Kaymakam Ayrancı Ve Başkan Tok´tan Miraç Kandili Mesajı

Kaymakam Ayrancı Ve Başkan Tok´tan Miraç Kandili Mesajı

Bu Akşam İdrak Edeceğimiz Miraç Kandili Sebebi İle Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok Birer Mesaj Yayınlayarak Hemşerilerimizin Miraç Kandillerini Kutladılar

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok İslam Alemi olarak bu akşam idrak edeceğimiz Mübarek Miraç Kandili için birer mesaj yayınlayak hem Çaykara Halkımızın hem de İslam Aleminin Miraç Kandillerini tebrik ettiler.

KAYMAKAM AYRANCI-MİRAÇ KARDEŞLİKTİR
Çaykara  Kaymakamı İhsan Ayrancı, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Kaymakam Ayrancı , mesajında Çaykara İnsanımızın ve tüm İslam âleminin kandilini kutladı.
Ayrancı mesajında şu görüşlere yer verdi:

 İdrak ettiğimiz mübarek üç ayların içerisinde tevbe kapılarının açıldığı rahmet ve mağfiret gecelerinden biri olan Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimizin Recep Ayı´nın 27. gecesi Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade eder./resimler/2018-4/13/1539056532151.jpgMiraç Kandili de, İslam âleminin bu müstesna hadiseyi idrak edişidir. Gönüllerimizin büyük coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin o kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, bu müstesna geceyi en iyi şekilde ihya etmeye çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa´nın (s.a.v) insanlık adına Âlemlerin Rabbiyle buluştuğu ve insanlığın kurtuluşu için çeşitli müjdelerle geri döndüğü bu kutsal gecede, vatanımızın selameti ve hayırlı hizmetlerin devamı için de dua etmeliyiz.

Bu vesileyle yapacağımız dualarla, Müslümanların ilk kıblegâhı, Yüce Nebi´nin(s.a.v) miraca yükseldiği kutlu mekân Mescid-i Aksa´nın mümin gönüllerle yeniden özgürce buluşacağı günlerin çok yakın olacağını umut ediyor, bu mübarek gecede hepimizin; güzelliğe, hayra ve hakkın rızasına ulaşacağı bir gönül yolculuğu diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Çaykara´lı  hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.´´

BAŞKAN TOK-MİRAÇ GÖNÜLLERİN BİRLİKTE ATMASIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Hanefi Tok mesajında, ?Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan da semaya vasıl olmasını dualarla idrak ediyoruz./resimler/2018-4/13/1539352001978.jpgMiraç bir arınma ve Allah´a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah´a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur. Miraç Kandili, manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeye yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır. Miraç´ın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum./resimler/2018-4/13/1540090283379.jpgSosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum. Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç´ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç: tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yad edilecektir. Bu düşüncelerle Başta Çaykara´lı Hemşerilerimiz olmak üzere Türk-İslam aleminin Miraç´ının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim? ifadelerine yer verdi.

www.caykaragundem.com

 



İlginizi Çekebilir