Kar Sonrası Aşırı Sıcaklara Dikkat

Kar Sonrası Aşırı Sıcaklara Dikkat

Bölgemizde son üç gündür devam etmekte olan aşırı sıcak ve güneşli hava karların hızlı bir şekilde erimesine ve dere yataklarının dolmasına sebep oluyor.

Kar yağışının çok yoğun olduğu kuş sezonunun ardından mart ayı boyunca yağan kar ile dağlar kay yağışına doymuştu.Havaların hızlı bir şekilde ısınması ile birlikte ise dağlarda biriken karlar hızlı bir şekilde erimeye başladı.

Çaykara İlçesinde ve çevresinde şu ana kadar Çaykara TOKİ Konutlarının arka kısmında meydana gelen Toprak kayması ile Uzungöl  Kastel Mahallesinde Mustafa Karaca’nın evinin alt kısmında meydana gelen toprak kayması olumsuzluğu yaşanmıştı.

Karların hızlı bir şekilde erimesi yeni toprak kaymaları ve sel baskınları konusunda doğal olarak vatandaşları endişelendiriyor.

Havaların ısınması ile birlikte Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl her zaman olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğruyor.Gelen vatandaşları dere kenarlarında ve piknik alanlarında zaman geçirmeleri uzmanlar tarafından önerilmiyor.Uzmanlar insanların mümkün olduğu kadar dere yataklarından ve heyelan gelebilecek olan alanlardan uzakta durmalarını ve bu konularda çok dikkatli ve duyarlı davranmalarını öneriyor.



Anahtar Kelimeler: Sonrası Aşırı Sıcaklara Dikkat
Süleyman Kayganacı
3.04.2022 14:26:57
Hiç sorma! Uzungöl'e gelenler, çok memnun olarak (!) geri dönüyor! Dillerinden dua (!) hiç düşmüyor. Ne güzel kazınlandıklarını anlata anlata bitiremiyorlar. Dursun Ali İnan ağabeyimizin emekleri ile dünyaya tanıtılan uzungöl'ün; el birliği ile içine ettiniz! Sizi aç gözlü fırsatçılar...!!!

Süleyman Kayganacı
4.04.2022 15:30:58
Ne oldu, dün yapmış olduğum yorum işinize gelmediği için mi yayınlamadınız?! Yorumda küfür mü vardı yoksa hakaret mi? Sadece, Uzungöl'deki aç gözlü esnafa eleştiri vardı...

İlginizi Çekebilir