Karadeniz Bursa´ya Aktı

Karadeniz Bursa´ya Aktı

Bursa Uzungöl Derneği tarafından düzenlenen Aile Pikniği ve Şenlik Organizasyonu 24 Eylül 2017 Pazar Günü Bursa´da Gerçekleştirildi.

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİNDEN BİR İLK

Marmara Bölgesi Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri tarafından Ortak olarak düzenlenen ve Bursa Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Piknik ve Şenlik Organizasyonu 24 Eylül 2017 Pazar Günü Bursa´da gerçekleştirildi.

Marmara Bölgesinden ve de Ülkemizin her tarafından on binlerce insanın akın ettiği piknik ve Şenlik Organizasyonu muhteşem bir katılım ve de kusursuz bir organizasyon ile gerçekleşti./resimler/2017-9/26/1424368549076.jpgSenelerce Bölgemizden bir çok haberi siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımız ile poaylaşmaya çalıştım.Hazırlamış olduğum hiçbir haberi başka bir yerden kopyala yapıştır yapmadım.Her haberi bizzat kendi ellerim ile ve de kendi cümlelerim ile sizlerle buluşturma gayreti içerisinde oldum.

Bu gün İse Bursa Uzungöl Derneği Basın Danışmanı Dostumuz Sevgili Hakan Sezgin bana kendi elleri ile hazırlamış olduğu öylesine mükemmel bir haber gönderdi ki.Bu güzel haberin cümlelerine dokunmaya inanın yüreğim razı oılmadı.O yüzden de Sevgili Hakan Kardeşimizin haberini orijinal hali ile sizlerle paylaşmayı uygun buldum.

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİNDEN BİR İLK

Yıllardır hasreti çekilen bir buluşmaya imza atılarak Bursa, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya İlleri ve çevresinde yaşayan hemşehrilerimiz örnek bir organizasyonla bir araya geldi.

Bursa Uzungöl Derneğinin organize ettiği ve ev sahipliği yaptığı ?Güney Marmara Trabzon, Çaykara ve Uzungöl Dernekleri Aile Pikniği ve Konser Şenliği? Bursa Osmangazi Gündoğdu piknik alanında gerçekleşti. Çok sayıda basın kuruluşunun takip ettiği şölen yöresel yemeklerin ikram edildiği, Uzungöl temalı çeşitli ürünlerin sergilendiği ve başta çocuklar olmak üzere her yaşa hitap eden programların sergilendiği birbirinden güzel etkinliklerle öğle saatlerinde başlayıp hava kararıncaya kadar devam etti./resimler/2017-9/26/1425060580929.jpgBinlerce hemşehrimizin yoğun ilgi gösterdiği şenlik, Bursa, İstanbul ve İnegöl´de faaliyet gösteren toplam dört Çaykara ve Uzungöl derneğinin bir araya gelmesi sonucu coşkuya dönüştü. Şenlik, Uzungöl, Bursa ve İstanbul´da faaliyet gösteren çok sayıda değerli Uzungöl´lü işadamı ve esnafının maddi desteği ve sponsorluğunda gerçekleşti.

Bursa Uzungöl Dernek Başkanı Hikmet YAZICI´nın yanı sıra, İstanbul Mecidiyeköy Dernek Başkanı Sait ALBAYRAK, İstanbul Kaynarca Dernek Başkanı Fuat AYGÜN ve onursal başkan Muzaffer KARATAY; Bursa Yenişehir Dernek Başkanı İdris SAĞLAM, İnegöl Derneği Yöneticileri bir araya geldiler./resimler/2017-9/26/1425343862708.jpgAyrıca Uzungöl Birlik Turizm ve BİRUZ TUR Yönetim Kurulu Başkanı İdris AKYÜZ, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa AKYÜZ ve Otel İşletmecisi İsmail ÖZBEK de, Uzungöl´den gelerek bu coşkuya iştirak etti.

Bursa´da faaliyet gösteren Mudanya Karadenizliler ve Trabzonlular Derneği Başkanı Engin TOKGÖZ ve Bursa Beşköylüler Derneği Başkanı Hasan AYDIN´ın yanı sıra çok sayıda hemşehri derneği temsilcisi de şenlikte yer aldı.

DERNEK BAŞKANLARI BİRLİK MESAJI VERDİ

Sunuculuğunu ?Karadeniz´in Gülü Fadime?nin yaptığı şenlikte açılış ve selamlama konuşması yapan Bursa Uzungöl Derneği başkanı Hikmet YAZICI topluma net mesajlar verdi. YAZICI, yaptığı konuşmada yaşadığımız kentlerde Karadeniz insanının mertliğini, dürüstlüğünü, çalışkanlığını, milli ve manevi değerlere bağlılığını; kıvrak zekası ile sevecenlik ve mizah yeteneğini doğru yansıtmanın ve bu değerlerle toplumda farkındalık oluşturmanın önemine işaret etti.

