Kaymakamlık Kupasında Kuralar Çekildi.

Kaymakamlık Kupasında Kuralar Çekildi.

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´in talimatları ile bu sene üst üste üçüncüsü düzenlenen Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası başlıyor.

KAYMAKAMLIK KUPASINDA KURALAR ÇEKİLDİ

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´in  talimatları ile bu sene üst üste üçüncüsü düzenlenen Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası başlıyor.

Yenilenmiş hali ile Çaykara İlçe Stadyumunun ev sahipliğini yapacağı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası 2019 yılında 27 takımın katılımı ile gerçekleştiriliyor.

/resimler/2019-5/2/1237113131679.jpg

İŞTE KATILAN TAKIMLAR:

Turnuvaya İştirak Eden Toplam 27 Takım çekilen Kur´a sonucunda 4 grupta mücadele edecekler.02.05.2019 Perşembe Günü Çaykara Kaymakamlığı Konferans salonunda Kaymakam Salih Çiğdem Başkanlığında gerçekleştirilen kura çekimine kulüp yetkilileri katıldılar.

HAKEM TRABZON´DAN GELİYOR

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasını Trabzon´dan gelecek olan Profesyonel Hakem Yönetecek.

27 TAKIM KATILIYOR

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasına toplam 27 takımın katılımı ile gerçekleştiriliyor.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-FARKLI BİR RAMAZAN OLACAK

Yaklaşan Ramazan Ayının Tüm İslam Alemine hayırlı ve uğurlu olması dileklerini ileten Çaykara Kaymakamı  Salih Çiğdem  Ramazan ayında dostluk,arkadaşlık,paylaşma gibi değerlerin diğer zamanlara oranla daha fazla ön plana çıktığını sözlerine ekledi.

/resimler/2019-5/2/1238018913459.jpg

Çaykara Kaymakamlığı olarak hem mahalleler arasındaki gençlerimizin birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak,hem gençlere spor yapma imkanı sunmak hem de mübarek ramazan ayını coşku içerisinde birlikte değerlendirmek amacı ile Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasını düzenlediklerini ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Turnuvaya tahmin ettikleri gibi çok fazla takımın katıldığını bu durumun kendilerini çok fazla mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Fırsat buldukça tüm maçlarda takımların yanında olmaya ve de maçlarını izlemeye çalışacağını ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, dostluk ve de kardeşlik çerçevesinde geçecek olan turnuvada şimdiden tüm takımlara başarılar diledi.

Ramazan Ayının birlik ve beraberliğin pekiştirildiği en kutsal ay olduğunu anımsatan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem bu güzel ayda Çaykara İlçemizin birbiri ile kaynaşmasını,sevgi,dostluk ve kardeşlik kavramlarının pekişmesini sağlamak amacı ile bu güzel turnuvayı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi

MÜDÜR KURT-TÜM TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUZ

2017 ve 2018 Yıllarında olduğu gibi 2019 Yılında da Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasını gerçekleştirmenin hem heyecanını hem de mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem´in yönetiminde yeni bir Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasını Organize ediyor olmanın tatlı heyecanını yaşadıklşarını ifade etti.

Turnuvaya katıklan tüm takım sorumlularından Dostça ve kardeşlik havası içerisinde bir turnuva gerçekleştirilmesini isteyen Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Kurt bu turnuvada esas amacın İlçemizin mahallelerinin birbiri ile kaynaşması olduğunu ifade etti

/resimler/2019-5/2/1239159852523.jpg

Karşılaşmayı yönetecek Hakemlerimizin Profesyonel Hakem olduklarını ve Trabzon´dan gelerek müsabakaları yöneteceklerini anımsatan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt Takım sorumlularının  ve oyuncuların maç esnasında hiçbir şekilde hakem kararlarına itiraz etmemelerini istedi

Turnuva ile ilgili itirazların Turnuva Teknik Komitesine yapılabileceğini ifade eden İlçe Müdürü Yusuf Kurt 6 kişilik teknik komite olarak en kısa zamanda toplanarak itirazları karara bağlayacaklarını sözlerine ekledi

RAMAZAN AYI İLE BİRLİKTE BAŞLIYOR

2019 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası Ramazan Ayının başlaması ile birlikte başlayacak.Çaykara İlçe Stadyumunda oynanacak olan Turnuvada her gece 3 karşılaşmanın oynanması planlanıyor

İŞTE GRUPLAR

2019 Yılı Kaymakamlık Kupası Toplam 27 Takımın Katılımı ile gerçekleştirilecek.Turnuvaya katılan 27 takım Bilgisayar Ortamında çekilen  elektronik Kura çekimi sonrasında 8 gruba ayrıldılar.

Çekilen Kura sonucunda 1,2 ve 5. Gruplar dörder takımdan oluşurken diğer gruplar ise üçer takımdan oluştular.

Oynanacak olan Grup Müsabakalarının ardından Gruplarında ilk iki sırada yer alacak olan 16 takım son 16 Grubuna kalacaklar

Daha sonra ise eleminasyon sistemi ile Çeyrek Final,Yarı Final ve Final Maçları oynanacak

Turnuvaya katılan 27 Takım 8 Grupta şu şekilde eşleşti.

