,mesajında şu ifadelere yer verdi.

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, mübarek Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı tebrik mesajında, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasının hüznünü taşıdıklarını söyledi.

" Başı rahmet, ortası mağfiret sonu azaptan kurtuluş olarak bilinen Ramazan Ayı’nın son günlerini idrak etmekteyiz. 27 Nisan Çarşamba’yı ,28 Nisan Perşembe’ye bağlayan gece ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini kutlayacağız. Kur’an-ı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır” dedi.

Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Sabır ve başkalarını düşünme ayından sonra Ramazan Bayramı ise, millet olarak sevinme ve birbirimizi kucaklama günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli Çaykara’lı  hemşerilerimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni eder, esenlikler dilerim” dedi.

MÜFTÜ ŞENOCAK-EN DOĞRU YOL KUR’AN-I KERİMDİR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte Müftü

“Muhterem Kardeşlerim!
Cenab-ı Allah'ın biz kullarına bir ihsanı olan Ramazan ayı, mümin gönülleri mahzun bırakarak bizlere veda etmek üzeredir. Bir yandan ayrılığın verdiği burukluğu yaşarken bir yandan da Rabbimizin rahmetinin coştuğu ve doruğa ulaştığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. 27 Nisan 2022 tarihinde, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece Kadir Gecesidir.


İnsanlara en doğru yolu gösteren, onları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, onlara dünya ve ahiret saadeti temin eden Kur'an-ı Kerim, Kadir Gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi; İnsanlığın hasretle beklediği Hira ufuklarında beliren İslâm güneşinin ilk ışıklarının yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gecedir.
Zamanın durduğu, feyz ve bereketin nihayetsiz bahşedildiği bu gece ile ilgili olarak Rabbimiz Kadir sûresinde şöyle buyurur:
“Gerçek şu ki Biz (O'nu) Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”
Sevgili Kardeşlerim!
Kur’an-ı Kerim’e ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o ölçüde artacaktır. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz Kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.
Bu açıdan biz, O’nun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız.
İnsanlar, O'ndan aldıkları ışıkla büyük medeniyetler kurmuşlar, Kur'an'dan uzaklaşanlar da sıkıntı ve buhranlardan kurtulamamışlardır. İnsanlığı bir olan Allah'a kul olmaya çağıran yüce Kitabımız, yalnızca merasimlerde ve cenazelerin ardından okunan bir kitap değil, bilakis hayatın her alanını kuşatan, doğruluğu, hak ve adaleti, kardeşlik ve yardımlaşmayı, helalinden kazanıp başkasının malına zarar vermemeyi, günahlardan arınıp tertemiz bir ruhla, ahlaki erdemlerle yaşamayı emrederek kendisiyle amel edilmesini ister.

O halde Aziz Kardeşlerim!
Bir ömre bedel olan bu Kadir gecesini büyük fırsat bilerek ihya edelim, hayatımızın Kuran'a uygun olup olmadığının muhasebesini yapalım. Bu gecede Kuran'ı çok okuyalım, günahlarımıza tövbe ve istiğfar edelim. Kaza namazı kılalım. Özümüze, yaratılış gayemize dönelim. Gaflet ve hata içerisinde geçen ömrümüzü sorgulayalım. Kin ve düşmanlığın yerine sevgi ve saygıyı hâkim kılarak kardeşlik duygularımızı pekiştirelim. Yetimlerin ve kimsesizlerin elinden tutalım. Ailemiz, milletimiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için dua edelim. Ramazan'da kazandığımız güzellikleri ve faziletleri Ramazandan sonra da artırarak devam ettirelim.
Peygamberimiz; “Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmemizi tavsiye etmiştir.
Kadir Gecesinin rahmet ve bereketi üzerimize olmasını, bu müstesna gecenin hayatımızı Kur’an'la buluşturmasını, tüm İslâm Dünyasına ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.”

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Kadir Geceniz Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir