Kandiliniz Mübarek Olsun

Kandiliniz Mübarek Olsun

´Üç aylar´ın ikincisi olan şaban ayının 15´inci gecesine denk gelen Berat Kandili Berat Kandili hem Ülkemizde hem de Tüm İslam Aleminde bu akşam İdrak edilecek.

BERAT KANDİLİZ MÜBAREK OLSUN

Bu akşam Berat Kandili?´Üç aylar´ın ikincisi olan şaban ayının 15´inci gecesine denk gelen Berat Kandili Berat Kandili hem Ülkemizde hem de Tüm İslam Aleminde bu akşam İdrak edilecek.

Berat Kandili Dolayısı ile Çaykara Kaymakamımız Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok birer kutlama mesajı yayınlayarak Halkımızın Berat Kandillerini kutladılar.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-MANEVİ DUYGULARIN EN YOĞUN OLDUĞU AYLARI YAŞIYORUZ

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Berat Kandili dolayısı ile bir Mesaj yayınlarak Halkımızın Kandillerini kutladı.

İşte Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem´in Mesajı:

/resimler/2019-4/19/1204148406984.jpg

Ramazan Ayının Müjdecisi olan Berat gecesi, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahi af, rahmet ve mağfiret temennilerinin zirveye ulaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı bir gecedir. Kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan´ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat gecelerindendir

Yaradan´dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken Yunus Emre´nin de veciz bir şekilde ifade ettiği gibi ?Giderdim gönlümden kini? diyebilmek, insani ilişkilerimizde hoşgörüyü esas almak, yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa atılmış en önemli adımdır.

Arzın, semanın ve insanlığın mukadderatıyla ilgili kararların tayin edileceği Berat Kandilini iyi değerlendirip gönül birliği yapmalıyız. Bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, kalplerdeki buzlar erimelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Çaykara´lı hemşerilerimiz olmak üzere  Ülkemizin ve Tüm İslam Aleminin  Berat Kandilini tebrik eder, bu gecenin Ülkemizin, İslâm Aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.

BAŞKAN TOK-BERAT SEVGİ VE KUCAKLAŞMA DEMEKTİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tok, Berat Kandili´nin tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını temenni etti.

/resimler/2019-4/19/1204352313674.jpg

Arapça kelime anlamı temize çıkma, aklanma olan ve her sene Şaban Ayı´nın 15´inci gecesinde idrak edilen Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Allah´ın bizlere günahlarımızdan arınmamız, tövbe etmemiz için birer fırsat tanıdığı özel gecelerden biri olan Berat Kandili´ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz´´ dedi.

Berat Kandili´nin değer ve kıymetini vurgulayan Belediye Başkanı Hanefi Tok,´´Alemlere rahmet olarak gönderilen, sevginin ve ahlakın en güzel temsilcisi olan Peygamber Efendimiz de bu gecenin önemini bizlere bildirmiş, Berat Kandili gecesi Yüce Yaratan tarafından mağfiret dileyenin mağfiret edileceğini, rızık isteyenin rızıklanacağını, başında bela olanın kurtuluşa ereceğini müjdelenmiştir´´ diye konuştu.

/resimler/2019-4/19/1204494657721.jpg

Bundan sonraki yıllarda da Berat Kandili´ne hep birlikte ulaşmayı temenni eden Belediye Başkanı Hanefi Tok´´Allah´a sonsuz kere hamd ve şükürler olsun ki bir kandil gecesine daha hep birlikte ulaşmanın mutluğu ve huzuru içindeyiz. Rabbim bundan sonraki senelerde de beraberce, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde bizleri bir arada kılsın.

 Ben bu vesileyle Başta Tüm Çaykara´lı Hemşerilerim olmak üzere Ülkemizin ve Tüm İslam Aleminin Berat Kandilini en kalbi duygularım ile kutluyor, tüm vatandaşlarımıza kutlu ve mübarek olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller´´ ifadelerini kullandı



Anahtar Kelimeler: Kandiliniz Mübarek Olsun
Öğretmen Ömer Çamur
19.04.2019 23:01:59
Sayın Kaymakamımız Salih Çiğdem Beye ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok Beye mesajları için teşekkür eder mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.Hayırlı ramazanlar .

İlginizi Çekebilir