Kaymakamlık Kupasında Kurallar Belli Oldu

Kaymakamlık Kupasında Kurallar Belli Oldu

Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığı tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenşlenen ve de 2018 Yılı Ramazan Ayında İkincisi gerçekleştirilecek olan Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasında uyulacak Kurallar belirlendi.

Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığı tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenşlenen ve de 2018 Yılı Ramazan Ayında İkincisi gerçekleştirilecek olan Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvasında uyulacak Kurallar belirlendi.

Çaykara Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt Başkanlığında Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen Kurallar şunlar;

ÇAYKARA KAYMAKAMLIĞI FUTBOL TURNUVASI

MÜSABAKA KURALLARI

1. Spor komitesi ile takımlar arasındaki iletişim, başvuruda belirtilen takım sorumlusu ile olacaktır.

2. Müsabakalarda, Futbol müsabaka talimatı, ceza yönetmeliği ve beynelmilel oyun kuralları uygulanır.

3.Takımlar maç saatinden en az 10 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.

4. Takımlar en az 6, en çok 10 sporcu, 1 sorumlu personelden oluşacaktır.

5. Takımlar sahaya 1 kaleci ve 5 saha oyuncusu ile çıkacaklardır.3 oyuncu değiştirme hakkı vardır.

6. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Ancak maç esnasında kırmızı kart gören oyuncu o maçta oynayamaz, yerine başka bir oyuncu giremez.

*Oyun kurallarından ihraç cezası alan o maç oynayamaz. İhraç cezasının sebebi hakem raporuna göre şiddetli hareket, küfür ve saldırı gibi nedenlerden olursa bu oyuncuların durumları tertip komitesi tarafından belirlenir.

7. Turnuva maçlarını tertip komitesinin belirleyeceği hakemler yönetecektir. Takımların maç yönetmek üzere belirlenen hakeme itiraz hakkı yoktur. Bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır.

8. Maçların berabere bitmesi durumunda; kazanan takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5´ er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder.

Beraberlikte iki takımda 1´er puan alır penaltılar iki takımın puanı aynı olduğunda devreye girer. Grup maçları sonucu puan eşitliğinde ikili averaj bu şekilde olacaktır.

9.Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar.

10.Katılacak takım sayısına göre gruplar oluşturulacak tek devreli lig usulüne göre yapılacaktır. Gruplarında 1. ve 2. sıralarda yer alan takımlar bir üst tura yükselirler. Bir üst tur maçlarda yer alan takımlar; Maçlarını eleme usulüne göre oynarlar. Tek sayı takım kalınması halinde en iyi derecede 2. Takım çeyrek finalist olacaktır. Bu kural yarı finallerde de geçerli olacaktır.

11. Müsabakalar 2X25 dakika halinde yapılacaktır. Devre arası 5 dakikadır. Final müsabakalarında beraberlik halinde beşer penaltı vuruşları sonucu belirlenecek.

12.Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 4 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha az olması halinde 10 dakika beklenilmesi ve gelmemesi durumunda o takım 3-0 hükmen yenik sayılır.

13.Müsabakalarda kart uygulamalarında, halen uygulamada olan futbol oyun kuralları geçerli olacak, ilk sarı kartta oyuncu uyarılacak, ikinci sarı kartta oyundan ihraç olacak ve bir sonraki maçta oynayabilecektir.

14. Ofsayt dışındaki bütün futbol kuralları geçerlidir. Ayrıca kaleciye geri pas yasaktır.

15.Takım sorumluları maçlardan önce, takımın asıl ve yedek oyuncu listesini spor komitesine verecektir.

16. Takım kurmak isteyen herkes kuralları yerine getirdiği takdirde turnuvaya katılabilir.

Yaş sınırlaması yoktur. Müsabakalarda aktif lisanslı futbolcu oynatamaz aksi tespit edilirse turnuvadan ihraç edilir.(bu konuda 10 mayısta takım temsilcileri ile yapılacak teknik toplantıda nihai karar verilecektir)

 17.Takım listeleri ve oyuncuların nüfus cüzdanı fotokopileri 10 Mayıs 2018 Perşembe günü yapılacak olan teknik toplantıda teknik komiteye verilecektir.

18. Maç öncesinde, maç esnasında veya maç sonrasında saha içerisinde ya da saha dışında kasıtlı hareket, kavga, küfür etme ve benzeri şekildeki hoş olmayan davranışlarda bulunanlar tertip komitesinin vereceği rapor doğrultusunda bireysel veya takım olarak turnuvadan ihraç edilir.

19.Maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası olabilecek anlaşmazlıkları çözmek tertip komitesi yetkilidir.

20. Turnuva sonunda başarılı olan takımlara birincilik ikincilik üçüncülük kupası, turnuva boyunca centilmenlik gösteren takıma centilmenlik kupası verilecektir.

Turnuva İle İlgili Sorularınız için;

İletişim Tel: 0505 773 49 61 Yusuf KURT (Tertip Komitesi Üyesi)

0536 315 21 56 Berat TOSUN(Tertip Komitesi Üyesi)

0535 546 42 35 Resul SEMİZ (Tertip Komitesi Üyesi)

TURNUVA RAMAZAN AKŞAMLARIMIZA NEŞE KATACAK

16 Mayıs 2018 Salı Günü başlayacak olan Mübarek Ayı süresince yaklaşık 1 ay devam edecek olan Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası tıpkı geçtiğimiz yıl Ramazan Ayında olduğu gibi  İlçemizdeki birlik ve beraberliğin en büyük sembolü olarak Ramazan akşamlarımıza farklı bir neşe ve güzellik katacak.

KURT TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası Organizatörlerinden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt Tüm Halkımızı bu tatlı heyecanlarına ortak olmaya davet etti.

Halkımızdan hem Takım kurarak turnuvaya iştirak etmelerini isteyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt bunun yanı sıra Ramazan Akşamlarında oynanacak olan bu karşılaşmalarda vatandaşlarımızın de maçların oynanacağa futbol sahasına gelerek bu heyecanlarına ortak olmalarını istedi.

2018 Yılı Ramazan ayında Çaykara İlçemize farklı ve de güzel bir heyecan yaşatmayı hedeflediklerini ve de bunun için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Müdür Yusuf Kurt  önceki yıllarda olduğu gibi Çaykara İnsanımızın kendilerini yalnız bırakmayacağını ve de bu örnek turnuvanın şenlik havası içerisinde yaşanılacağını sözlerine ekledi.

BAŞVURULAR 9 MAYIS´TA BİTİYOR

2018 Yılı Çaykara Kaymakamlık Kupası Futbol Karşılaşmaları için başvurular başladı.Turnuvaya katılmak isteyen takımların Oyuncu ve Teknik Ekip Listelerini 9 Mayıs 2018 Çarşamba Gününe kadar aşağıda isimleri yazılı olan Turnuva Görevlilerine Takım  isimlerini bildirmeleri  ve de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir