Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen ve 10 ülkenin katıldığı Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" Trabzon`da Başladı

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen ve 10 ülkenin katıldığı Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali" Atatürk anıtına çelenk sunumu ,saygı duruşu, istiklal marşının okunmasından ve açılış konuşmalarının ardından Zağnos Vadisine kadar devam eden kortej yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüş öncesi Atatürk Alanı'nda düzenlenen törene Trabzon Valisi A. Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik,Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün,çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı./resimler/2015-5/2/2040002445542.jpg

Burada bir konuşma Trabzon Valisi Abdil Celil Öz;

Kültür ve sanat kenti olan Trabzon'umuzun adına yakışır bir şekilde Türkiye'nin en uzun soluklu  tiyatro festivallerinden birine daha ev sahipliği yapmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada da gördüğünüz gibi sanatçılarımız dört mevsimi yansıtan kıyafetleriyle bizlere bu güzellikleri yaşatıyorlar. Trabzon Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali iki hafta boyunca şehrimizin tiyatro sahnelerinde sanatseverlerle bir araya gelip, uluslar arası sanat kültürünü ve kendi ülkelerini yansıtan sanat güzelliklerini bizlere yaşatacaklar.

Elbette ki yapılan bu işin bir sanatçı boyutu birde sanatseverlerin etkinliklere verdikleri destek boyutu bulunmaktadır.  Bilet ve davetiye konusunda şehrimizde yoğun bir talep söz konusu. Bu da bizlere şehrin kültür ve sanata ne kadar ilgili, duyarlı olduğunu ve şehrimizin sanat şehri kimliğinin bir söylentiden ibaret olmadığının göstermektedir.

Hiç kuşkusuz ki Trabzon tiyatrosuyla, resmiyle, plastik sanatlarıyla, romanıyla, şiiriyle, edebiyatıyla ve bütün sanat dallarıyla tarihte ve bugünde olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Şehrimiz tiyatro sanatının ve diğer sanat dallarının yaşaması adına bu ve buna benzer etkinliklere en üst düzeyde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu her zaman yaşayacaktır. Bundan dolayı festivale emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ; Bugün burada Karadeniz'in coşkun dalgalarını arkamıza alıp, dolu dolu geçecek bir festivalin heyecanını yaşıyoruz. Trabzon'un değeri haline gelen Trabzon Devlet Tiyatrosu biliyor ve öyle inanıyorum ki salonu ve seyircisiyle daha da çoğalarak perdelerini açmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Trabzonlu seyircilerimiz olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ,Trabzon'un sanat ve kültür şehri olduğunu  söyleyerek” Trabzon'un tarlası kültür ve sanat demektir.  16 yıldır da devam eden bu güzel festivalle bunu bir kez daha ortaya koymuştur. 16 yıl önce bu işi başlatan tüm arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında;”Trabzon'umuz her zaman ifade ettiğimiz gibi tarih şehri, kültür şehri ve sanat şehridir. Bugün 16'ıncısını icra ettiğimiz uluslararası tiyatro festivali ile sanat şehri kimliğimize önemli bir katkı sunuyoruz. Bu nedenle bu katkıyı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Birkan Görgün ise;”Trabzon Devlet Tiyatrosu emekçileri bugün geldiğimiz noktada yarattıkları eserleriyle gurur duyabilirler. Bu festivali bize kazandıran ve bugünlere gelmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum.  Trabzon Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün devlet tiyatrolarının en eski iki festivali olma özelliğinden birini taşımaktadır. Bizlerde bugün burada dünyanın her noktasından gelen sanatçılarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamaktayız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, festivale katılan ülkelerin tiyatro ekipleri ve vatandaşlar Zağnos Vadisine kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi.



İlginizi Çekebilir