Karester ve Turnalı Yolu Ulaşıma Açıldı

Karester  ve Turnalı Yolu Ulaşıma Açıldı

Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün en önemli Turizm altyapılarından bir tanesi olan Karester Yayla yolu kar temizleme çalışmaları tamamlanarak ulaşıma açıldı.

Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen kar temizleme çalışması sonucunda Karester yaylası-Turnalu Yaylası  ve Karaçam bağlantı yolu da ulaşıma açılmış oldu.

Yol açma çalışmaları esnasında Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker  çalışma yerine giderek kar temizleme çalışmalarını yerinde incelediler ve çalışma ekibine yardımcı oldular.

Kar temizleme çalışmaları sonucunda;

Glisura-Calimodi

Calimodi-Staronar

Staronar-Karaçam

Staronar -Turnalı

Turnalı-Karester

Karester-Uzungöl

Bağlantı  yollarının tamamı ulaşıma açılarak vatandaşların hizmetine açılmış oldu.

MUHTAR ÖZTÜRK VE MUHTAR ŞEKER-ÇAYKARA BELEDİYE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ortak bir açıklama yaparak iki mahallenin ulaşımını sağlayan yayla yollarının açılması çalışmalarındaki emek ve katkılarından dolayı Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve teknik ekibine teşekkür ettiler

Karaçam, Uzungöl  ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar her sene Mayıs ayının ilk haftası itibarı ile bu bağlantı yollarını kullanarak yaylalara göç ediyor ve mayıs ayından Eylül ayının sonuna kadar yaklaşık olarak 5 ay yaylalarda kalıyorlar.

Karester Yaylası bağlantı yolu ise Uzungöl ve Bölge Turizmine çok büyük katkı sunuyor.Tertemiz havası,buz gibi akan soğuk suları ve Muhteşem doğal güzelliği ve yemyeşil görüntüsü ile herkesi kendisine hayran bırakan Karester Yaylası her sene yerli  ve yabancı milyonlarca turistin akınına uğruyor.

Öte yandan Turnalı yaylası da hem doğal güzelliği ve muhteşem tabiatı ile hem de her sene onbinlerce insanın katılı ile  düzenlenen Turnalı Yayla Şenliği ile Çaykara İlçesinin Turizme kazandırmış olduğu en önemli yaylalardan bir tanesi olarak göze çarpıyor



Anahtar Kelimeler: Karester Turnalı Ulaşıma Açıldı

İlginizi Çekebilir