Kayıp Gazeteciyi Arayan Askerler sulara kapıldı

Kayıp Gazeteciyi Arayan Askerler sulara kapıldı

Kayıp gazeteciyi arama çalışmalarında suya kapılan 2 asker şehit oldu

ÇAYKARA´DA İKİ ASKER ŞEHİT

 Çaykara´da ağlatan kaza?İlçemiz Derebaşı Virajlarında haber yapmaya çalışırken kayarak uçurumdan aşağıya düşen AA Muhabiri Gazeteci Abdülkadir  Nişancı´yı Arama Kurtarma çalışmaları devam ederken 17 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen Arama Kurtarma çalışmaları esnasında dere sularına kapılan iki Askerimiz ne yazık ki ŞEHİT oldu.

 Edinilen bilgiye göre bu gün Derebaşı Virajlarındaki Arama kurtarma çalışmaları esnasında HES Kapağının açılarak suyun boşaltılması ve kayıp gazeteciyi aramak amacı ile JAK (jandarma arama ve kurtarma timinden) Astsubay Mustafa Gidergelmez  HES Kapağını açmaya çalıştı.

 Bu sırada HES  su boşaltma kapağının açılmaması üzerine Astsubay Mustafa Gidergelmez HES Kapağının arasına sıkıştı. Astsubayı Kurtarabilmek amacı ile Aynı Ekipten Uzman Çavuş  Eyüp Kapaklıkaya  arkadaşının yardımına koştu. Bu sırada Hes kapağının açılması üzerine ne yazık ki iki askerimiz sulara kapılarak gözden kayboldular.

 Durumun haber alınması üzerine derhal Kaybolan Askerlerimizin bulunduğu Bölgeye Hareket eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu bölgede gerçekleştirilen Arama Kurtarma çalışmalarını takip etti.

 Gerçekleştirilen Arama Kurtarma çalışmalarının ardından Askerlerimizden bir tanesi 100 Metre ileride diğer askerimiz ise 200 metre ileride bulunarak sudan çıkarıldılar.

 ambulansla Eyp Kapaklıkaya Of Devlet hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Assubay Mustafa Gidergelmez ise Sürmene Devlet hastanesine sevk edildi. Burada da kendisine yapılan tüm müdahalelere rağmen iki Askerimizin de şehit oldu ve herkesi gözyaşlarına boğdu.

 Şehit Astsubay Mustafa Gidergelmez Gaziantep Islahiye Doğumlu

 Şehit Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya ise 1983 Çorum Doğumlu./resimler/2019-5/18/0020574414577.jpg ŞEHİT ASKERLERİMİZ İÇİN YARIN RESMİ TÖREN YAPILACAK

 Şehit iki askerimiz için 18 Mayıs 2019 tarihinde Trabzon İlimizde Devlet Töreni düzenlenecek.Gerçekleştirilecek olan Törenin ardından Şehit Askerlerimiz memleketlerine gönderilecekler.

Çaykara Gündem gazetesi olarak şehit askerlerimize allah´tan rahmet, Ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyoruz. Türk milletinin başı sağolsun./resimler/2019-5/18/0033026303858.jpgHaber: Çaykaragundem.com



İlginizi Çekebilir