Karadeniz´in Uludağ´ı Karaster Yaylası

Karadeniz´in Uludağ´ı Karaster Yaylası

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Karaster Yaylası yaz mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde de doğal güzelliği ve de gerçekleştirilebilecek farklı alternatifleri ile adeta Uludağ´a meydan okuyor.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Karaster Yaylası yaz mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde de doğal güzelliği ve de gerçekleştirilebilecek farklı alternatifleri ile adeta Uludağ´a meydan okuyor.

Eşsiz doğal güzelliği, konumu ve de muhteşem iklim koşulları ile Karadenizin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olmaya aday olan Garester yaylamızın kış mevsimi, de en az yaz mevsimi kadar güzel ve etkileyici./resimler/2017-2/27/1030423861050.jpgŞAMPİYONLAR ONAY VERDİ

Dünya Dağ kayağı Şampiyonları Garester yaylamıza hayran kalarak bu yaylamızda Kış Sporu organizasyonlarının rahatlıkla yapılabileceği görüşünde birleşiyor.

Dünyaca Ünlü Dağ Kayağı Şampiyonları Adrien Cairer, Romain Crojean, Kevin Guri ve Jereny Prevasl 2013 Yılında Garester Yaylamızı kış mevsiminde ziyaret ettiler ve de burada bir reklam filmi çektiler.

DAKİNE Uzungöl isimli Reklam filmi Aralık 2013 tarihinde çekildi. Yurt içinde ve de yurt dışında büyük bir beğeni ile izlenen reklam filminin çekimleri bir haftada tamamlandı. Çekimleri tamamen profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilen reklam filmi hala izlenmeye  ve de büyük bir ilgi görmeye devam ediyor.

Dünyaca Ünlü Profesyonel Sporcular Garester Yaylasına adeta hayran kaldılar. Kar kalitesinin çok yüksek olduğu ve  de kayak için bulunmaz güzellikte olduğu Garester Yaylasında acil olarak Kayak Turizmine kazandırılması görüşünde birleşen kayak şampiyonları Garester Yaylamızın kayak turizmine kazandırılması durumunda sadece bu yaylamızın sadece Türkiye´nin değil Dünyanın en büyük kayak merkezleri ile yarışabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade ettiler.

Kendilerinin Garester Yaylasından çok büyük keyif aldıklarını ifade eden Kayak Şampiyonları ayrıca bu bölgenin Heliski için çok uygun bir coğrafya olduğunu ve de kış mevsiminin çok uzun olmasının bölgeye ayrı bir değer kazandırdığını ifade ettiler./resimler/2017-2/27/1031197112445.jpgEN BÜYÜK SORUN TELEFERİK

Dünya Spor uzmanlarının bu şekilde ifade ettikleri Garester Yaylamızda şu an kış turizmi için en önemli ilk engel elbette ki ulaşım sorunu. Çünkü Garester Yolu her yıl Kasım ayının ilk haftalarında kapanıyor ve de Mayıs ayına kadar da kapalı kalıyor.

Ancak bu yaylamıza yapılabilecek bir teleferik sistemi ile bu bölge çok rahatlıkla turizme kazandırılabilir. Şimdi teleferik konusunda Tüm Uzungöl Halkı Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere  tüm devlet büyüklerimizden destek bekliyor.

Herkesin ortak görüşü olan Garester Yaylamızın kış turizmine kazandırılması adeta yeni bir Uzungöl anlamına geliyor. Uzungöl´de Kış turizminin canlanması ve de Uzungöl´de Turizmin 12 aya yayılması anlamına geliyor.

 



İlginizi Çekebilir