Kaymakam Çiğdem'den Uzaktan Eğitim Mesajı

Kaymakam Çiğdem

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem öğrencilere yönelik olarak devam etmekte olan “Uzaktan Eğitim” süreci ile ilgili öğrenci ve velilere yönelik birer mesaj yayınlayarak Uzaktan Eğitimin daha verilmiş ve kaliteli geçmesi için önerilerde bulundu.

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem öğrencilere yönelik olarak devam etmekte olan “Uzaktan Eğitim” süreci ile ilgili öğrenci ve velilere yönelik birer mesaj yayınlayarak Uzaktan Eğitimin daha verilmiş ve kaliteli geçmesi için önerilerde bulundu.

Bilindiği gibi tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs(Covit19) Salgını sebebi ile öğrencilerimizin sağlığı açısından 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren okullar tatile girmişlerdi.

23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren ise MEB  tarafından UZEM(Uzaktan Eğitim Merkezi) EBA(Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden öğrencilere Uzaktan Eğitim verilmeye başlanmıştı.

Uzaktan Eğitim kararının ardından ise Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Yöneticileri ile irtibata geçilmiş ve velileri Uzaktan Eğitim konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile Her Sınıf Öğretmeninin kendi velisi ve öğrencileri ile iletişime geçmesi için iletişim grubu oluşturması istenmişti.

Okullarda öğretmenler  oluşturmuş oldukları bu iletişim grupları ile 4 haftadır öğrencilerin Uzaktan Eğitim çalışmalarını takip ediyor ayrıca öğrencilere Uzaktan Eğitim vererek evleri sınıf haline dönüştürmeyi başarıyor.

EĞİTİMDE ÇAYKARA FARKI

Çaykara İlçesinde bulunan bütün Okullarda Öğretmenler hem veliler ile oluşturmuş oldukları mesaj yolu ile Uzaktan Eğitim konusunda velileri bilgilendiriyor hem de  Uzaktan Eğitim yolu ile bir yandan öğrencileri bilgilendirerek Evlerini sınıf ortamına dönüştürüyor bir yandan da MEB tarafından gerçekleştirilen Uzaktan Eğitim çalışmalarına katılarak öğrencilerinin yanında yer alıyor.

Bu Grupların oluşmasını fırsata çeviren Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Gruplar üzerinden veli ve  öğrencilere birer mesaj göndererek Uzaktan Eğitim ile ilgili farkındalık oluşturmayı başardı.

ÖĞRENCİ VELİLERİNE MESAJ:

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem gruplar üzerinden ilk olarak 2500 öğrenci velisine ulaştı.

İşte Kaymakam Çiğdem’in velilere göndermiş olduğu mesaj:

Kıymetli öğrenci velilerimiz
Öncelikle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor hayırlı akşamlar diliyorum. Malumlarınız ülkemiz ve bütün dünya bir salgınla mücadele ediyor. Ülkemizde Covid-19 tedbirleri kapsamında okullarımıza mevcut durumda 30 Nisan 2020 tarihine kadar ara verilmiştir. Bu verilen ara, tatil veya yalnız kalma değildir. Yalnız değilsiniz, Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle, öğretmenlerimiz sosyal medya ile siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birliktedir. Elbet bu zor günler bir gün bitecek ve tüm eğitim camiası ve siz değerli velilerimiz ile el ele vererek öğrencilerimizin gelecekleri için özverili bir şekilde çalışıp, geçirdiğimiz bu dönemi telafi edeceğiz
Öğrencilerimizin ve sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu tekraren hatırlatmak istiyor hepinize sağlıklı huzurlu günler diliyorum.

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN TEŞEKKÜR

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem’in bu anlamlı mesajına Okul Aile Birlikleri de duyarsız kalmadı. Bir çok Okul Aile Birliği Başkanı Kaymakam Salih Çiğdem’e bu duyarlı davranışları sebebi ile teşekkür etti.

Çaykara Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ziya Çamurşen  de bir mesaj yayınlayarak Kaymakam Salih Çiğdem’e teşekkür etti.

Sayın Kaymakamım; Geçirmiş olduğumuz bu zor dönemde geceli gündüzlü çalıştığınızı biliyoruz. Sevgili öğrencilerimize de özel bir ihtimam gösterdiğinizi  ve önemsediğinizi de biliyor, görüyor ve teşekkür ediyoruz.  Bu zor zaman diliminde ayrıca başta Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, sağlık ordumuz, askerlerimiz, polislerimiz hâsılı emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem İlçemizde öğrenim gören 2500 Öğrenciye Gruplar üzerinden mesaj göndererek Uzaktan Eğitimin önemini anlattı.

