Kaymakam Güzel ve Başkan Tok'tan Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Kaymakam Güzel ve Başkan Tok

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇANAKKALE TARİHİMİZİN TEMEL YAPI TAŞIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in “18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” mesajı

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi, fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma mücadelesi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

Çanakkale, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmakla beraber yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” diyerek, Anadolu’nun her yerinden gelen kahramanlarımızla, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığının bütün dünyaya ilan edildiği bir destandır.

Çanakkale zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu zaman neler başarabileceğinin bir göstergesidir. Bizler bu toprakların nasıl vatan yapıldığını aklımızdan asla çıkarmayacağız. Tüm Milletimiz bilmelidir ki, Şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak, en hassas şekilde korunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

BAŞKAN TOK-ÇANAKKALE TARİHİMİZİN VAZ GEÇİLMEZ DÖNÜM NOKTASIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.İşte Başkan Tok’un mesajı:

 Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı gurur verici zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Fedakârlığın zirveye ulaştığı bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya gösteren bir kahramanlık öyküsüdür.

 Ülke ve dünya olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bizlere düşen en büyük sorumluluk ise ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunun, heyecanını, azmini ve kararlığını her daim yaşatmaktır. 

Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.



İlginizi Çekebilir