Kaymakam Güzel Muhtarlar İle Buluştu

Kaymakam Güzel Muhtarlar İle Buluştu

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ,gerçekleştirdiği toplantı ile Çaykara İlçesinde görev yapan 32 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

5 Kasım 2021 Cuma günü yapılan toplantı, Çaykara Kaymakamlığı toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Yardımcısı Ümit Tok,Çaykara İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar ile 32 Mahalle Muhtarı katıldı.

Kaymakam Muhammet Güzel toplantının ilk bölümünde Çaykara İlçesinde bulunan tüm Muhtarlar ile bir arada bulunmaktan ve onlar ile keyifli bir toplantı gerçekleştirmekten duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başladı.Muhtarların Devletin temel yapı taşları olduklarını ve bu yüzden de Kaymakam olarak muhtarlar ile ilişkilere çok büyük önem verdiğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Muhtarlarımızın vatandaşımızın sesi,gözü kulağı olduklarını İlçe amiri olarak da kendisinin elindeki imkanlar ölçüsünde muhtarlar tarafından kendisine iletilen tüm sorunları çözüme kavuşturabilme gayreti içinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade etti.

YAYLALAR VE HAYVANCILIK

Toplantıda Karadeniz Kültürünün temelinde yayla Kültürünün farklı ve özel bir yere sahip olduğunu yaylalarda insanların hayvan besleyerek hem geçimlerine katkı sağladıklarını hem de üretime destek verdiklerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,ancak günümüzde yaylalarda hayvancılığın nerede ise yok olma noktasına geldiğini,insanların artık yaylalara tatil amacı ile gittiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasında Hayvancılık yapan insanların önlerini açmak gerektiğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel ,Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunu İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığı ile vatandaşlarımızın hayvancılığa yönlendirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

Yaylaların asıl hedefinin hayvancılık olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel ancak ne yazık ki günümüzde gelinen noktada hayvancılık yapmayan yayla sakinlerinin hayvanlardan rahatsız olduklarını ve şikayette bulunduklarını bu durumun ise son derece üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti.

YAYLALARDA YIKIM

Toplantıda söz alan Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan, yaylalarda vatandaşların mera arazileri üzerinde yapı yapmaya çalıştıklarını bunun yasal bir durum olmadığını ve kanunlar çerçevesinde Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından kendilerine yapılan ihbarları değerlendirdiklerini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak söz alan Kaymakam Muhammet Güzel mera alanlarının Kamu malı olduğunu bu alanların vatandaşlar tarafından kalıcı konut yapılması amacı ile kullanılmasına kesinlikle müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

YAYLA EVLERİ ASLINA UYGUN YAPILMALI

Toplantıda Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç tarafından yayla evlerinin aslına uygun bir şekilde yapılması gerektiği ifade edildi.Yaylalarda yapılan çok katlı ve betonarme binaların yaylaların doğal güzelliği ile bağdaşmadığını ifade eden Başkan Kulaç bunun yerine yaylalarda iki katlı ahşap binaların yapılması gerektiğini alt katının hayvanlar için,üst katının ise yaşam alanı olarak kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YAYLALARIN BOŞALTILMASI

Toplantıda söz alan Çaykara İlçe Jandfarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaylan artık kasım ayına gelindiğini ve yavaş yavaş vatandaşların yaylaları boşaltmaları gerektiğini,yağabilecek bir kar durumunda yayla yollarının ulaşıma kapanabileceğini bu anlamda da can ve mal güvenliği açısından vatandaşların yaylaları boşaltmaları gerektiğini,yaylaları boşaltırken de yayla evlerinde televizyon gibi,buzdolabı gibi değerli eşyaları yaylşa evlerinde bırakmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN KULAÇ ÇAYKARA’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Toplantıda Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç tarafından Çaykara Mahallelerinin genel sorunları ile ilgili bilgi verildi.

Uzungöl yolunda Karaçam yol ayrımında bulunan taş ocağının Çaykara için çok büyük bir tehlike olduğunu ifade eden Başkan Kulaç bu taş ocağının Çaykara İlçesinin doğal yapısına çok büyük zarar vereceğini,ilçenin iklimini ve yaşam şeklini olumsuz etkileyeceğini bu anlamda hem Kaymakamımızdan hem de Devletimizden buradaki çalışmanın durdurulması noktasında destek beklediklerini ifade etti.

YİKOP YATIRIM TEKLİFLERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TAMAMLANSIN

Toplantıda kısa adı YİKOB olan Kamu Yatırımlarının hayata geçirilmesi projesi başvurularının önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanmasını talep eden Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç Kaymakam Muhammet Güzel’den de yatırımların sadece belirli yerlere değil imkanlar ölçüsünde her mahalleye eşit olarak dağıtılması gerektiğini bu konuda kendilerinden destek beklediklerini ifade etti.

Toplantının bu bölümünde söz alan Kaymakam Muhammet Güzel YİKOB 2022 çalışmalarının bizzat içerisinde yer alacağını çalışmalardan her mahallenin yararlanabilmesi için yoğun bir çalışma temposu içerisinde olacağını bunun yanı sıra 2021 yılı YİKOB çalışmalarını da yerinde inceleyeceğini ve çalışmaları gözlemleyeceğini sözlerine ekledi.

MUHTARLAR TALEPLERİNİ SIRALADI

Kaymakam Muhammet Güzel Toplantının son bölümünde tüm mahalle muhtarlarına tek tek söz vererek mahallelerin taleplerini dinledi.Her mahalle muhtarının taleplerini tek tek not eden Kaymakam Muhammet Güzel sorunların çözümü aşamasında da elinden gelen her türlü gayreti göstereceğinin sözünü verdi.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Güzel Muhtarlar Buluştu

İlginizi Çekebilir