Kaymakam Erbek ve Başkan Tok'tan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Kaymakam Erbek ve Başkan Tok

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ERBEK-MUHTARLARIMIZ TOPLUMUMUZUN AYNASIDIR

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlandı.

Kaymakamı Gürdal Erbek’in mesajı şu şekilde;

“Kamu hizmetlerinin daha etkin, süratli, verimli ve şeffaf bir şekilde yürütülmesinde ve halkın yönetime katılmasında kilit rol oynayan muhtarlarımızın yürüttükleri görevin önemine binaen 19 Ekim tarihi  2015 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir. Muhtarlık müessesesi, Türk kamu yönetiminin ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir yere sahip olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, devletimizin gören gözü, vatandaşa dokunan sıcak elidir.

        Halkımızın teveccühüne mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. İlçemizde de; köy ve mahallelerinin her türlü ihtiyacını tespit ederek, hizmet sunma hususunda emeğini esirgemeyen, bizlere köy ve mahallelerinin gelişimi ve değişimi noktasında çözüm ortaklığı yapan, üstlenmiş oldukları görevleri başarıyla yerine getiren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

        Muhtarlarımız ; bu önemli misyonları ve fonksiyonları nedeniyle son dönemde daha da ön plana çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Hükümetimizce özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik ; Muhtar Bilgi Sistemi, ücret iyileştirilmesi, Muhtarlar Günü ilanı gibi çok önemli adımlar atılmıştır. Halen bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir.

        Kaymakamlığımızca zor bir görevi ifa eden muhtarlarımıza, daha iyi hizmet sunmaları noktasında elverişli koşulların oluşturulması için gerekli destek verilmekte, muhtarlar ile her fırsatta bir araya gelinerek; ihtiyaç ve talepleri dinlenmekte, sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bütün imkanlar seferber edilmektedir.

        Bu duygu ve düşüncelerle; gerek devleti, gerekse milleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarı, kolaylık ve esenlikler diliyorum. Ayrıca, ebediyete irtihal etmiş muhtarlarımızı da rahmetle anıyorum.”

BAŞKAN TOK-MUHTARLARIMIZ HİZMETİN CAN DAMARIDIR

Çaykara Beldiye Başkanı Hanefi Tok tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlandı.

Başkan Tok’un  mesajı şu şekilde;

Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli unsurlarından olan muhtarlık müessesesi, dün olduğu gibi bugünde idari yapının ve yerel demokrasinin en önemli yapı taşı olmayı sürdürmektedir.

Muhtarlık müessesesi 1828’den bu yana 195 yıllık bir tarih, deneyim ve birikimiyle, kentin en küçük yapıtaşı mahallelere hizmet vermekte, aynı zamanda devletin temsilcisi olarak da kamusal bir görev yapmaktadır.

Şirin Çaykara İlçemizi  birlikte yönettiğimiz muhtarlarımıza belediye olarak her konuda yardımcı olmanın gayreti içerisindeyizBelediyemiz ile Muhtarlarımız arasında kurmuş olduğumuz sıcak iletişim  ile muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde mahalle bazındaki hizmetleri koordineli olarak sürdürmekteyiz.

Biliyoruz ki, muhtarlarımızın cansiperane görev yaparken bir takım sosyal hakları yetersiz kalmaktadır. Yasaların izin verdiği ölçüde desteklemeye çalıştığımız muhtarlarımızın, başarılı olabilmeleri ve insanlarımıza en kaliteli hizmeti verebilmeleri anlamında kendilerine Belediyemiz tarafından her türlü katkı sunulmaktadır.

Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Erbek Başkan ' Muhtarlar Mesajı

İlginizi Çekebilir