Kaymakamlık Kupası Heyecanı Başlıyor

Kaymakamlık Kupası Heyecanı Başlıyor

Çaykara Kaymakamlığı Futbol Turnuvası Heyecanı Başlıyor.2017 ve 2018 Yıllarında yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası 2019 Yılında da aynı heyecan ile devam edecek.

Çaykara Kaymakamlığı Futbol Turnuvası Heyecanı Başlıyor.2017 ve 2018 Yıllarında yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası 2019 Yılında da aynı heyecan ile devam edecek.

SON İKİ ŞAMPİYON EĞRİDERESPOR

Yaklaşık 10 Senelik bir aranın ardından ilk olarak 2017 Yılında yeniden oynanmaya başlayan Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasında 2017 ve 2018 yıllarında son iki Şampiyon Eğridere Spor Futbol Takımı olurken turnuva boyunca takımlarımızın göstermiş oldukları müthiş mücadele birbirinden keyifli karşılaşmaların oynanmasına sebep olmuştu. 

RAMAZAN AKŞAMLARINA NEŞE KATACAK

Son iki senedir Çaykara İlçemizde Ramazan Akşamlarına Neşe katan ve Mahallelerimizin Mübarek Ramazan Ayını coşku,sevgi,saygı ve kardeşlik ortamı  içerisinde yaşamalarını sağlayan Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasının bu sene de çok büyük çekilmelere sahne olan müsabakalara ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz

BAŞVURULAR 18-30 MAYIS 2019 DA

Turnuva ile ilgili başvurular 18-30 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.Başvurular 

1-Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne

2-Çaykara Kaymakamlığına

3-Çaykara Belediyesine gerçekleştirilebilecek

İLÇE STADYUMU YENİ YÜZÜ İLE MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Çaykara Belediyesi ile Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 2019 Yılının ilk aylarında yapımı tamamlanan Çaykara İlçe Stadyumu yenilenen pırıl pırıl yenü yüzü ile Çaykara´lı Gençlerimize ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor./resimler/2019-4/17/1656339725124.jpgSaha zemininin yeniden yapılandırılması,sahanın çevresinde bulunan tel örgülerin tamamının değiştirilmesi,400 kişilik Yeni Kapalı Tribünü ve Gece aydınlatması ile Çaykara İlçemize farklı bir renk ve güzellik katan Çaykara İlçe Stadyumu Yeni Yüzü ile 2019 Yılı Ramazan Ayında Çaykara İlçemizin akşamlarını aydınlatmaya hazırlanıyor.

25´ER DAKİKALIK İKİ DEVRE

Yarı sahada oynanması planlanan Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasında karşılaşmalar 25´er Dakikalık 2  devre halinde oynanacak

7 + 1 OYUNCU OYNAYACAK

Karşılaşmalarda 7 + 1 oyuncu olmak üzere toplamda u8 oyuncu sahada mücadele edecek

KURUMLAR TAKIMLARINI KURMAYA BAŞLADI BİLE

Çaykara İlçemizde bulunan Resmi Kurumlar Turnuva için hazırlıklara zaman kaybetmeden başlarken Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Takım oluşturan ilk Resmi Kurum olarak bu alanda da Liderlik özelliğini bir kere daha ortaya koydu.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Takımının Teknik Direktörlük Görevini ise İlçemizin Efsane Teknik Direktörlerinden Çaykara Öğretmenevi Müdürü Hilmi Kanık yapacak

MAHALLELERDEN YOĞUN TALEP

Turnuvaya Mahallelerimizden yoğun bir talep var.Çaykara İlçemizin bir çok Mahallesinin bu renkli Turnuvaya katılarak Çaykara İlçemizin Ramazan ayına neşe katması bekleniyor.

RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK

Turnuvada karşılaşmalar gece oynanacak.Başvuru yapacak takımların sayısına göre Grup halinde oynanacak olan Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasında Ramazan ayının sonunda oynanacak olan Final Müsabakasının ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verilecek.

4 TAKIMA KUPA

Turnuva sonunda Şampiyon,İkinci ve Üçüncü olacak takımlara kupa verilecek.Ayrıca Turnuvanın en Centilmen Takımı da Kupa ile ödüllendirilecek.

