Kaymakam Yıldız Görevine Başladı

Kaymakam Yıldız Görevine Başladı

Dernekpazarı Kaymakamlık görevine atanan Kaymakam Murat Yıldız görevine başladı

İçişleri Bakanlığının son atama kararnamesi ile İlçemiz Kaymakamı Selim Erkovan Kars Valiliği Hukuk  Müşavirliğine  atandı. Aynı kararname ile ilçemiz kaymakamlığına atanan Murat Yıldız görevine başladı.

Hayırlı olsun ziyaretimizde kendisini daha yakından tanımak ve İlçemizle ilgili duygularını bizimle  paylaşmasını istediğimizi belirttik. Bizi anlayış ve güler yüzle karşılayıp, sorularımızı
yanıtladı.

Murat YILDIZ KİMDİR? 

İlk ve orta öğrenimini doğum yeri olan Giresun´un Bulancak İlçesinde tamamlayıp, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nden ?İlçe Yönetimi ve Kaymakam? konulu lisans bitirme tezi ile mezun oldu.

2007-2009 yılları arasında Bursa Valiliği´nde, 2009-2012 yılları arasında Giresun Valiliği´nde İl İnsan Hakları Kurul Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2012 yılında Trabzon Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Mudanya ve Suşehri İlçelerinde Kaymakam Refikliği, Sinop İlinde Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Yabancı dil eğitimi için 1 yıl süreyle İngiltere´de (University of Sheffield) bulundu. Yurda dönüşüne müteakip, 4 ay süreyle Giresun-Dereli Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Son atama kararnamesi ile İlçemiz Dernekpazarı´na atanıp,29.12.2016 tarihinde  göreve başladı.

İlçemize atandığınızdaki duygu ve düşünceleriniz nelerdir?

Dernekpazarı İlçemiz benim için yabancı bir coğrafya değil. Memleketimin Giresun (Bulancak) yani Doğu Karadeniz olması Dernekpazarı´nın kültürü, Coğrafyası, insanı ve sosyal yapısı açısından bir yabancılık çekmeyeceğimin göstergesidir. Mutlu ve huzurlu bir  görev başlangıcına ziyadesi ile yeterli oldu.

Dernekpazarı yetiştirdiği birbirinden değerli Devlet adamlarıyla ülkemiz için önemli bir misyonu yerine getirmiş durumda. Kendi bağrından, böylesine kıymetli büyüklerimizi yetiştiren kıymetli insanlara sahip bir ilçede  görev yapmak benim için de ayrı bir bahtiyarlık olacaktır.

Dernekpazarı ile ilgili bilgilere  nereden ulaştınız?

Burayı bilen ve tanıyanların bilgileri ile, resmi ve sivil kuruluşların internet sitelerinden genel hatları ile  İlçeyi tanıma fırsatım oldu. Ancak kısa sürede çok daha yakından  gerek Dernekpazarı´nda yaşayanlar ve gerekse gurbetteki Dernekpazarlılarla  kaynaşacağımızı
ve İlçemizi tam anlamıyla tanıyacağımı biliyorum

Son olarak söylemek istedikleriniz  nelerdir?

Göreve başladığım an itibariyle; Dernekpazarı´nda bulunan tüm Dernekpazarlıların can ve mal güvenliğinin temini başta  olmak üzere:İlçenin huzuru ve refah seviyesinin artması için? tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla  birlik ve beraberliği daima güçlü kılarak? elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize inanıyorum.

Yüce Mevla, Dernekpazarı´ndaki görevimizi hepimiz için  hayırlı eylesin. Kaymakam Beye  bu güzel duyguları ve ayırdığı zaman için teşekkür ederek tekrar başarılar diledim.

Haber:Fahri Düzenli



İlginizi Çekebilir