Karadeniz Müziğine Yeni bir Ses

Karadeniz Müziğine Yeni bir Ses

Karadeniz Müziğine yeni bir ses katılıyor. Onur Atmaca´nın çıkardığı ?ZAMANI GELDİ? adlı ilk albüm Müzik marketlerde.

 

Yöremizden yeni bir sanatçı daha doğuyor. Solaklı Vadisinin şimdiye kadar çıkardığı birçok sanatçısı ile Karadeniz kültürünü ve müziğini tanıtımında büyük katkı sağlayan sanatçı hemşerilerimize yeni bir isim daha ekleniyor. 

Trabzon Köprübaşı ilçesinden Onur Atmaca Küçük yaşından beri müziğe olan tutkusunu sürdürerek Karadeniz müziğinde başarı çizgisini yükseltmeye devam ederek ilk albümünü çıkarmaya başardı. 

Müzik çalışmalarına 11 yaşında, Gümüşhane´li ve Siirt´li arkadaşları tarafından kendisine hediye edilen kemençe ile başlayan zaman zaman Karadeniz´in solistlerine Kemençesiyle eşlik eden Atmaca, sonunda kendi söz ve bestelerini üretti. Birçok sanatçıya, söz-müzik vermesinin yanında albümlerinde eserler seslendirdi.Söz ve bestesi kendine ait olan eserlerin yanı sıra seslendirdiği eserlerin takipçileri tarafından sosyal medyada yoğun ilgi görmesi, albüm tekliflerinin gelmesine vesile oldu. Bu ilgi ve talep üzerine yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda konser, festival ve değişik etkinliklerde sahne aldı. Onur Atmaca, dinleyicilerinin kendisinden beklediği albüm çalışmasına, 2016 Mart ayında çıkaracağı ilk solo albümü ´´ZAMANI GELDİ´´ adı ile müzik marketlerinde yerini alacak. /resimler/2016-3/2/2055256852520.jpg DİNLEYİCİLERİME ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Yapmış olduğu ilk albüm çalışmamda, beklenen eserleri kıymetli dinleyicilerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Onur Atmaca,? Çıkmış olduğum bu zorlu ve anlamlı yolda; duygusal ve hareketli bestelerden oluşan albümümde, dinleyeceğiniz eserler gönlünüzün bir köşesinde hayat bulacağının temennisi içerisindeyim...

Desteklerini esirgemeyen, başta aileme, değerli prodüktörüm Ali Haydar GÖGERCİN´e, yardımlaşmayı seven gönül dostları, değerli büyüklerim, Mustafa DEMİRCİ´ye, İsmail Turgut ÖKSÜZ ve Ahmet KILINÇ´a saygılarımı sunar, teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Engin bilgi ve fikirleri için aranjörlerim Soner ARICA ve Bahtiyar ARICA kardeşlere, Kemençenin yaşayan efsanesi Yusuf Cemal KESKİN´e, tecrübesiyle manevi abım Adem EKİZ´e, Karadeniz´in gizli repertuarı Mustafa KELEŞ´e, düşüncelerime katkıda bulunan Murat KURT´a, daima yol gösterenim Aziz EMANET´e hürmetlerimi sunarım. Her daim Karadeniz müziğini yaşatan, emek veren ve bu albüme de duygularını nakış nakış işleyen, değerli müzisyen dostlarıma da teşekkürlerimi sunar, gelecek çalışmalarda da aynı itinayla siz değerli dinleyicilerimizle buluşmak dileğiyle, Saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum,?dedi.

Onur ATMACA Kimdir?

1989 İstanbul Bakırköy doğumludur. Aslen ailesi Trabzon/Köprübaşı´lıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Bahçelievler´de tamamladı. Üniversite eğitimine Açık öğretim İktisat fakültesi ile devam etti. Şırnak´ta vatani görevini yapmasının ardından, yüksek öğrenimine kaldığı yerden devam etmektedir. İki çocuklu ailenin büyüğü olan Onur Atmaca, babasının mesleği üzerine Türkiye´nin bir çok bölgesinde bulundu. Bu bağlamda müzik çalışmalarına 11 yaşında, Gümüşhaneli ve Siirt´li arkadaşları tarafından kendisine hediye edilen kemençe ile başladı. ogün başlayan hikâye, Onur´u bugünlere taşıdı.Yüksek öğrenimi sırasında, Karadeniz´in önde gelen solistlerine kemençesi ile eşlik etti.Bu dönemde kendi söz ve bestelerini üretti. Birçok sanatçıya, söz-müzik vermesinin yanında albümlerinde eserler seslendirdi. Söz ve bestesi kendine ait olan eserlerin yanı sıra seslendirdiği eserlerin takipçileri tarafından sosyal medyada yoğun ilgi görmesi, albüm tekliflerinin gelmesine vesile oldu. Bu ilgi ve talep üzerine yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda konser, festival ve değişik etkinliklerde sahne aldı. nur Atmaca, dinleyicilerinin kendisinden beklediği albüm çalışmasına, 2016 Mart ayında çıkaracağı ilk solo albümü ´´ZAMANI GELDİ´´ ile karşılık vermeye hazırlanmaktadır.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Sanatçı Onur Atmaca´ya çıkardığı albüm için tebrik eder, müzik çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Karadeniz Müziğine Yeni

İlginizi Çekebilir