Karaçam ve Uzungöl Bağlantı Tüneli İstiyor

Karaçam ve Uzungöl Bağlantı Tüneli İstiyor

Karaçam Mahallesi Alçakköprü Mevkii ile Bayburt Aydıntepe İlçesi arsasında yapılması planlanan Tünel yapımı ile alakalı olarak Karaçam ve Uzungöl Halkı Projeye Uzungöl Bağlantı tünelinin de eklenmesini istiyor.

Karaçam Mahallesi Alçakköprü Mevkii ile Bayburt Aydıntepe İlçesi arsasında yapılması planlanan Tünel  yapımı ile alakalı olarak Karaçam ve Uzungöl Halkı Projeye Uzungöl Bağlantı tünelinin de eklenmesini istiyor.

Karaçam,Uzungöl,Köseli,Demirli ve Bölge Muhtarları bu projeye Uzungöl Tünelinin de eklenmesini talep ediyor.

Karaçam Muhtarı Alaadin Şeker,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Demirli Muhtarı Mustafa Ayaz,Köseli Muhtarı Mustafa Özen ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ortak bir çalışma başlatarak Trabzon’da bulunan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne başvuru yapmaya hazırlanıyorlar.

UZUNGÖL MUHTARI ÖZTÜRK-BU TÜNEL BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Çaykara Uzungöl ayrımı-Karaçam Bayburt Devlet Yolu Karaçam Geçişi Soğanlı Tüneli ve Bağlantı Yolları” projesine mutlaka Karaçam Uzungöl Bağlantı tünelinin de eklenmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Uzungöl’ün Ülke ve Karadeniz Turizminin lokomotifi konumunda bulunduğunu bu tünelin yapılması ile birlikte Uzungöl ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında can damarı olma niteliği taşıyan bir yolun tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tarihi ve Turistik değerleri ile mükemmel bir değere sahip olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Öztürk Uzungöl’ü ziyarete gelen insanların bu tünel yardımı ile kolaylıkla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine geçerek buraları da ziyaret yapabileceğini ifade etti.

Doğu ve Günerydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan hemşerilerimizin Uzungöl’e olan yoğun ilgilerini ve Uzungöl’ü ziyaret etme taleplerini çok iyi bildiklerini ifade eden Muhtar Mehmet Öztürk bu bağlantı tüneli sayesinde artık arada hiçbir engel kalmayacağını ve bu bölgede yaşayan hemşerilerimizin çok kolaylıkla Turizmde bir Dünya Markası haline gelmiş olan Uzungöl’ü ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

MUHTAR ŞEKER-KARAÇAM’I DA TURİZME KAZANDIRALIM

Konu ile ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker Projenin Bölgemiz için son derece önemli olduğunu bu tünel ile iki farklı coğrafyanın birbiri ile kucaklaşacağını ifade etti.

Projenin Uzungöl ayağının son derece önemli olduğunu ifade eden Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker yapılacak Karaçam-Uzungöl Bağlantı tünelinin Doğu Anadolu Bölgesinden gelen misafirlerin kolaylıkla Uzungöl’e geçiş yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Karaçam Mahallesinin Coğrafi yapısı ve doğal güzellikleri ile farklı ve özel bir yer olduğunu ifade eden Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker engebeli ve dağlık arazi yapısı sebebi ile turistlerin bu bölgeyi bilmediklerini ve ziyaret edemediklerini Karaçam ile Uzungöl Arassında yapılacak olan bir bağlantı tüneli ile Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca turistin Uzungöl’den sonra Karaçam’ı da kolaylıkla ziyaret edebileceğini bu şekilde hem Turizm ağının gelişerek büyüyeceğini hem de Karaçam Mahallesinin de Turizme kazandırılacağını sözlerine ekledi

TÜNEL PROJESİNİ ANIMSAYALIM

Bilindiği gibi Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Trabzon Bayburt illeri Merkez Çaykara-Aydıntepe İlçeleri Yumurtalık Konursu Mevkiinde “Çaykara Uzungöl ayrımı-Karaçam Bayburt Devlet Yolu Karaçam Geçişi Soğanlı Tüneli ve Bağlantı Yolları” Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 6 Ağustos 2020 Perşembe günü Karaçam Mahallesi Düğün Salonunda Halkın Katılım Toplantısı gerçekleştirilmiş ve Proje ile ilgili ilk adım atılmıştı.

Proje üç ayrı tünelden meydana geliyor.

Karaçam Tüneli:1990 metre

Köknar Tüneli:2870 metre

Soğanlı Tüneli:11220 metre

Üç tünelin toplam uzunluğu ise 16080 metreden oluşuyor.



İlginizi Çekebilir