Kaymakam Güzel'den Kuşmer Yaylasında Giyim Teknolojisi Kursuna Ziyaret

Kaymakam Güzel

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından Kuşmer Yaylasında açılan Giyim Teknolojisi Kursu Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Protokol Üyeleri tarafından ziyaret edildi.

19 Ağustos 2022 Cuma Günü gerçekleştirilen Ziyarete Kaymakam Güzel ile birlikte Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müderleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Temel Kılıç ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kaymakam Güzel ve Protokol Üyelerini Kuşmer Yaylasında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Kemal Ayan ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Profesör Dr. Kemal Ataman karşıladılar ve yayla ziyaretlerinde protokol üyelerine rehberlik yaptılar.

Şahinkaya Mahallesinde Giyim Teknolojisi Öğretmeni Fatma Ataman ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni kızı Sema Ataman tarafından yaz boyunca Kuşmer Yaylasında açılan Giyim Teknolojisi Kursuna 20 bayan düzenli olarak devam ediyor.

18 Yaşında genç kızlar ile 70 yaşındaki yaşlı ninelerin birlikte aynı kursa devam ettikleri Giyim Teknolojisi Kursunda öğretmenlerin tecrübelerinin yanı sıra yaşlı bayanlar da Giyim Teknolojisi konusunda hem tecrübelerini aktarıyor hem de onlar ile birlikte üretime destek veriyor.

KAYMAKAM GÜZEL’DEN ESNAF VE VATANDAŞ ZİYARETİ

Açılış Kurdelesinin kesilmesinin ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Protokol üyeler Prof.Dr. Ali Kemal Ayan rehberliğinde Kuşmer Yaylasında esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet ettiler.Vatandaşlar ile sohbet eden Kaymakam Güzel aynı zamanda vatandaş ve esnafın sorunlarını da dinlediler.

AKADEMİSYENLER İLE SOHBET

Kaymakam Muhammet Güzel,19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Kemal Ayan ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Profesör Dr. Kemal Ataman ile bir süre sohbet etti.

Sohbette Çaykara İlçesinin Eğitim farkından söz eden Kaymakam Güzel iki profesörü bir arada bulabilmenin çok zor olduğunu Çaykara İlçesinde ise bir yayla ziyaretinde karşılarına iki profesörün çıktığını bu durumun da Çaykara İlçesinin Eğitime ne kadar önem verdiğinin en önemli kanıtı olduğunu sözlerine ekledi.

KÖY EVİ ZİYARETİ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Ali Kemal Ayan ve eşi tarafından Kuşmer Yaylasında örnek olarak oluşturulan Tarım Uygulama Bahçesi,köy evinde incelemelerde bulundular.

ANNE VE KIZI KURS ÖĞRETMENLERİ

Kuşmer Yaylasında açılan Giyim Teknolojisi Öğretmeni Fatma Ataman ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni kızı Sema Ataman yaz sezonu  boyunca açmış oldukları Giyim Teknolojisi Kursu ile yayla sakinlerinin hem kendilerini geliştirmelerini hem de üretime katkı sağlamalarını sağlıyorlar

Yaz dönemi  boyunca Sınıf haline getirdikleri bir yayla evini  Giyim Teknolojisi ile ilgili birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirerek anne ve kız öğretmenler 20 kursiyer bayan ile birlikte değişik kumaşları ve atık kıyafetleri birbirinden zengin dekorlar ile süsleyerek Giyim Teknolojisi anlamında yepyeni eserler ortaya koyuyorlar

GİYİM TEKNOLOJİLERİ KURSUNU TANIYALIM

Giyim Tasarım Öğretmeni Fatma Ataman tarafından açılan Giyim Tasarım Kursuna 20 Kursiyer yaz sezonu boyunca devam ediyor.Çaykara Halk Eğitim Merkezi ve vatandaşların kendi makinelerinin yanı sıra bayanların kendi el işleri ile yapmış oldukları onlarca ürün sergide göz kamaştırıyor.

Giyim Tasarım Kursunda bayanların  evlerinden getirmiş oldukları çeşitli kumaşlar kimi zaman makinelerde işlenerek,kimi zaman ise kadınların maharetli elleri ile çeşitli ürünlere dönüştürülüyor

GRAVATLARDAN YAPILAN PASPAS GÖZ KAMAŞTIRDI

Giyim Teknolojisi  Sergisinde birbirinden güzel eserler sergilenirken bayanların eski gravatları kullanarak yapmış oldukları paspas  herkes tarafından büyük bir ilgi gördü.Kaymakam Güzel bu güzel fikir için kurs öğretmenine teşekkür ederken Kurs Öğretmeni Fatma Ataman ise emekli öğretmenlerden kullanmadıkları gravatlarını topladıklarını ve bu gravatları yeniden değerlendirmek amacı ile  paspas şekline dönüştürerek yeniden insanlara faydalı bir hale getirdiklerini ifade etti.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR’A KIYAFET DİKİLİYOR

Giyim Teknolojisi Kursiyerleri tarafından 2021-2022 Ahmet Çalık Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor için de tatlı bir sürpriz hazırlandı.Bordo mavi renklerden oluşan ve yapımı devam eden çeşitli kıyafetler yapımlarının tamamlanmasının ardından Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından Trabzonspor Kulübüne ulaştırılacak.

MÜDÜR GÖNAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Giyim Teknolojisi Öğretmenleri Fatma Ataman ve Kızı Sema Ataman tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı kış sezonu boyunca Şahinkaya Mahallesinde açılan Moda Giyim Tasarım Kursu ile bayanlarımızın hem öğrendiklerini hem de üretime katkı sağladıklarını ifade eden Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,aynı öğretmenlerimizin yaz sezonu boyunca da bu defa Kuşmer Yaylasında kadınlarımızın ufkunu aöçmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Giyim Tasarım Kursunda atık kıyafetlerin bayanlar tarafından mükemmel bir şekilde işlenerek el emeği göz nuru ile yeni ürünlerin ortaya çıktığını ifade eden Müdür Gönan bu gün bu duruma bir kere daha tanıklık ettiklerini ve çok güzel eserlerin Çaykara İlçesi ile buluşturulduklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin her zaman olduğu gibi her etkinlikte yanlarında olduklarını ifade eden Müdür Gönan bu anlamda kendilerine sunjmuş olduklarıo imkanlar ve sağlamış oldukları katkılardan dolayı Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Müdür Çamurali’ye öğretmenleri ve kursiyerleri adına teşekkür etti.

KAYMAKAM GÜZEL’DEN  DESTEK SÖZÜ

Sergi açılışında konuşan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara İnsanının her alanda olduğu gibi kadınlarımızın üretkenliği ve çalışkanlığı anlamında da farklı bir ilçe olduğunu Kuşmer Yaylasında gerçekleştirilen Giyim Teknolojisi Kursunun göz kamaştırdığını ifade etti.

Öğretmen Fatma Ataman tarafından yine Kuşmer Yaylasında açılan Giyim Teknolojileri Kursunun her türlü övgüyü fazlası ile hak ettiğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,kadınlarımızın 3 aylık yaz sezonu  boyunca atık malzemeleri kullanarak mükemmel çalışmalar gerçekleştirdiklerini,ortaya çok güzel çalışmaların çıktığını,kadınlarımızın gerçekleştirmiş oldukları bu örnek çalışmaların pazarlanması ve değerlendirilmesi aşamasında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Açılış Programının son bölümünde ise kursiyerler tarafından misafirlere ikram gerçekleştirildi



İlginizi Çekebilir