İşte Kaymakam Çiğdem’in Öğrencilere mesajı

Sevgili gençler
Öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.
Malumunuz ülkemiz ve bütün dünya bir salgınla mücadele etmektedir.
Koronavirüsle mücadele kapsamında okullarımızda eğitime ara verilmiştir. Ancak bu ara sizler için bir tatilden ziyade daha çok çalışmak için bir fırsattır. Bilmenizi isterim ki girecek olduğunuz sınav, sizin çalışmalarınızdan daha büyük değildir. Uzaktan eğitim ile sizlere kaldığınız yerden eğitim vermeye devam ediyoruz. Sizlerin de bu süreçte daha fazla çalışıp bilgilerinizi arttırmanız ve kendinizi güncel tutmanız gerekmektedir. Sınavda ve hazırlık aşamasında kaygı yaşamayın, benim sizlere inancım tam. Kendinize güvenmeniz ve motivasyonunuzu yüksek tutmanız bu süreçte yeterli olacaktır.
Hepinize başarılar sağlıklı huzurlu günler diliyorum.

ÖĞRENCİLERDEN KAYMAKAM ÇİĞDEM’E TEŞEKKÜR

Öğrenciler Gruplar üzerinden yüzlerce mesaj yayınlayarak okullarından ve öğretmenlerinden ayrı oldukları bu dönemde destek ve katkılarından dolayı Kaymakam Salih Çiğdem’e teşekkür ettiler.

İşte o yüzlerce mesajdan sadece bir tanesi

Çok teşekkür ederiz sayın kaymakamım öğretmenlerimiz çocuklarımızı bizden daha çok düşünüyorlar ve takip ediyorlar tabi ki yüz yüze eğitim farklı ama bizim gönlümüz rahat inşallah öğretmenlerimizin sizlerin ve başta devletimizin sayesinde bu günleri de atlatıp hep birlikte buluşacağız ve kucaklaşacağız

VELİLERDEN KAYMAKAMA TEŞEKKÜR

Öğrenci Velileri  de her konuda olduğu gibi Uzaktan Eğitim konusunda da Öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında yer alan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem’e teşekkür ettiler.

İşte o yüzlerce  mesajlardan sadece birkaç  tanesi.

 İyi akşamlar Sn. Kaymakamım, Geldiğiniz günden bu yana, gerek davranışlarınız, gerek açıklamalarınız ile hem çalışanlarınıza hem halkınıza hep esnek oldunuz, derdini dinlediniz, çözmeye çalıştınız, başarıyı alkışladınız, teşvik ettiniz, halkın içinde, halktan oldunuz, bu ilçe halkı ve çalışanları sizleri çok sevdi.. İnşallah işiniz hep rast gider, burada olduğunuz sürece ve gideceğiniz her yerde başarılar sizinle olsun.. Saygılarımı sunar Allahtan sağlık, sıhhat huzur dilerim.. Zeynep YILDIRIM..

Hep beraber bu sıkıntılı günleri yaratanın izniyle atlatacağız.
Bu ulvi devlet ve bu necip millet ne badireler atlatmıştır. Hepimiz biriz beraberiz.

Sevgili kaymakamımıza
Büyük fedakârlıklar yapan milli eğitim müdürümüz AHMET beye
Kıymetli ve başarılı okul müdürümüz Mustafa beye
Her biri ayrı cefakâr ve vefalı öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum.

BUGÜNLER GECECEK. YARINLAR DAHA AYDINLIK OLACAK. ÖĞRENCİ VELİSİ  ÜNAL CELİK

Sayın Kaymakamım, teşrifleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Milli Eğitim Bakanımızın velilere mesajında belirttiği şekilde tüm idareciler ve öğretmenler olarak "arkamızda" olduğunuzu hissetmek gurur verici. Ülkemiz ve tüm dünya adına oldukça sarsıcı olan bu sürecin üstesinden gelmemiz için her an her konuda yardıma hazır olan, emeklerini esirgemeyen siz sayın kaymakamımıza, sayın ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüz ve tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Umarım en kısa sürede  ve en az hasarla bu süreci atlatırız. İyi çalışmalar ve iyi akşamlar dilerim.



İlginizi Çekebilir