1.GRUP

RAŞİ SPOR

HOLAYISA GENÇLİK

TAŞLIGEDİK SPOR

ÇAYKARA GENÇLİK

2.GRUP

MEGAMY ENERJİ

UZUNGÖL SPOR

F.C. LİGORAŞ

ZEKİ BİLGE SPOR

3.GRUP

TAŞKIRAN SPOR

SOLAKLI FK

ASES 1845

 

4.GRUP

ŞAHİNKAYASPOR

ÇAMBAŞI SPOR

ZENO SPOR

 

5.Grup

KARAÇAM SPOR

JANDARMA SPOR

HAROS SPOR

OGENEM SPOR

6.GRUP

ALİSİNOS SPOR

ATAKÖY SPOR

ESKİ GENÇLİK FUTBOL KULÜBÜ

 

7.GRUP

YEŞİLALAN MİLLİ

YEŞİLALAN SPOR

ÇAM OTEL SPOR

 

8.GRUP

GENÇLER GÜCÜ

KUŞMER SPOR

EĞRİDERE SPOR

 

TURNUVA KURALLARI

2019 ÇAYKARA KAYMAKAMLIĞI FUTBOL TURNUVASI

MÜSABAKA KURALLARI

1. Spor komitesi ile takımlar arasındaki iletişim, başvuruda belirtilen takım sorumluları ile olacaktır.

2. Müsabakalarda, Futbol müsabaka talimatı, ceza yönetmeliği ve beynelmilel oyun kuralları uygulanır.

3.Takımlar maç saatinden en az 15 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.

4. Takımlar en az 8, en çok 15 sporcu, 1 sorumlu personelden oluşacaktır.

5. Takımlar sahaya 1 kaleci ve 7 saha oyuncusu ile çıkacaklardır.3 oyuncu değiştirme hakkı vardır.

6. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Ancak maç esnasında kırmızı kart gören oyuncu o maçta oynayamaz, yerine başka bir oyuncu giremez.

*Oyun kurallarından ihraç cezası alan o maç oynayamaz. İhraç cezasının sebebi hakem raporuna göre şiddetli hareket, küfür ve saldırı gibi nedenlerden olursa bu oyuncuların durumları tertip komitesi tarafından belirlenir.

7. Turnuva maçlarını tertip komitesinin belirleyeceği hakemler yönetecektir. Takımların maç yönetmek üzere belirlenen hakeme itiraz hakkı yoktur. Bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır.

8. Maçların berabere bitmesi durumunda; kazanan takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5´ er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder.

Beraberlikte iki takımda 1´er puan alır penaltılar iki takımın puanı aynı olduğunda devreye girer. Grup maçları sonucu puan eşitliğinde ikili averaj bu şekilde olacaktır.

9.Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar.

10.Katılacak takım sayısına göre gruplar oluşturulacak tek devreli lig usulüne göre yapılacaktır. Gruplarında 1. ve 2. sıralarda yer alan takımlar bir üst tura yükselirler. Bir üst tur maçlarda yer alan takımlar; Maçlarını eleme usulüne göre oynarlar. Tek sayı takım kalınması halinde en iyi derecede 2. Takım çeyrek finalist olacaktır. Bu kural yarı finallerde de geçerli olacaktır.

11. Müsabakalar 2X25 dakika halinde yapılacaktır. Devre arası 5 dakikadır. Final müsabakalarında beraberlik halinde beşer penaltı vuruşları sonucu belirlenecek.

12.Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 5 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha az olması halinde 10 dakika beklenilmesi ve gelmemesi durumunda o takım 3-0 hükmen yenik sayılır.

13.Müsabakalarda kart uygulamalarında, halen uygulamada olan futbol oyun kuralları geçerli olacak, ilk sarı kartta oyuncu uyarılacak, ikinci sarı kartta oyundan ihraç olacak ve bir sonraki maçta oynayabilecektir.

14. Ofsayt dışındaki bütün futbol kuralları geçerlidir. Ayrıca kaleciye geri pas yasaktır.

15.Takım sorumluları maçlardan önce, takımın asıl ve yedek oyuncu listesini spor komitesine verecektir.

16. Takım kurmak isteyen herkes kuralları yerine getirdiği takdirde turnuvaya katılabilir.

15 yaş üstü oyuncular oynayabilir. Çaykarada memurluk yapan tayin ile giden memurlar Çaykarada görev yaptığına dair belge getirmeleri halinde oynamalarında sakınca yoktur.

Takımlar müsabakalarda aktif lisanslı futbolcu oynatamaz aksi tespit edilirse aktif lisanslı oyuncu turnuvadan ihraç edilir,oynamış olduğu maçlarda takımı hükmen yenik sayılır.(Aktif lisans 2018-2019 sezonunda aktif halde amatör veya profesyonel futbol maçlarında oynamamış olması demektir.)

17.Takım listeleri ve oyuncuların nüfus cüzdanı fotokopileri 02 Mayıs 2019 Perşembe günü yapılacak olan teknik toplantıda teknik komiteye verilmesi gerekmektedir.Bu tarihten sonra oyuncu ekleme ve çıkarma olmayacaktır.Turnuva sonuna kadar aynı takım ile mücadele edilecektir oyuncu ekleme olmayacaktır.

18. Maç öncesinde, maç esnasında veya maç sonrasında saha içerisinde ya da saha dışında kasıtlı hareket, kavga, küfür etme ve benzeri şekildeki hoş olmayan davranışlarda bulunanlar tertip komitesinin vereceği rapor doğrultusunda bireysel veya takım olarak turnuvadan ihraç edilir.

19.Maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası olabilecek anlaşmazlıkları çözmek tertip komitesi yetkilidir.

20. Turnuva sonunda başarılı olan takımlara birincilik ikincilik üçüncülük kupası, turnuva boyunca centilmenlik gösteren takıma centilmenlik kupası verilecektir.

Turnuva İle İlgili Sorularınız için;

İletişim Tel: 0505 773 49 61 Yusuf KURT (Tertip Komitesi Üyesi)

0536 315 21 56 Berat TOSUN(Tertip Komitesi Üyesi)

0535 546 42 35 Resul SEMİZ (Tertip Komitesi Üyesi)



İlginizi Çekebilir