Kaymakam Güzel ve Başkan Tok, Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Kaymakam Güzel ve Başkan Tok, Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile birer mesaj yayınlayarak sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

KAYMAKAM-GÜZEL-SAĞLIK ÇALIŞANLARI TOPLUMUMUZUN BAŞ TACIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı;

Değerli Çaykara’lı Hemşerilerim, 

14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ortak hedeflerinden biridir.

Devletimiz, tüm vatandaşlarımızın yaşama ve maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkını her zaman korumuş, desteklemiş ve gerekli çalışmaları tam zamanında ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvik ve destekleri ile sağlık alanında ülkemizde büyük bir dönüşüm yaşanmıştır. Sağlık teknolojisi altyapısının hızla iyileşmesi, hastanelerde yatak sayısının artması, ilaç sanayisi alanında yaşanan gelişmeler, farklı alanlarda uzmanlaşan hekim sayısındaki artış bu dönüşümü sağlayan etkenlerden birkaçıdır.

Son zamanlarda sağlık hizmetleri alanında tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de önemli adımlar atılmıştır.Bu gelişmeler sayesinde, vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanmaya başlamıştır.

Covid-19 pandemisi ile mücadele ettiğimiz süreçte, sağlık çalışanlarının ne kadar önemli bir görevde bulunduklarını, ne kadar kutsal bir meslek icra ettiklerini  bir kez daha anlamış olduk. Bu günlerde her zaman olduğu gibi önce insan diyerek sağlımız için yorulmadan, fedakârca emek vermeye devam eden sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Pandemi sürecinde vefat eden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

BAŞKAN TOK-SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HER TÜRLÜ SAYGIYI HAK EDİYOR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan hekimlik mesleğinin önemini hiçbir dönemde kaybetmediğini ifade eden Başkanı Hanefi Tok,mesajında şu ifadelere yer verdi; “Zaman mefhumu olmaksızın çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelinin bütün gayreti; vatandaşlara zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamaktır. Her alanda büyük bir ivme kazanarak gelişen ülkemiz, sağlık alanında da dünyadaki gelişmelere ayak uydurmuştur. Bu alanda yapılan çok önemli yatırımlarla sağlık hizmetlerinin etkin ve yaygın biçimde tüm halkımıza ulaşması sağlanmıştır.


Hekimlerimizin yüreklerindeki insan sevgisi ile hastaların kendilerine gösterdikleri küçük bir tebessüm bile onlar için eminim birçok ödülden daha önemlidir.

Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarımız, karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yürütüyorlar. Birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz. İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren bütün sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi



İlginizi Çekebilir