Karaçam'dan Dillere Destan Bir Program

Karaçam

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Karaçam’dan Dillere Destan Bir Program” İsimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

27 Şubat Çaykara İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü geçtiğimiz Pazar günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen muhteşem bir program ile kutlandı.Ve ben o gün yaşanan o güzel fotoğrafı bu günkü yazımda sizler ile paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu açık yüreklilik ile ifade edeyim.33 Senelik öğretmenlik yaşantımda şuna kesinlikle inandım.Eğer bir toplumda inanmış,kendini topluma ve öğrencilerine hizmet vermeye adamış olan bir öğretmen varsa o toplumun geleceği kesinlikle açıktır.Öğretmen uğraşırsa,öğretmen emek verirse,öğretmen kendisini öğrencilerine adamış ve onlarda hizmet vermekten keyif alıyorsa orada huzur vardır,başarı vardır,mutluluk vardır.

Karaçam…Coğrafi olarak Çaykara İlçesinin en çetin coğrafyalarından bir tanesine sahip.Kuş uçmaz kervan geçmez bir yer tabiri caiz ise.Belki yaz mevsiminde dışarıda yaşayan insanların tatil için köye gelmelerinden dolayı küçük bir canlılık gelir Karaçam Mahallesine.Kışın ise herkes çeker gider doğa ile baş başa kalırsınız Karaçam Mahallesinde.

Ve bir başka olumsuz fotoğraf…Öğretmen de çalışmak istemez Karaçam’da.Her gün gidip geleceğim desen yol üstünde değil ulaşım sıkıntısı var.Kalacağım desen öğretmenlerin çoğu evli ve aileleri Trabzon’da yaşıyor.Bu yüzden de Karaçam Mahallesine tayini çıkan öğretmen iki gün sonra “Ben buradan nasıl gidebilirim”’in hesaplarını yapmaya çalışıyor.

Her şey bu kadar olumsuzken.Her şey bu kadar çetinken…İki öğretmen Karaçam Mahallesini muhteşem bir eğitim yuvasına çevirmiş durumda.Okul Müdürü Fatih Kuvvetli ve eşi Ana Sınıfı öğretmeni Nuran Kuvvetli.

Senelerdir çok büyük bir fedakarlık göstererek Karaçam Mahallesine hizmet veriyor Kuvvetli çifti.Taşrada çalışan her öğretmenin en büyük hayalini bir süre sonra İl Merkezine tayin yapmak.Geçtiğimiz sene Kuvvetli Çiftinin tayini de Trabzon İl Merkezine çıktı.Okul Müdürü olarak Trabzon İl Merkezine atandı Fatih Kuvvetli.Ancak Karaçam’a hizmet verme sevdası onları bir kere daha yollarından alıkoydu.Karaçam Mahallesine hizmet vermeye devam etti Kuvvetli çifti.

Haftanın yedi günü…Her sabah…Sabahın yedisinde okulunun kapısını açıyor Müdür Fatih Kuvvetli.Akşamın 22’sine kadar okulda öğrenciler hizmet veriyor.Her gün 15 saat mesai…

Öğrencilerine iyi bir gelecek hazırlayabilmek için öğretmen arkadaşları ile birlikte muhteşem bir birliktelik ve aile ortamında öğrencileri için gecesini gündüzüne katıyor Okul Müdürü Fatih Kuvvetli.

27 Şubat Pazar günü Çaykara İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü…

Okul Müdürü Fatih Kuvvetli…Muhteşem bir ekip şefi olarak.Tüm etkinliklerini planlamış.Tüm etkinlik müziklerini kusursuz bir şekilde hazırlamış olarak bilgisayarının başına geçiyor ve ekibini yönetmeye başlıyor.Eşi Nuran Kuvvetli ise Profesyonel bir ekip lideri olarak öğrencilerin her etkinliğini hem yönetiyor hem de sahne karşısından öğrencilerine cesaret vererek onları motive etmeye çalışıyor.

Karaçam Ana Sınıfı öğrencileri…O minik yürekleri ile kara kare Kurtuluş savaşı yıllarını canlandırıyorlar.Annelerinin elini öperek,annelerinin dualarını alarak kışla yoluna koyuluyor asker oluyor minik yürekler.

Kışlada eğitim başlıyor.Karaçam Ana sınıfı öğrencileri…

Kimi zaman komando oluyor ve komando eğitimi alıyor.

Kimi zaman neşeli müzikler eşliğinde spor yapıyor.

Kimi zaman profesyonel asker olarak…Şınav çekiyor,barfiks çekiyor.Uzun atlama yüksek atlama hepsi işlenmiş.

