Kar, Çaykara´da Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kar, Çaykara´da Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Son günlerde bölgemizde etkisini sürdüren soğuk ve elverişsiz hava şartları Çaykara İlçesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Son günlerde bölgemizde etkisini sürdüren soğuk ve elverişsiz hava şartları Çaykara İlçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığı gece -20 dereceye kadar düştü. 

ELEKTRİKLER SÜREKLİ KESİLİYOR

Çaykara İlçesinde Kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı sürekli olarak elektrik kesintileri meydana geliyor. Çok uzun süren elektrik kesintileri günlük hayatı son derece olumsuz etkiliyor./resimler/2020-2/11/1202357004831.jpgSOĞUK GECE EKSİ 20 DERECE

Bölgemizde devam etmekte olan dondurucu soğuklar Çaykara İlçesinde de etkili oluyor. Hava sıcaklığı gece -20 dereceniz üzerine çıkarken sabah saatlerinde ise -10 derece civarında. Her yer donmuş durumda. 

EN BÜYÜK SORUN SULARIN DONMASI

Gece -20´lere varan dondurucu soğuk evlerde suların donmasına sebep oluyor. Donan suları yeniden açmak çok büyük sıkıntı oluşturduğu için İlçe halkı zorunlu olarak gece sularını açık bırakarak suların donmasını önlemeye çalışıyor. 

YOĞUN TİPİ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

İlçede yoğun kar yağışının ardından meydana gelen rüzgâr şiddetli tipinin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu durum insanların sokağa çımasına ve günlük hayatın devam etmesine engel oluyor.

/resimler/2020-2/11/1202588880206.jpgULAŞIMDA SIKINTILAR YAŞANIYOR

Yollarda meydana gelen buzlanma sebebi ile Çaykara İlçesinde ve mahallelerinde ulaşımda çok önemli sıkıntılar yaşanıyor. Araçların mahallelere çıkışında buzlanma sebebi ile sorunlar yaşanıyor. 

Toplu Taşıma araçlarının Karaçam ve Uzungöl´e çıkışlarında buzlanma sebebi ile sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden bazı servisler zorunluluk sebebi ile iptal edilmek zorunda kalınıyor.

Çaykara Belediyesi ekipleri mesai kavramı tanımadan yoğun bir tempo ile Mahalle yollarını ulaşıma açmaya çalışıyor. Ancak hem kar yağışının devam etmesi hem tipi sebebi ile ulaşıma açılan yolların yeniden kapanması ve yollarda meydana gelen buzlanma sebebi önemli sıkıntılar yaşanıyor.

/resimler/2020-2/11/1204054975181.jpg



İlginizi Çekebilir