BİR KALECİ 7 OYUNCU

Turnuvada Takımlar sahaya bir kaleci ve 7 oyuncu olmak üzere toplam 8 oyuncu ile çıkacaklardır.Turnuvada takımlar her karşılaşmada 3 oyuncu değiştirme hakkına sahip olacaklardır.

TEKNİK TOPLANTI 2 MAYIS 2019 PERŞEMBE GÜNÜ

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası ile ilgili Teknik Toplantı 2 Mayıs 2019 Perşembe Günü gerçekleştirilecek.Turnuvaya katılmak isteyen takımların bu tarihe kadar isimlerini ve oyuncu listelerini organizasyon komitelerine bildirmeleri gerekiyor

ORGANİZASYON KOMİTESİ

Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasınında 2017 ve 2018 yıllarındaki Organizasyonları büyük bir başarı ile gerçekleştiren organizasyon ekibi bu sene düzenlenecek olan Turnuvayı da Organize ediyor

İşte Organizasyon Ekibimiz:

1-Yusuf Kurt-Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

İLETİŞİM:0505 7734961

2-Berat Tosun-Çaykara Belediyesi

İLETİŞİM:0 536 3158156

3-Resul Semiz-Çaykara Kaymakamlığı

İLETİŞİM:0 535 5464235

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ÇAYKARA RAMAZANDA KUCAKLAŞACAK

Mübarek Ramazan Ayının Tüm İslam Aleminin dostluk,sevgi ve kardeşlik ortamı içerisinde kucaklaşma ayı olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem sporun bahane olduğunu esas amacı Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile Çaykara insanımızın tek yürek halinde Ramazan coşkusunu birlikte yaşamak olduğunu sözlerine ekledi.

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasının her yönü ile farklı ve çok güzel bir turnuva olacağını ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem hem İlçemizde bulunan Kurumlarımızın hem de Mahallelerimizin bu turnuvaya katılım göstererek Turnuvaya ve Ramazan ayına renk katmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaymakamlık Kupası vesilesi ile Çaykara İlçemizin Ramazan akşamlarına farklı bir renk ve güzellik katmaya hazırlandıklarını işfade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Çaykara İlçe Stadyumumuzun yenilenmiş ve ışıklandırma işlemi tamamlanmış yeni yüzü ile 2019 Yılı Ramazan Ayında Çaykara´lı gençlerimizin coşkularına ortak olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara İlçe Stadyumumuzun yapımı ve gençlerimizin hizmetine sunulması anlamındaki destek ve katkılarından dolayı Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a teşekkür eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığı tarafından ortak olarak düzenlenecek bu mükemmel organizasyonda yüreği Çaykara sevdası ile çarpan herkesi yanlarında görmek istediklerini sözlerine ekledi

İŞTE TURNUVA TALİMATLARI

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlığı Futbol Turnuvasında Uygulanacak Kurallar Oluşturulan Turnuva Organizasyon Komitesi tarafından belirlendi.İşte o Kurallar:

2019 ÇAYKARA KAYMAKAMLIĞI FUTBOL TURNUVASI

MÜSABAKA KURALLARI

1. Spor komitesi ile takımlar arasındaki iletişim, başvuruda belirtilen takım sorumluları ile olacaktır.

2. Müsabakalarda, Futbol müsabaka talimatı, ceza yönetmeliği ve beynelmilel oyun kuralları uygulanır.

3.Takımlar maç saatinden en az 15 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.

4. Takımlar en az 8, en çok 15 sporcu, 1 sorumlu personelden oluşacaktır.

5. Takımlar sahaya 1 kaleci ve 7 saha oyuncusu ile çıkacaklardır.3 oyuncu değiştirme hakkı vardır.

6. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Ancak maç esnasında kırmızı kart gören oyuncu o maçta oynayamaz, yerine başka bir oyuncu giremez.

*Oyun kurallarından ihraç cezası alan o maç oynayamaz. İhraç cezasının sebebi hakem raporuna göre şiddetli hareket, küfür ve saldırı gibi nedenlerden olursa bu oyuncuların durumları tertip komitesi tarafından belirlenir.

