Karadeniz Müziğinde Yeni Ses.Çaykara'lı Furkan Kama

Karadeniz Müziğinde Yeni Ses.Çaykara

Karadeniz Müziğine ve Ulusal Müzik Dünyasına sayısız Sanatçı Kazandıran Çaykara ilçesi son olarak Sanatçı Furkan Kama’yı Ulusal Müzik Dünyasına kazandırdı.

Çaykara’lı Sanatçı Furkan Kama, hem kendi besteleri hem de Sanatçı Dursun Akyüz tarafından hazırlanan eserler ile müzik dünyasında yerini almaya devam ediyor.Müzik Dünyasına yeni eserler kazandırmaya çalışan ve bu eserlere muhteşem sahne performansı ile hayat vermeye çalışan Sanatçı Furkan Kama  muhteşem sahne performansının yanı sıra Yüksek Öğrenimine de devam ediyor.

Ankara Hacı Bayram V eli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümünde öğrenimini sürdüren Sanatçı Furkan Kama,Üniversite mezunu Çaykara’lı Sanatçıların izini takip ediyor v e tıpkı diğer Çaykara’lı Sanatçılar gibi müzik basamajklarını birer birer çıkarak ve profesyonel bir müzik eğitimi alarak Müzik Dünyasındaki yükselişini devam ettirmek istiyor.

ÇAYKARA’LI SANATÇI FURKAN KAMA’YI TANIYALIM

01.08.1998de Bayburtta doğan aslen Trabzon/Çaykaralı olan sanatçımız Furkan Kama, müziğe 10 yaşında bağlama çalmaya başlayarak başladı. 17 yaşında kemençeyle tanışan Furkan, Karadenize ve Çaykara kültürüne hizmet etmeyi kendinde görev edindi.

İlk şarkısını 2020 de Çaykara Horonu adlı eseri çalıp seslendiren Furkan Kama, daha sonra Fuat Sakanın "Kara Sevda" eserini tekrar seslendirdi. Şimdi ise kendi besteleriyle gündeme gelen Çaykara’lı Sanatçı Furkan Kama "Ne Bilsin Eller" adlı şarkıyı seslendirdi. Müzik'te Dursun Akyüz'ün imzası bulunan bir eserle gündeme gelen Furkan Kama hali hazırda yeni projelerle tekrar gündeme gelecektir. Ayrıca Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Türk Müziği Devlet Konservatuarında müzikoloji bölümü okuyarak Çaykara kültürü, Çaykara ezgileri, Çaykara horonları adlı sempozyumunu da başarıyla gerçekleştirmiştir.



Anahtar Kelimeler: Karadeniz Müziğinde .Çaykara' Furkan

İlginizi Çekebilir