Ve Düşmanlar yurdumuza saldırıyor.Minik yürekler bu defa vatan savunması için silahlarına sarılıyor.Kanlarının son damlasına kadar vatanımızı koruyorlar.

Savaş bitiyor.Düşman Yurttan kovuluyor.Bu defa Karaçam’ın minik yürekleri savaş zaferini sahnede oynayarak kutluyor.Ve Kocaman bir Bayrak açarak Kurtuluş Savaşını tamamlamış oluyor Karaçam’ın minik yürekleri.

Kurtuluş gününde Çaykara’nın Şehitlerini de unutmuyor Fatih Kuvvetli ve ekibi.Önce 15 tane büyük çerçeveli bayrak geliyor sahneye 15 ayrı öğrencinin elinde.

Sahneden Anosn başlıyor.

J.Astğm. Orhan Sancar

Tüm Karaçam cevap veriyor.BURADA

Ve görevli öğrenci elindeki bayrağı çeviriyor.Bayrağın arkasında Şehit Orhan Sancar’ın fotoğrafı var.

Sunucu devam ediyor.

Şehit Özel Harekat Başkomiseri Ahmet Çamur

Tüm Karaçam tek yürek cevap veriyor.BURADA

Ve bu şekilde Çaykara’lı 15 Şehidimiz anons ediyor.

Tüm Karaçam cevap veriyor.BURADA

Ve 15 Türk Bayrağı 15 Şehidimizin fotoğrafına dönüşüyor.

Çaykara Kültürünü de ihmal etmiyor programda okul Müdürü Fatih Kuvvetli…

Çaykara Kültürünü ilmik ilmik işliyor programında.

Kalaycılık,sepetçilik,dokuma,çayır biçme,tarla belleme,tarım alet ve makinelerinin kullanılması,mezirecilik,mısır yetiştirme,mısırı değirmende eleyerek un haline getirme.

Kısacası Çaykara’nın her şeyi var Fatih Kuvvetli’nin Çaykara’da Sosyal Hayat etkinliğinde.

Tabiri caiz ise yok yok.

Ve de her şey o kadar güzel planlanmış ki.Zannedersinin öğrenciler bu sahnede en az 20 kere prova yapmışlar.Oysa öğrencilerimiz hiç prova yapmadan,sahnede hiç çalışmadan çıkmışlar programa.

Tüm bu muhteşem etkinlikler sahnede gerçekleştirilirken.

Okul Müdürü Fatih Kuvvetli her etkinlik için özel olarak seçmiş olduğu özel müzikleri ile etkinliklerin perçinlenmesini sağlıyor ve ortaya muhteşem bir gösteri çıkıyor.

Öğrencilerimiz çayırda ot biçiyor.Otları seriyor.Sonra bir gök gürültüsü.Otları topluyor öğrencilerimiz.Yağmur başlıyor.Öğrencilerimiz Branda ile önce otları topluyor.Sonra kendileri de brandanın altına sığınarak yağmurdan korunuyorlar.

Her şey özel.Her şey yerli.Her şey Çaykara’ya ait.

Programda bir ara gözlerim sahnede Çaykara Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Protokol üyelerine döndü.Öğrencilerimizin sahnedeki muhteşem performansı onları öylesine büyülemiş ki ayağa kalkarak öğrencilerimizin muhteşem performansını dakikalarca alkışladılar.

Programın son bölümünde ise Karaçam Ortaokulu Halkoyunları ekibi bizlere muhteşem bir Halkoyunları gösterisi sunarak bitirdiler o muhteşem programı.

Senelerdir Çaykara İlçesinin Kurtuluş programları gerçekleştirilir.Programların en güzel etkinliği Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi olur.Pazar günü de vardı Mehteran Takımı gösterisi.

Ancak Karaçam Ortaokulunun hazırlamış oldukları muhteşem program o kadar güzel ve o kadar dolu idi ki.Mehteran Takımı gösterisini kimse fark etmedi bile.

Yazımızın başında dediğimiz gibi.

Öğretmen bir mum gibidir.Kendisi erirken etrafına ışık saçar.Etrafını aydınlatır.

Karaçam Mahallesinde Okul Müdürü Fatih Kuvvetli,Eşi Nuran Kuvvetli Karaçam Mahallesine ve Çaykara İlçesine ışık saçmaya ve aydınlatmaya devam ediyorlar.

Bu güzel programda Müdür Fatih Kuvvetli ,öğretmen arkadaşlarımız ve geleceğimizin teminatı Sevgili öğrencilerimiz.

Bizlere 27 Şubat 2022 Pazar Günü unutamayacağımız bir gün yaşattılar.

Tüm Çaykara olarak onlara yürek dolusu teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Anahtar Kelimeler: Karaçam' Dillere Destan Program

İlginizi Çekebilir