7. Turnuva maçlarını tertip komitesinin belirleyeceği hakemler yönetecektir. Takımların maç yönetmek üzere belirlenen hakeme itiraz hakkı yoktur. Bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır.

8. Maçların berabere bitmesi durumunda; kazanan takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5´ er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder.

Beraberlikte iki takımda 1´er puan alır penaltılar iki takımın puanı aynı olduğunda devreye girer. Grup maçları sonucu puan eşitliğinde ikili averaj bu şekilde olacaktır.

9.Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar.

10.Katılacak takım sayısına göre gruplar oluşturulacak tek devreli lig usulüne göre yapılacaktır. Gruplarında 1. ve 2. sıralarda yer alan takımlar bir üst tura yükselirler. Bir üst tur maçlarda yer alan takımlar; Maçlarını eleme usulüne göre oynarlar. Tek sayı takım kalınması halinde en iyi derecede 2. Takım çeyrek finalist olacaktır. Bu kural yarı finallerde de geçerli olacaktır.

11. Müsabakalar 2X25 dakika halinde yapılacaktır. Devre arası 5 dakikadır. Final müsabakalarında beraberlik halinde beşer penaltı vuruşları sonucu belirlenecek.

12.Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 5 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha az olması halinde 10 dakika beklenilmesi ve gelmemesi durumunda o takım 3-0 hükmen yenik sayılır.

13.Müsabakalarda kart uygulamalarında, halen uygulamada olan futbol oyun kuralları geçerli olacak, ilk sarı kartta oyuncu uyarılacak, ikinci sarı kartta oyundan ihraç olacak ve bir sonraki maçta oynayabilecektir.

14. Ofsayt dışındaki bütün futbol kuralları geçerlidir. Ayrıca kaleciye geri pas yasaktır.

15.Takım sorumluları maçlardan önce, takımın asıl ve yedek oyuncu listesini spor komitesine verecektir.

16. Takım kurmak isteyen herkes kuralları yerine getirdiği takdirde turnuvaya katılabilir.

15 yaş üstü oyuncular oynayabilir. Çaykarada memurluk yapan tayin ile giden memurlar Çaykarada görev yaptığına dair belge getirmeleri halinde oynamalarında sakınca yoktur.

Takımlar müsabakalarda aktif lisanslı futbolcu oynatamaz aksi tespit edilirse aktif lisanslı oyuncu turnuvadan ihraç edilir,oynamış olduğu maçlarda takımı hükmen yenik sayılır.(Aktif lisans 2018-2019 sezonunda aktif halde amatör veya profesyonel futbol maçlarında oynamamış olması demektir.)

17.Takım listeleri ve oyuncuların nüfus cüzdanı fotokopileri 02 Mayıs 2019 Perşembe günü yapılacak olan teknik toplantıda teknik komiteye verilmesi gerekmektedir.Bu tarihten sonra oyuncu ekleme ve çıkarma olmayacaktır.Turnuva sonuna kadar aynı takım ile mücadele edilecektir oyuncu ekleme olmayacaktır.

18. Maç öncesinde, maç esnasında veya maç sonrasında saha içerisinde ya da saha dışında kasıtlı hareket, kavga, küfür etme ve benzeri şekildeki hoş olmayan davranışlarda bulunanlar tertip komitesinin vereceği rapor doğrultusunda bireysel veya takım olarak turnuvadan ihraç edilir.

19.Maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası olabilecek anlaşmazlıkları çözmek tertip komitesi yetkilidir.

20. Turnuva sonunda başarılı olan takımlara birincilik ikincilik üçüncülük kupası, turnuva boyunca centilmenlik gösteren takıma centilmenlik kupası verilecektir.

Turnuva İle İlgili Sorularınız için;

İletişim Tel: 0505 773 49 61 Yusuf KURT (Tertip Komitesi Üyesi)

0536 315 21 56 Berat TOSUN(Tertip Komitesi Üyesi)

0535 546 42 35 Resul SEMİZ (Tertip Komitesi Üyesi)

Haber:Hilmi Kanık

 



İlginizi Çekebilir