Karaçam,Çaykara Kültürüne Sahip Çıkıyor

Karaçam,Çaykara Kültürüne Sahip Çıkıyor

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Vehbi Fettahoğlu,Karaçam Eğitim Kurumlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karaçam İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri akademik başarının yanı sıra Kültürel Değerlerimizin yaşatılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Okul Müdürü Fatih Kuvvetli ve Okul Öncesi Öğretmeni Nuran Aksöz Kuvvetli ve genç öğretmenlerinin Yönetiminde derslerdeki akademik başarılarının yanı sıra Kültürel aktivitelere de hazırlanan Karaçam Eğitim Kurumlarında sosyal aktiviteler de hız kesmiyor.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETTAHOĞLU KÖKNAR’DA

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 4 Ocak 2023 Çarşamba Günü Karaçam Eğitim Kurumlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sınıfları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu Öğrenciler ile sohbet etti ve öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür eti.

KARAÇAM’DA YAŞAM VE GÖÇ ETKİNLİĞİ

Müdür Fettahoğlu’nun Sınıf ziyaretlerinin ardından ise Karaçam Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından Öğretmen Nuran Aksöz Kuvvetli Yönetiminde Çaykara’da Yaşam ve Göç isimli Dramatizasyon gösterisi gerçekleştirildi.

Karaçam Ortaokulu öğrencileri tarafından sahneye konulan Çaykara’da Yaşam ve Göç isimli muhteşem gösteri Müdür Fettahoğlu,Protokol ve öğrenciler  tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.Çaykara insanının günlük yaşantısından çeşitli izler taşıyan muhteşem gösteri aynı zamanda törene katılanlar için tarihi bir nostalji olma özelliği taşıdı.

Öğrencilerin profesyonel tiyatrocu ustalığı ile;

Kimi zaman odun kırmaları,

Kimi zaman çayırda ot biçmeleri,

Kimi zaman tarlada çapa yapmaları ya da bellemeleri,

Kimi zaman çayırda ot biçmeleri ve ot biçme ile kurutma ve taşıma sürecini canlandırmaları,

Ve günlük yaşamda;

Değirmende mısır unu öğütme,

Mısır ununu elekte eleme,

Sütten yoğurt,yağ ve peynir yapma

Tarladan lahana toplama ve evde lahana yemeği yapma gibi

Bir çok etkinliği sahnede Okul Müdürü Fatih Kuvvetli tarafından hazırlanan her etkinliğe ayrı bir ritm müziği eşliğinde profesyonel bir şekilde canlandırmaları misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

Çaykara insanının her alandaki tüm yaşam tarzının 15 dakikalık bir etkinlik içerisinde mükemmel bir şekilde dramatize edilerek sahneye konulması Müdür Fettahoğlu tarafından ayakta alkışlandı.

HALKOYUNLARI EKİBİ BÜYÜLEDİ

İlçemiz Karaçam Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi hazırlamış oldukları muhteşem Halkoyunları gösterisi ile göz kamaştırdılar.

MÜDÜR FETTAHOĞLU-ÇOK ETKİLENDİM

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü olarak zamanının çok büyük bir bölümünün okullarda ve sahada geçtiğini,sürekli okulların ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,ilk defa böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyon ile karşılaştığını,Karaçam Ortaokulumuzda eğitim gören öğrencilerin Akademik başarılarının yanı sıra Kültürel Değerlerimizin yaşatılması anlamında gerçekleştirmiş oldukları bu güzel etkinliğin son derece anlamlı olduğunu,bu anlamda başta Okul Müdürü Fatih Kuvvetli olmak üzere bu anlamlı ve güzel etkinliğin hazırlanması ve sunumunda emeği geçen tüm yönetici,öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiklerini ifade etti.



İlginizi Çekebilir