Kaymakam Güzel ve Başkan Tok'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kaymakam Güzel ve Başkan Tok

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ENGELSİZ BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

 Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti yitimi (Engellilik) durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile engelli sayısı da artmaktadır.

Bu önemli gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur.

Devletimiz, engelli bireylere özel hizmetlerini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız başta olmak üzere, diğer bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz eliyle ulaştırmakta, özel bakım merkezleri, umut evleri, bakım, rehabilitasyon ve aile danışma merkezleri gibi kurumlarında kamu imkanlarını, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine seferber etmektedir. 

 Engelli bireylerin toplum içerisindeki varlıklarını kabullenmek, eğitimden spora, ulaşım ve fiziksel çevre düzenlemelerinden istihdama kadar pek çok alanda kendilerini yetersiz ve yalnız hissetmeyecekleri imkanlarla buluşturmak, yalnızca devletimizin değil, toplumun her kesiminin, her bireyin görev ve sorumluluğudur. 

 Engelli bireylerimiz ise karşılaştıkları bir takım olumsuzluklar dolayısıyla toplumla bağlarını koparmamalı, önce kendileriyle sonra da çevreleriyle barışık olmaya gayret etmelidir. Sosyal hayattan kendilerini soyutlamayan, üretken birey olmayı amaçlayan engelli bireyler, mutlaka başarı ve mutluluğa da ulaşacak, böylelikle hayatlarındaki en büyük engeli bu yolla aşmış olacaklardır. 

 Sevgi, yürek ve saygı engel tanımaz.3 Aralık Dünya Engelliler günümüz engelleri kaldırıldığı,onlara azami saygının, kolaylığın ve önceliğin gösterildiği,fırsat eşitliğinin sağlandığı, şehir, trafik ve bina altyapılarımızın engellilerin erişimine uygun hale getirildiği onların da mutlaka kendilerine ve hayata katkı sunabilecekleri bir yolun bir is ve becerinin mutlaka olabileceğinden ve bulunabileceğinden hareketle üretken hale geldikleri, mutlu oldukları ve olacakları güzel günlere vesile olmasını diliyorum.

 Bütün istek ve beklentilerinin gerçekleştiği günlere, yaşama sevinçlerini hiçbir zaman kaybetmeden ve kısa sürede ulaşmaları dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlar, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.

BAŞKAN TOK-BÜTÜN ENGELERİ SEVGİ İLE AŞABİLİRİZ:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara  Belediyesi olarak engellilere yönelik her alanda pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Henefi Tok, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, tüm dünyada engelliler ile ilgili toplumsal farkındalığın artması ve onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını dileyen Başkan Tok,mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bütün engellerin sevgi, saygı, empati ve dayanışmayla aşılacağına inanıyorum. Bu bağlamda da engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olmaları için özveriyle çalışıyoruz. Engelli insanlarımızın hayata katılımı konusunda yapılan çalışmalar, engelli kardeşlerimize karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir.

 Bunu sadece görevimiz olduğu için değil, insana düşen bir sorumluluk olduğunu için de yapıyoruz. Nitekim çalışmalar sonuçlarını veriyor, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda engelli kardeşlerimizin elde ettiği başarıları gururla takip ediyoruz. Onlar azim ve kararlılıkları bizlere de ilham oluyor. Daha nice başarılarını görmeyi yürekten diliyorum. Son olarak da, en büyük engeli sevgisizlik olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Sevgiyle birbirimize yaklaştıkça, hayattaki bir engeli daha ortadan kaldıracağız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan, azimle mücadele eden tüm engelli kardeşlerimizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. “Engelsiz bir Türkiye” hedefine ulaşacağımız zamanların çok yakın olmasını diliyorum.”



İlginizi Çekebilir