Karaçam´da Kızılay Haftası Kutlanıyor

Karaçam´da Kızılay Haftası Kutlanıyor

Kızılay Haftası Karaçam İlkokulu Ortaokulunda Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanıyor

Her yıl 29 Ekim 4 Kasım Tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası bu yıl da İlçemizdeki okullarımızda çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Bizler bu haberimizde sizleri Çaykara İlçemize en uzak okula götürmek ve bu okulumuzda gerçekleştirilen Kızılay Haftası Etkinliklerini sizlerle paylaşmak istedik./resimler/2017-10/31/1722573380102.jpgKaraçam İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencileri Okul Müdürleri Fatih Kuvvetli ve Öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları Kızılay Haftası Etkinlikleri Büyüledi.

SINIF PANOLARI SÜSLENDİ

Karaçam Ortaokulu Öğrencileri Hafta ile ilgili olarak Sınıf Panolarını hazırladılar.Hazırladıkları renkli panolar ile sınıflarını renk armonisine dönüştüren öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak Kızılay Haftasını kavramış oldular.

ŞİİR YAZMA ETKİNLİĞİ

Sınıflarda öğrenciler arasında Şiir Yazma etkinliği düzenlendi Karaçam Ortaokulumuzda.Dereceye girenlere Törende çeşitli ödüller dağıtıldı.

İLKOKULA BOYAMA ETKİNLİĞİ

İlkokul öğrencileri arasında ise boyama etkinliği düzenlendi.Birbirinden güzel muhterşem boyamalar okul koridorlarına asıldı ve de öğrencilerin hafta boyu ziyaret etmesi sağlanıyor.

OKULDA TÖREN

Okulda Kızılay Haftası ile ilgili tören düzenlendi.Törende minik öğrencilerin bir kısmı doktor oldu.Bir kısmı hemşire.Öğrencilerin bir bölümü de kaza geçiren ve de Kızılay´dan yardım isteyen öğrenciyi temsil ettiler./resimler/2017-10/31/1723258380732.jpgSonra Kızılay Yardıma muhtaç insanlara Yardıma koştu Karaçam´da.Doktor ve hemşireler kaza geçiren insanlara kaza yerinde müdahale ettiler.

YARDIM ERZAKI ARMUT

Karaçam´da düzenlenen Kızılay Haftası Etkinliklerinde Kızılay´ın Yardım özelliği de unutulmadı.Afet Bölgesindeki vatandaşlara yemek dağıtımı kapsamında temsili olarak öğrencilere Karaçam Armudu dağıtıldı./resimler/2017-10/31/1723484631138.jpgKIZILAY´I KISACA TANIYALIM

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir