Karaçam´dan İstanbul´a Bir Ameliyat Öyküsü

Karaçam´dan İstanbul´a Bir Ameliyat Öyküsü

Karaçam´da 6. Sınıf Öğrencisi Hanife Sivaz´ın İstanbu´da Geçirdiği Ameliyat Herkesi Duygulandırdı

KARAÇAM´DA MUCİZE GİBİ AMELİYAT

Karaçam Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Hanife Sivaz mucizevi bir yolculuğun ardından İstanbul´da Kalp Ameliyatı geçirdi.

Filmlere konu olacak bir şekilde İstanbul´a ulaşan Hanife Kızımızın ameliyat öyküsü hepimizin gelip geçici olduğu şu fani dünyada aslında birçoğumuza insanlık dersi olma niteliğindedir.Çünkü öyle diyor Ayet:Sizin için en hayırlı olanınız insanlara en fazla faydası dokunanızdır. Şimdi gelin Hanife Kızımızın son iki ay içerisinde yaşadıklarını birlikte takip edelim. Hanife Sivaz kızımız Karaçam Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi.Sınıfın en başarılı,en aktif öğrencilerinden bir tanesi Hanife Kızımız.Anne ve babasının ikisi de hasta.Ve de ikisi de köyde.Ekonomik durumları da çok iyi değil ne yazık ki.

Hanife Sivaz kızımızda son zamanlarda hem okulda hem de evde aşırı derecede rahatsızlık belirmeye başladı.Sık sık nöbet geçiren Hanife Kızımız Bundan 2.5 ay önce yine okulda rahatsızlandı.Karaçam Ortaokulu  Müdürü Fatih Kuvvetli  tarafından okula 112 Ambulans çağrıldı.Ve de Hanife Kızımız KTÜ Tıp Fakültesine kaldırıldı.

Trabzon´da yapılan tahliller sonucunda Kalp Büyümesi teşhisi konulan Hanife Sivaz bir an önce ya Ankara ya da İstanbul´a gönderilmesi konusunda karar verildi.

Okul Müdürü Fatih Kuvvetli İstanbul´da tanıdıkları kimsenin bulunmadığını Ankara´da ise Çaykaralılar Der4neğini tanıdıklarını bu yüzden de kızımızı Ankara´ya yönlendirdiklerini ifade etti.

ANKARA DA ÇARE OLAMADI

Ankara´da kontrolleri yapılan Hanife Sivaz kızımıza ameliyat için 6 ay sonrasına gün verdiler.Bunun üzerine Okul Müdürü Fatih Kuvvetli tarafından Çaykaralılar Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi  Kenan Oğuz´un devreye girmesi sonucunda bir gün içerisinde Hanife Kızımızın tahlil işlemleri tamamlandı.Ve de Hanife Kızımızın İstanbul´da Ameliyat yapılmasına karar verildi.

İSTANBUL´DA AMELİYAT

ÇAYDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Oğuz´un büyük çabaları ile İstanbul´a getirilen Hanife Sivaz İstanbul´da Uzman Doktor Mustafa Bulut tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından Hastaneden taburcu oldu ve yeniden Karaçam´a döndü.

Yaklaşık 2.5 aylık bir aranın ardından yeniden arkadaşlarının ve de öğretmenlerine kavuşan Hanife Sivaz kızımız şimdi çok mutlu.Tabi ki hem Hanife Kızımız hem de ailesi önce  Okul Müdürü Fatih Kuvvetli´ye ardından da emeği geçen herkese teşekkür ediyorlar.

Her zaman söyleriz.Öğretmen sadece okulda Eğitim Öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren insan değildir.Öğretmen yeri geldiğinde anne baba,yeri geldiğinde en yakın arkadaş olmak zorundadır öğrencisine.Ve de Karaçam´da Sevgili Fatih Kuvvetli bunun en güzel örneğini hem bize hem de tüm insanlara göstermiş oldu.Bir öğrencimizi daha sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmış oldu Sevgili Fatih Kuvvetli

Hanife Sivaz Kızımız sağlığına kavuşup Karaçam´a döndükten sonra Çaykara Gündem Gazetesi olarak Sevgili Fatih Kuvvetli´yi aradık.Hem bu örnek davranışından dolayı tebrik ettik  Fatih Müdürümüzü.Hem de Hanife Kızımızın son durumunu sorduk.İşte Müdürümüzün anlattıkları.

Öncelikle Hanife Kızımıza Maddi Destek sağlayan Çaykara Kaymakamlığımıza teşekkür etmek istiyorum.İstanbul´da Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Doktor Sayın Mustafa Bulut´a ,Ankara´da Hanife Kızımızın sürekli yanında olan,doktoru bularak süreci hızlandıran belki de 6 ay sürecek olan ameliyat sürecini 1 ay gibi çok kısa bir zaman dilimine indirgeyen ve de Kızımız İstanbul´da ameliyat olurken sürekli olarak takip edip kızımızın sağlığına kavuşmasını sağlayan ÇAY-DER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Kenan Oğuz´a,Mahalle Muhtarımız Sayın Celal Sivaz´a,ve de İstanbul´a öğrencimiz ile birlikte giden ve de ameliyat süresince onlarla birlikte olan Sevgili Uğur Sivaz´a ve de Sevgili Kemalettin Günaçar´a teşekkür ediyorum.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir