Kaymakam Ve Başkan´dan Profesör Karadenizli´ye Ziyaret

Kaymakam Ve Başkan´dan Profesör Karadenizli´ye Ziyaret

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kocaeli Tabip Odası Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz Aynur Yazıcı Karadenizli´yi Makamında Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Trabzon Günleri dolayısı ile Kocaeli İlimizde bulunan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçemizin yetiştirdiği önemli Bilim adamlarımızdan Çaykara´lı Hemşerimiz Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Yazıcı Karadenizli´yi makamında ziyaret ettiler./resimler/2018-2/24/1737340956374.jpgİLK ZİYARET KARADENİZLİ´DEN

Trabzon Günleri çerçevesinde ilk Ziyaret Prof. Dr Karadenizli´den geldi.Prof. Dr. Aynur Yazıcı KARADENİZLİ hem Trabzon Stantları hem de Çaykara Stantımızı ziyaret etti.

Çaykara´lı Hemşerimiz Karadenizli Çaykara Stantımızda Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok ile Hem Trabzon günleri hem de Çaykara İlçemiz ile ilgili sohbet etti.

İADEİ ZİYARET KAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK´TAN

Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok Prof. Dr. Aynur Karadenizli´yi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Makamında ziyaret ettiler./resimler/2018-2/24/1738134701099.jpgSohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin ardından Profesör Dr Karadenizli Kaymakam ve Belediye Başkanımız ile birlikte Hastanenin Labaratuarına geçerek Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde kendisinin önderliğinde gerçekleştirdikleri Bilimsel Çalışmalar hakkında Kaymakam ve Belediye Başkanına Bilgi verdi.

KAYMAKAM AYRANCI-ÖĞRENCİLERİMİZ PROFESÖRÜMÜZÜ ÖRNEK ALMALI

Ülkemizin En Önemli Bilim İnsanlarından bir tanesini Ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Bilim Alanında Ülkemizi Iuluslararası Bilim Dünyasında çok büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara´lı Hemşerimiz Prof. Dr. Aynur Yazıcı Karadenizli´yi Bilim Alanındaki başarılarından dolayı tebrik etti.

Bilim Adamı Karadenizli ile Birlikte Antikor Üretim Birimi Labaratuvarında çeşitli incelemelerde bulunduklarını anımsatan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Antikor Üretimi ile ilgili Ülkemizin en önemli Labaratuvarlarından birinde gerçekleştirdikleri bu ziyaretin Ülkemizin Bilim alanında gelmiş olduğu nokta açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamlığı olarak Eğitime ve Bilime çok büyük önem verdiklerini anımsatan Kaymakam Ayrancı Prof. Dr. Karadenizli´nin Çaykara İlçemiz için ve de Bilimsel Anlamda çalışmalar yapmayı  arzu eden Öğrencilerimiz için çok önemli bir örnek teşkil ettiğini ve de ilerleyen Dönemlerde Profesör Doktor Karadenizli´yi Çaykara´lı öğrencilerimiz ile buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HEMŞERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ

Bilimsel  Çalışmaları ile Ülkemizin Bilim Alanında çok önemli bir yer tutan Profesör Karadenizli´yi Ziyareet etmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ülkemizin Bilim alanında yakalamış olduğu İvmenin her gün daha yukarılara çıktığını görmenin sevinçlerini ikiye katladığını ifade etti.

Çaykara İlçemizden bir Hemşerimizin Uluslarası Bilim Dünyasında Ülkemizi temsil etmesini çok önemsediklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Eğitimde Lider İlçe olan Çaykara İlçemizden Yeni Aynur Karadenizli´ler çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini ve de Profesörümüzün Çaykara İlçemizdeki Tüm Öğrencilerimiz için çok iyi bir Örnek  olacağını sözlerine ekledi.

PROFESÖR DOKTOR KARADENİZLİ-ÇAYKARA´YI ÇOK SEVİYORUM

Çaykara İlçesini çok sevdiğini ve de düzenli olarak her Yaz Mevsiminde Dinlenmek ve de Ziyaret amacı ile Çaykara İlçemize geldiğini ifade ederek Sözlerine başlayan Prof. Dr. Aynur Karadenizli Doğal Güzelliği,insanlarının sıcak ve samimi davranışları ile Çaykara İlçemizin farklı ve de özel bir İlçe olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve de Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un büyük bir uyum içerisinde birlikte çalıştıklarını buna tanıklık  yapmaktan dolayı da son derece mutlu olduğunu ifade eden Profesör Karadenizli her iki Yöneticimizin de Ülkemizin neresinde bir Çaykara´lı yaşıyorsa onlara ulaşma sevdalısı olduklarını ve de Çaykara İlçemize Hizmet Sevdası ile koşuşturan Kaymakam ve Belediye Başkanımızı Tüm Çaykaralılar olarak alkışlamamız gerektiğini sözlerinme ekledi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR BÜYÜLÜYOR

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Aynur Yazıcı Karadenizli gerçekleştirmiş olduğu birbirinden önemli Bilimsel çalışmaları ile Tıp Dünyasına ışık tutmaya ve de isminden söz ettirmeye devam ediyor./resimler/2018-2/24/1739218964761.jpgProfesör Karadenizli Kaymakamımız Ayrancı Ve Belediye Başkanımız Tok İle Birlikte Tıp Fakültesinin Antikor üretim Bölümünde incelemelerde bulundu.

Antikorlar Hastalıkların tanılarının konulmasında ve hastalıklara karşı korunmasında kullanılan Protein yapısında maddelerdir.

Antikor Üretimi aynı zamanda Aşı çalışmalarının temelini oluşturmakta olan yüksek teknolojik yöntemlerin uygulandığı bir alandır./resimler/2018-2/24/1740172047255.jpgProfesör Doktor Aynur Yazıcı Karadenizli tarafından Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok ile birlikte Antikor Üretim Labaratuarının gezilmesi esnasında Profesör Karadenizli tarafından Kaymakam ve Belediye Başkanımıza Antikorların Üretimi hakkında da bilgilendirme yapılkdı.

Antikor Üretimi ile ilgili çalışmalar Çaykara´lı Profesörümüz Aynur Yazıcı Karadenizli Başkanlığında Kocaeli Üniversitesi Mikrobiyoloji Ana Bilim dalı Labaratuarlarında gerçekleştiriliyor ve de bu Bilimsel çalışmalar Ülkemizde çok az Üniversitede gerçekleştirilebiliyor.

BİLİM ADAMIMIZI TANIYALIM

Prof. Dr. Aynur KARADENİZLİ

20.10.1965 Yılında Trabzon´un Çaykara ilçesi Soğanlı Köüyünde doğdu. Kendileri de Trabzon´lu olan Remziye dursun yazıcı Çiftinin ilk çocuğudur.Trabzon Çaykara Soğanlı Köyü(Aşağı Hopşera) nufusuna kayıtlıdır.

İlkokulu 1976 Yılında Trabzon İskenderpaşa İlkokulunda,Ortaokul Öğrenimini 1979 Yılında Trabzon Kanuni Ortaokulunda tamamlayan Profesör Karadeniz 1982 Yılında Trabzon Lisesinden mezun oldu.

/resimler/2018-2/24/1740527204219.jpg1982 Yılında Tıp Fakültesini kazanan Karadenizli Profesör Karadenizli 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doktor olarak mezun olmuştur.

Hekimlik Zorunlu Hizmetini Eskişehir Sivrihisar Merkez Sağlık Ocağı ve Samsun Havza 2 No´lu Sağlık Ocağında yapmıştır.

Mezun olduktan sonra 1999 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD.´de Uzmanlığını tamamladı.Bir yıl süre ile Bursa Yenişehir Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olarak görev yapmnıştır.

1997 Yılında Kocaeli, Üniversitesi Tıp Fakültesi  Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim dalında Uzman Doktor olarak göreve başlayan Hemşerimiz Profesör Karadenizli  Halen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD.´nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD. Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Profesör Karadenizli 2002 yılında Almanya Freiburg´da bulunan Freiburg Üniversite Hastanesi Mikrobiyoloji ve Hijyen ana Bilim Dalında Hastalıkların Moleküler Tanısı ile ilgili Eğitim almıştır.

Kocaeli Üniversitesinde 1999 Yılında Yardımcı Doc Dr.2004 Yılında Doc.Dr ve 2011 Yılında ise Prof Dr. Olarak Akademik Kariyerini Sürdürmektedir.

1993 Yılıonda kendisi gibi Bilim adamı olan Prof Dr. Caner Karadeniz ile evli olan Profesörümüz Aynur Karadeniz biri kız biri erkek iki çocuk annesidir.