Başta Uzungöl, Çaykara ve Trabzon´dakiler olmak üzere Marmara bölgesinde yaşayan hemşehrilerimizin yüzleştiği çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlara kayıtsız olunmaması gerektiğini ifade eden YAZICI, özellikle gençlerimizin eğitim ihtiyaçları ile iş ve meslek edinme konusundaki taleplerinin karşılanması hususunda işbirliği çağrısında bulundu./resimler/2017-9/26/1426032769520.jpgBilim ve iş dünyası ile ekonomi, siyaset ve sosyal alanlarda başarılarını kanıtlamış çok değerli insan zenginliğine sahip olmamıza rağmen bir araya gelme konusundaki eksikliğimiz sebebiyle bu değerlerden yeterince istifade edilemediğini ifade etti. Dernek çatısı altındaki buluşmaların önemine işaret eden Hikmet YAZICI, bu buluşmaların aynı zamanda ülkemizde çokça muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğe de büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Sözlerini ?Yaşasın Uzungöl, yaşasın Çaykara, Yaşasın Trabzon, Yaşasın Türkiye? diyerek bitiren YAZICI, şölene katılan ve bu birlikteliğin oluşmasına emek veren herkese teşekkür etti.

Trabzon derneklerini temsilen bir konuşma yapan Mudanya Karadenizliler ve Trabzonlular Derneği Başkanı Engin TOKGÖZ, bir olmanın, birlik olmanın ve birlikte hareket etmenin önemine işaret ederek böylesi örnek bir organizasyonda bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti.

İstanbul Merkez Uzungöl Derneği Başkanı Sait ALBAYRAK da bu organizasyonların insanımızı bir araya getirmeye vesile olacağını, toplumumuzda aidiyet ve fedakarlık duygusunun ön plana çıkması gerektiğini; gelecek nesillerimize daha aydınlık yarınlar bırakabilmek için onlara örnek olma sorumluluğu taşıdığımızı ve bu maksatla bir araya gelindiğini ifade etti.

Şenlik organizasyonuna emek veren ve katkı sağlayanlara Bursa Uzungöl Dernek Başkanı Hikmet YAZICI tarafından plaket takdim edildi. Bu kapsamda başta dernek başkanları Fuat AYGÜN, Sait ALBAYRAK, İdris SAĞLAM ve Muzaffer KARATAY olmak üzere ve çok sayıda bilim adamı, işadamı ve toplum büyüğüne plaket takdim edildi.

Geceli gündüzlü, büyük bir özveri ile çalışarak örnek bir etkinliğe imza atan Bursa Uzungöl Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve organizasyonun mimarları Oğuzhan SEZGİN, İrfan UÇAN, Mustafa ÇELİK, Alibey AYGÜN, İsmail KAYA, Ahmet AKYÜZ, Mehmet Hilmi ACAR, Hakan SEZGİN, Abdullah ÖZEN ve İbrahim DİLMAÇ, ayrı ayrı sahneye davet edilerek alanı dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Program protokolde yer alan misafirlerin tebrik ve teşekkür konuşmaları ile ve sponsorların sağladığı değerli katkılara teşekkür videosunun sunumu ile devam etti.

UZUNGÖL TEMALI HEDİYELİKLER GÖZ DOLDURDU

Bursa Uzungöl Derneği´nin, şölen için hazırladığı Uzungöl resmi ile Çaykara ve Uzungöl´ün mahalle isimlerinin yer aldığı farklı beden boylarındaki tişörtleri ile Uzungöl temalı şapka, kupa ve kemençeli saatler vatandaşlarımız tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştır.

UZUNGÖL TABLOSU AÇIK ARTIRMADA

Programın hazırlanması ve icrasında Bursa Uzungöl Derneği yöneticileri ile birlikte çok büyük emek ve gayret sarf ederek örnek fedakarlık ve maddi destekte bulunan işadamı Muzaffer KARATAY, çerçevelenmiş Uzungöl tablosunu, şenliğe katkı sağlamak maksadı ile programda açık artırmaya sundu. Birbirinden değerli hemşehrilerimizin teklif verdiği açık artırma sonunda Bursa Yenişehir Trabzonlular Derneği Başkanı ve Uzungöl´lü İşadamı İdris SAĞLAM, 3000 TL karşılığında tabloyu satın alarak örnek bir davranış sergiledi.

KAVAL, KEMENÇE ve ŞARKILAR EŞLİĞİNDE

HORONLA COŞKU ZİRVEYE ULAŞTI

Sırasıyla piyanist Mehmet İnal, kaval sanatçısı Süleyman Ağırman, kemençe sanatçısı Ahmet Karaca ve ses sanatçıları Nuray Aksoy ile Onay Şahin´in sahne aldığı etkinlikte binlerce kişi unutulmaz bir gün yaşadı. Uzungöl, Çaykara ve Trabzon yöresine ait birbirinden güzel horon örnekleri sergileyen coşkulu kalabalık kendisini kemençenin, kavalın ve birbirinden güzel sanatçıların seslendirdiği şarkıların ritmine bırakarak saatlerce horon oynadı. Gün batımına kadar süren neşe ve coşku, havanın kararması ile birlikte sona erdi.

Dernek Başkanı Hikmet YAZICI, Bursa´da bir ilk olarak gerçekleştirilen bu etkinliğin ilerleyen zaman içerisinde, geleneksel hale getirilerek dönüşümlü olarak Güney Marmara illerinde devam edeceğini ifade etti. Bu organizasyona maddi destek sağlayan Uzungöl, Bursa ve İstanbul´daki çok değerli işadamlarımıza, dernek yöneticilerine, yönetim kurulu üyelerine; programı onurlandıran binlerce Uzungöl sevdalısı ve hemşehrilerimize yürekten teşekkür ve tebrik ediyor; minnet, saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Karadeniz Bursa Aktı

İlginizi Çekebilir