Kaymakam Güzel, YKS'de Gençleri Yalnız Bırakmadı

Kaymakam Güzel, YKS

Kaymakam Muhammet Güzel YKS Sınavı için Trabzon'a giderek Sınava girecek olan gençlere destek verdi.

2022 YKS Sınavının 1.sınavı olan TYT Sınavı 18 Haziran 2022 Cumartesi Günü gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Trabzon’a giderek KTÜ’nün değişik Fakültelerinde sınava giren gençler ile sohbet etti ve moral motivasyon desteği sağladı.

Çaykara İlçesinde senelerdir büyük emekler vererek İlkokuldan başlayarak ortaokul ve lisede 12 sene boyunca planlı olarak kurs ve Etüt çalışmaları ile sınavlara hazırlanan ve Senelerdir Planlı bir şekilde Üniversite sınavını için büyük bir emek veren öğrenciler için şimdi dikilen fidanlardan için bu gün meyve alma zamanıydı.

Öğrenciler 18 Haziran 2022 Cumartesi Günü TYT Sınavına girerken,19 Haziran 2022 Pazar Günü AYT Sınavı ile Üniversite maratonunu tamamlamış  olacaklar.

18 Haziran Cumartesi Günü Çaykara İlçesi için her zamankinden erken başladı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ,Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik,İmam Hatip Lisesi Sınav Koordinatör Öğretmeni Olcay Andaç ve Fatma Yerekaban Rehber Öğretmeni Pınar Yazıcı ile birlikte Akın Yerekaban ve Fatma Yerekaban öğrenci yurtlarında ikamet eden 12. Sınıf Öğrencileri ile birlikte kahvaltı yaparak güne başladı.

Daha sonra Yurtta ikamet eden 12. Sınıf Öğrencileri ile Trabzon’a hareket eden Çamurali öğrencileri her okulun kapısına bıraktırarak sınava girmelerini sağladı.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel öğrencilerin büyük bir bölümünün sınava girdiği KTÜ Kampüsüne gelerek değişik Fakültelerde sınava giren öğrenciler ile sohbet etti.

Öğrencilere bir zamanlar kendilerinin de bu sınav kapılarından geçtiğini ifade eden Kaymakam Güzel bu gün öğrenciler ile birlikte yeniden öğrencilik yıllarına döndüğünü ve o tatlı heyecanı bir kere yaşadığını ifade etti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Güzel,sakin olmalarını,paniğe kapılmamaları gerektiğini,öğrencilerin almış oldukları mükemmel altyapı ve eğitim ile sınavda başarılı olacaklarından emin olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerin yoğun olarak sınava girdikleri KTÜ Hukuk Fakültesi Kampüsünün bahçesinde uzun zaman öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Güzel,her öğrenciye tek tek sarılarak ve başarı dileklerini ileterek öğrencileri sınav salonuna yolcu etti.

Kaymakam Güzel daha sonra okul kantininde bekleyen öğrenci velileri ile uzun süre sohbet ederek eğitime vermiş oldukları katkı için teşekkür etti.

O SENE BU SENE

ÖĞRENCİLER 16 HAZİRAN 2021’DAN BU YANA YOĞUN ÇALIŞIYOR

Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün İlçemizde bulunan lise yöneticileri ve öğretmenler ile yapmış olduğu planlamaya göre 16 Haziran 2021 tarihinden bu yana yaklaşık 1 senedir yoğun bir tempo içerisinde 2022 YKS sınavına hazırlanıyorlar.,

YURTLAR ÖĞRENCİLERİN EMRİNDE

YKS Üniversiteye hazırlık süreci ,içerisinde Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 ay boyunca kız ve erkek öğrenci yurtları sınavlara hazırlanan öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Bu süreç içerisinde öğrencilerin büyük bir bölümü Çaykara İlçesinde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtlarına yerleştirilerek konaklama ve yemek ihtiyaçları Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Bunun yanı sıra:

1-Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

2-Çaykara Anadolu Lisesi

3-Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

4-Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul İdareleri tarafından açılan Kurs çalışmaları ile öğrenciler bir sene boyunca planlı bir şekilde Üniversite sınavlarına hazırlandı.

Öğretmenler yoğun bir çalışma temposu içinde öğrencileri sınavlara hazırlamaya çalıştı

ŞİMDİ MEYVELERİ TOPLAMA ZAMANI

Çaykara İlçesinde Eğitim adına şimdi meyveleri toplama zamanı.Tam 12 senedir Okul İdareleri ve öğretmenlerin yoğun fedakarlıkları ile sınavlara hazırlanan öğrenciler 18 ve 19 Haziran 2022 tarihlerinde ömürlerinin en önemli sınavı için ter döküyorlar.

Haydi Bakalım Sevgili Gençler…

Şimdi meyveleri toplama zamanı

Şimdi Tıp Fakültesi zamanı

Şimdi Hukuk Fakültesi zamanı

Şimdi Eczacılık zamanı

Şimdi Uçak Mühendisliği zamanı

Çaykara İlçesinde sizden öncekiler bunu bize defalarca ispat ettiler.

Sizin de başaracağınızdan asla kuşkumuz yok…

Çaykara İlçesi adına Yeni yolculuğunuzda zihniniz ve yolunuz açık olsun

 



İlginizi Çekebilir