Kaymakam Güzel ve Başkan Tok'tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kaymakam Güzel ve Başkan Tok

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Cumhuriyetimizin İlan edilişinin 99. Yıl Dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYET EN ANLAMLI EMANET

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Cumhuriyetimizin İlan Edilişinin 99. Yıl Dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Muhammet Güzel’in mesajı şu şekilde:

Kıymetli Çaykara’lı hemşerilerim,

Tarihi, şan ve şerefle dolu milletimizin, istiklal ve istikbal mücadelesinin neticesi Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü kutluyoruz.

Milletimiz varoluş mücadelesi sonucunda idarede yaşanacak en küçük acziyetin doğuracağı büyük sorunların ağırlığını hissetmiş ve yönetimde sağlam bir iradenin oluşması için “Hâkimiyet, bilâkaydü şart Milletindir. İdare usûlü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir”. Demiştir.

Cumhuriyetin ilanı tarihte emsali görülmemiş bir İstiklal mücadelesinin ve bağımsız yaşama arzusunun en güzel ifadesi olmuştur. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimi olarak belirmiştir.

Kuruluştan bugüne geçen 99 yılda, Türkiye Cumhuriyeti önemli gelişmeler yaşamış, kıtalara hükmeden dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet; bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, oyun kurucu örnek bir ülke haline gelmiştir.

Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen, tuzakları bozan ve oyunu yeniden kuran bir ülkeyiz.

Aziz milletimiz güven ve istikrar ortamına, birlik ve beraberliğimize, barış ve kardeşlik iklimine yönelik türlü nifak ve şer hamlelerine Birlik ve beraberlik ruhu ile karşılık verecek, köklerin aldığı miras ile güçlenecek ve büyüyerek Dünya sahnesinde hak ettiği gerçek yeri alacaktır. 

Devletimizin ulvi ülküsü, yeni bir hikâye inşa edecek, çağ kapatıp çağ açacak ve köklerinden aldığı kuvvet ile göklere yükseltecek olan milletimizin her bir ferdinin azami gayretleriyle gerçekleşecektir.

Cumhuriyet milletimizin ortak eseridir ve inanıyoruz ki aziz milletimiz bu esere her daim sahip çıkacak, gayret ve fedakârlık ile yüceltecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanı kanlarıyla yoğurup yurt kılmak için şehitlik mertebesine yükselen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Çaykara’lı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.

BAŞKAN TOK-CUMHURİYET EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tok, mesajında; “Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü coşkusunu ve heyecanını, millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, milletimizin azmiyle ve iman gücüyle gerçekleştirdiği büyük bir milli mücadelenin sonucunda yazılan kahramanlık destanıdır.

Cumhuriyet’imizin 99. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin inançla ve kararlılıkla giriştiği, vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek adına, milletimizin her bir ferdinin ayrı bir kahramanlık destanıyla dolu olan Kurtuluş Savaşımız büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferin sonucu olarak, şehitlerimiz, gazilerimiz ve necip milletimiz tarafından bizlere, şanlı tarihimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakmamızı sağlayacak bu eşsiz vatan ve Cumhuriyet’imiz armağan edilmiştir.

Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, milletimizin her bir ferdi için en kutsal görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan sağlıklı ve hayırlı ömürler dileyerek, tüm Çaykara’lı  hemşerilerimin  ve Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.



İlginizi Çekebilir