Karaçam'da Ali Sait Şeker,Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Karaçam

İlçemiz Karaçam Mahallesinden Genç yaşta geçirmiş olduğu kalp krizi sonucunda vefat eden Ali Sait Şeker,Karaçam Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Her hangi bir rahatsızlığı bulunmayan Ali Sait Şeker 5 Mart 2023 Pazar günü akşamdan sonra Karaçam Mahallesinde rahatsızlanmıştı.Ambulans ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine kaldırılan Ali Sait Şeker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

1965 Doğumlu olan ve 58 yaşında hayatını kaybeden Ali Sait Şeker’in ani ölümü Çaykara İlçesini ve Karaçam Mahallesin i göz yaşlarına boğdu.

Karaçam Mahallesinde ve Çaykara İlçesinde herkes tarafından çok sevilen ve saygı duyulan Merhum Ali Sait Şeker 6 çocuk babasıydı.Dursun Ali ve Yılmaz Şeker’in kardeşleri olan Ali Sait Şeker Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker ile Karaçam Mahallesinin sevilen isimlerinden Şerif Şeker’in amcalarının oğluydu.

Merhum Ali Sait Şeker,6 Mart 2023 Pazartesi günü İkindi namazına müteakip Karaçam Mahallesi Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı..

Çok kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılmış olduğu cenaze töreninde göz yaşları sel oldu.

Çaykara Gündem gazetesi olarak Merhum Ali Sait Şeker’e Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Dursun Ali Şeker-Kardeşi-0 533 701 56 61

Yılmaz Şeker-Kardeşi-0 554 773 47 90

Alaaddin Şeker-Karaçam Muhtarı-0 530 2419488

SON ANISINI BİZİMLE YAŞADI

Örnek bir toplum insanı ve Toplumsal olaylardaki duyarlılığı ile tanınan Ali Sait Şeker toplumun her kesimi ile kurmuş olduğu mükemmel ve güçlü iletişimi ile tanınıyordu.

Tarih 3 Mart 2023 Cuma.Yani ölmeden sadece 48 saat önce.Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ilginç bir buluşmaya tanıklık ettik.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali’nin Toplumsal olaylardaki duyarlılığını hepimiz çok iyi biliyoruz.3 Mart Cuma günü Müdür Bey’e Karaçam’dan bir telefon gelir.Fransa’dan gelen  hayırsever bir ailenin depremden zarar gören ailelere destek olmak istediğini ifade eder telefon açan Ali Sait Şeker kardeşimiz.Ve sabah saatlerinde Hayırsever Kardeşimiz Sevgili Ali Sait Şeker ile birlikte  Müdür Beyi makamında ziyaret ederler.

Müdür Bey önlerine iki alternatif koyar

İsterseniz okullarımızda okuyan Depremden zarar gören öğrencilere destek olun.

İsterseniz Uzungöl’de ikamet eden bir ailemiz var.Ekonomik sıkıntıları da var.Bu ailemize de destek olabilirsiniz.

Fransa’dan gelen aile bu görüşmede öğrencilere destek olma sözü verirler.Müdür Beye teşekkür ederek depremden zarar gören öğrencilere destek olmak amacı ile okullara giderler.

Aynı gün.Saat 11.00.Ben İlçe MEM Müdürlüğüne geçiyorum.Çarşıda Uzungöl’de ikamet eden Depremzede aile ile karşılaştım.Ailenin ekonomik durumunun kötü olduğunu biliyorum.Bir de yaşlı babaları var ailenin.İdrar sorunu yaşıyor.

Aileyi çay içmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne davet ettim.

Milli Eğitime geldik.Müdür Beyin odasına oturduk.Müdür Bey daha misafirlere merhaba demeden kapıda üç kişi belirdi.En önde Ali Sait Şeker.Bir hanımefendi.Bir de genç delikanlı.

Müdür Bey sordu.

-Ben sizi okullara yönlendirmiştim ne oldu?

Ali Sait Şeker cevapladı.

-Müdür Bey.Arkadaşlar okullarımızdaki tüm depremzede öğrencilere imkanları ölçüsünde destek oldular.Ancak akılları Uzungöl’deki Depremzede ailede kaldı.Onlara da destek olmak istiyorlar.

Müdür Beyin ağzından çıkan ilk cümle

-Allahım sen nelere kadirsin.

Birbirini hiç tanımayan hayatta görmeyen iki aile.Biri destek sunmak istiyor,diğerinin desteğe ihtiyacı var.Ve Mevla iki aileyi müdür beyin odasında bir araya getirdi.

Fransa’dan gelen ailemiz katkılarını depremden zarar gören aileye teslim ederek ayrıldılar aramızdan.

Evet o an.Yani ölmeden sadece 48 saat önce…Sevgili Ali Sait Şeker böyle iki güzel ailenin bir araya getirilmesine ve böyle güzel bir hayrın işlenmesine vesile olmuş oldu.

Bu onu son görüşümüz oldu.Yerin nur mekanın cennet olsun güzel yürekli insan.



İlginizi Çekebilir