Karadenizli Sanatçılar Dursun Ali İnan Müzesine Özel Klip Hazırladı.

Karadenizli Sanatçılar  Dursun Ali İnan Müzesine Özel Klip Hazırladı.

Karadeniz müziğinin ünlü isimleri, Trabzon’un dünyaca ünlü turizm beldesi Uzungöl’de bir süre önce açılan Dursun Ali İnan Müzesi için özel bir türkü yazıp besteledi ve klip çekti.

Karadeniz müziğinin ünlü isimleri, Trabzon’un dünyaca ünlü turizm beldesi Uzungöl’de bir süre önce açılan Dursun Ali İnan Müzesi için özel bir türkü yazıp besteledi ve klip çekti.

Karadeniz müziğinin önde gelen isimleri Yusuf Cemal Keskin, Hülya Polat, Onay Şahin, Tahsin Terzi, Yakup Atalay, Adem Ekiz, Mustafa İlhan, Sedat Keskin, Dursun Akyüz, Ayten Cansız ve Sinan Karlıdağ, Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi için bir türkü yazdı, besteledi ve klip hazırladı.

Sanatçı Hülya Polat, “Dursun Ali amcamızın büyük emek harcayarak kurduğu müzeye  bizim de bir katkımız olsun istedik” derken, Onay Şahin de, “Uzungöl’e büyük bir değer katan Dursun Ali İnan Müzesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir mekan” diye konuştu.

Müzenin kuruluşunda büyük emek harcayan ve türkünün güftesine de katkıda bulunan Mehmet İnan, “Babam Dursun Ali İnan’ın uzun yıllar süren birikimlerini sergilemek için kurduğu müzemize katkı veren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 4 bin metrekare alana kurulan Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi’nde; yöresel mimariye bağlı kalınarak yapılan ahşap Uzungöl evi, Dursun Ali İnan’ın 30 yıldan fazla süredir topladığı yöresel – arkeolojik eserler ve ağaç köklerinden yaptığı heykellerin yanı sıra Uzungöl’ün tarihi, kültürü, gelenekleri, coğrafyası, sosyal hayatı, faunası, florası ve daha birçok özelliği hakkında yazılı ve görsel içerik bulunuyor.

Sanatçıların müzedeki geleneksel Uzungöl evinde seslendirdiği türkünün güftesi şöyle:

Dursun Ali İnanun

Gezelum müzesini

Ömrinden feda etti

Ellibeş senesini

 

Trabzon Çaykarasi

Denen yer haburasi

Dağladiyüreğumi

Geçmişunhatirasi

 

Uzungölün müzesi

Neslumun hikayesi

Açildiaçilali

Ağlatuyi herkesi

 

Nerde eski nineler

Nasir bağlamiş eller

Müzeyi gez anlarsun

Neler çektiler neler

 

Dünya denen köpruden

Çok oldi gelen giden

Hiç merak etmedun mi

Nasiyaşamiş deden



İlginizi Çekebilir