Kaymakam Güzel, Uzungöl'ü ziyaret etti

Kaymakam Güzel, Uzungöl

Kısa bir süre önce Çaykara İlçesinde göreve başlayan Kaymakam Muhammet Güzel ziyaretlerine devam ediyor.

Kaymakam Muhammet Güzel 30 Eylül 2021 Perşembe günü Karadeniz ve ülke turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İLK ZİYARET ŞEHİT MEZARLARINA

Kaymakam Muhammet Güzel ve beraberindeki heyet ilk olarak Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan Şehit Mehmet Aygün ile Elmalı Mahallesinde bulunan Şehit İhsan Mutlu’nun kabirlerine ziyaret ederek şehitlerimiz için dua okudu.

ELMALI MAHALLESİ ÜRETEN ELLER ZİYARETİ

Elmalı Mahallesi Üreten Eller Kursunu ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Mutlu ve Öğretmen Hamza Demirci ile Kursun çalışması ile ilgili bilgi aldı.Kursta üretilen çeşitli ürünleri inceleyen Kaymakam Muhammet Güzel kursta üretilen onlarca ürünün mükemmel bir kalitede üretildiğini gözlemledi.Kursta üretilen ürünlerin Turizm Merkezi Uzungöl’de hediyelik eşya dükkanlarını süslemesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Kursiyerlerin üretmiş oldukları bu ürünler ile hem bölge ve ülke ekonomisine hem de kendi ev ekonomilerine katkı sağladıklarını,Çaykara Kaymakamlığı olarak bu projeye sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

UZUNGÖL AİLE HEKİMLİĞİ ZİYARETİ

Uzungöl Aile Hekimliğini ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel,Dr. Mehmet Tanrıkulu’ndan Aile Hekimliğinin çalışma şartları ve personel durumu ile ilgili bilgi aldı.

UZUNGÖL JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞI ZİYARETİ

Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel’e İlçe Jandarma Karakol  Komutanı ve Bölük Komutan Vekili Aşkın Hava tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile personel durumu hakkında bilgi verildi.

UZUNGÖL İLKOKULU ORTAOKULU ZİYARETİ

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Kaymakam Muhammet Güzel’i bu ziyareti esnasında Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Okul Müdürü Zennur Öztekin Sezer karşıladı.

Okulda ilk olarak Okul Müdürü Zennur Öztekin Sezer ile görüşen Kaymakam Muhammet Güzel Okul Müdüründen okulun çalışma durumu,öğretmen durumu,öğretmenlerin çalışma şartları ve okulun ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Öğretmen Odasında öğretmenler ile mini bir toplantı gerçekleştiren Kaymakam Muhammet Güzel,Öğretmenlerin sorunlarını dinledikten sonra öğretmenlere çocuklarımızın eğitimi için göstermiş oldukları üstün gayretten dolayı teşekkür etti ve Çaykara Kaymakamı olarak görev süresi boyunca her zaman öğretmen ve öğrencilerimizin yanlarında olacaklarını ifade etti.

Okul ziyaretinde son olarak Sınıflara giren Kaymakam Muhammet Güzel sınıflarda da öğrenciler ile sohbet ederek hem taleplerini aldı hem de çalışmalarında başarılar diledi.

UZUNGÖL’DE ESNAF ZİYARETİ

Uzungöl Esnafını da ziyaret eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Uzungöl Esnafı ile 2021 yılı Uzungöl Turizmini değerlendirdi ve Esnafların talep ve dileklerini dinledi.

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ ZİYARETİ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Uzungöl Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi ziyareti ile gerçekleştirdi.Müze Ziyareti Esnasında Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden Mehmet İnan Kaymakam Güzel’e rehberlik yaparak müze hakkında bilgi verdi.

Karadeniz ve Ülke Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan tarafından yaklaşık 45 sene emek verilerek oluşturulan Dursun Ali İnan Müzesine hayran kalan Kaymakam Muhammet Güzel Bölge Kültürünün son 200 senesinin bütün izlerini taşıyan müzede sergilenen tarihi eserlerin tamamını büyük bir dikkat ile inceledi.

Ziyaret esnasında Dursun Ali İnan Müzesinin Bölge tarihinin en önemli belgesi konumunda olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel ,Uzungöl’ün Turizm anlamında Ülkemizin göz bebeği olduğunu ve Uluslar arası Turizm anlamında Ülkemizi gururla temsil ettiğini,Dursun Ali İnan’ın Turizm anlamında bir toplumun kaderini değiştirmek ile kalmadığını aynı zamanda Bölge Kültürüne ve Ülkemize kazandırmış olduğu bu muhteşem Müze ile Bölge Tarihine ve Bölge Kültürüne çok büyük katkılar sağladığını ifade etti.

SON ZİYARET MUHTAR ÖZTÜRK’E

Uzungöl’de son olarak Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ü makamında ziyaret eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Uzungöl Muhtarı ile Uzungöl’de devam eden çalışmalar,hazırlanan projeler,Uzungöl’ün genel sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili mini bir toplantı gerçekleştirdi.

Ziyaret esnasında Muhtar Öztürk’e Uzungöl’ün Turizmde Dünya Markası haline gelmiş olan dev bir Turizm Merkezi olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel her anlamda Uzungöl’e en kaliteli hizmeti verebilmek için tüm güçleri ile çalışacaklarını,bunun yanı sıra Uzungöl’de yerli ve yabancı misafirlere en kaliteli hizmeti sunabilmek için de yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Kaymakam Güzel ' ziyaret

İlginizi Çekebilir