YÖNETİCİLİK

Hemşerimiz Prof. Dr.Aynur Yazıcı Karadenizli 2010-2016 Yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Falültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana bilim Dalı Başkanlığı Görevinde bulunmuşlardır.

2015 Yılında Temel Tıp Bilimleri Bölüm Baqşkanı olarak başladığı bu alandaki Yöneticilik Görevlerine halen devam etmektedirler.

BİLİMSEL AKTİVİTELERİ

Profesör Dr. Aynur Karadenizli´nin 39 adet Uluslar arası,28 adet Yurt İçi Bilimsel Yayın,Çok sayıda Ulusal ve Uluslar arası sözlü bildirisi ve poster sunumu bulunmaktadır.

Yurt İçi ve yurt Dışında Bilimsel Kongre  ve Sempozyumlarda davetli konuşmacı olarak sunum ve kurs düzenleme gibi çeşitli faaliyetlere katılmışlardır.

Akademik Araştırmaları genellikle şu başlıklar altında toplayabiliriz.

1-Hastane Enfeksiyon etkeni olan Mikroorganizsmalarda Antibiyotik Direnç Mekanizmaları

2-Tularemi Hastalığı Moleküler Tanısı

3-Antikor Üretimi ve Tanı Kitleleri Üretimi ile ilgilidir.

Çaykara´lı Hemşerimiz Prof. Dr. Aynur Karadenizli Bu konular ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi Araştırma Birimi,TÜBİTAK,Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Desteklenen bir çok Proje ve çalışmaya öncülük yapmaktadır.

ÜNİVERSİTEDE TEORİK VE PRATİK DERSLER

Hemşerimiz Karadenizli Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Öğrencilerinin Mikrobiyoloji alanında Yüksek lisans ve Doktora öğrencilerinin Tez Danışmanlıkları yanı sıra Tıp Fakültesinde 1,2 ve 3. Sınıflarda Teorik ve Pratik dersler Vermektedir.

 TIP EĞİTİMİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME KURULU BAŞKANLIĞI

Hemşerimiz Profesör Doktor Aynur Yazıcı Karadenizli Tıp Eğitiminde 4 Yıl Dönem 2 Koordinatörü olarak Görev yapmıştır.

Halen  Kocaeli Üniversitesi Tıp Falültesi Tıp  Eğitimi Ölçme ve değerlendirme Başkanlığı Görevini yürütmektedir.

Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Üyesi olan Prof. Dr. Aynur Karadenizli aynı zamanda Tıp Fakültesindeki Sterilizasyon,ve Dezenfeksiyon Sorumluluğu Görevlerini de 2008 Yılından beri devam ettirmektedir.

HOBİLERİ

Boş zamanlarında fotoğraf çekmek,seyahat etmek ve kayak yapmak hemşerimiz Profesör Doktor Karadenizli´nin Hobileri arasında yer almaktadır.

AFRİN AÇIKLAMASI TÜRKİYE GÜNDEMİNE YERLEŞMİŞTİ

Türk Tabipler Birliğinin Afrin Operasyonu ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu Basın Açıklamasının ardından Kocaeli Tabipler Birliği, Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Aynur Karadenizli bir basın açıklaması yaparak Afrin Operasyonunda Hükümetimizin yanında olduklarını ifade etmişti.İşte o Basın Açıklaması:

Kocaeli Tabip Odası olarak TTB Merkez Konseyi adına 24.01.2018 tarihinde yapılan son açıklamaya katılmadığımızı Kocaeli´ndeki hekimlerimize ve kamuoyuna bildiriyoruz.

Hekimlik bir yaşatma mesleğidir, bu yönden hepimiz savaşa karşıyız. Ancak bulunduğumuz coğrafyayı yeniden şekillendirmek isteyen emperyalist güçler tarafından sınırlarımıza yerleştirilen terör odakları egemenliğimizi tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak planlanıp uygulamaya konulduğu çok aşikar olan bu durumda, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü her şeyin önündedir

BATERİYOLOJİ VE VİROLOJİ LABARATUVARI NEDİR?

Anabilim Dalı Bakteriyoloji laboratuarında tıbbi önemi olan mikroorganizmaların tanımlanması, direnç genlerinin belirlenmesi ve tiplendirilmesi ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Viroloji laboratuvarında bazı virusların hücre kültürleri yapılmakta ve moleküler yöntemlerle tanımlanmaktadır. Bakteriyoloji, Mikoloji ve Parazitoloji alanında araştırmalar yanısıra rutin hizmet verilmektedir.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir