Kemal Yüce Son Yolculuğuna uğurlandı

Kemal Yüce Son Yolculuğuna uğurlandı

Çaykara Demirkapı Mahallesinden, önceki gün vefat eden Kemal Yüce gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara -Demirkapı mahallesinden olup Erzurum´ da vefat eden işadamı Kemal Yüce (60)  Erzurum merkez Narmanlı Camiinde kalabalık bir cemaatin kıldığı öğle namazına müteakip Asrı mezarlıkta toprağa verildi.  

Cenaze törenine, Trabzon´dan Dr,Yusuf Aşık, Prof.Dr. Mustafa Şengül, Trabzon Büyükşehir Belediyesi iç denetçisi Osman Abanoz, İşadamı Yusuf Yazıcı, Samsun´ dan işadamı Kadir Yıldız ile Trabzon, İstanbul ve Samsun´dan gelen çok sayıda Demirkapı ve Çaykara´lı aile dostları yanında yüzlerce kişi katıldı/resimler/2019-1/1/0945457624426.jpgKEMAL YÜCE´NİN ARDINDAN               

Dün gece saat 03 de bir otobüs dolusu arkadaşlarla Kemal  beyin cenazesine katılmak için Erzurum´a gitmek üzere yola çıktık. Karlı yollardan 7 saatte ulaşabildik. Özel araçları ile Samsun´dan, Giresun´ dan İstanbul´dan onlarca dostunun bizden önce geldiğine şahit olduk. Mitingleri severdi Kemal Bey. Narmanlı camiindeki cenazesi  mahşeri bir kalabalık adeta miting gibi oldu. Gelen dostlarına hasteldiniz diyemedi. Yerine Kardeşi Kamil abisi gibi helallik aldı. Bizde hakkımızı helal ettik. Onu asrı mezarlığa karla karışık toprağa  emanet ederek geri dönüyoruz. Bazen sana Laz Kemal derlerdi. Ama sen tam bir Dadaş olmuştun. Türkoğlu Türk. İnanmış  bir Müslümandın. Dadaşları seni şanına uygun uğurladıklarına şahit olduk. Hocalar derki ölüm İHTİYARLAR İÇİN SIRA SIRA, GENÇLER İÇİN DE ARA SIRA. . Seninki sonraki tarif edilen oldu. Yine AYAKTA İKEN VE HAYATTA İKEN HELALLEŞİN der hocalar. Yakın bir zamanda açtığı telefonda konuşmuştuk. Hasbihâl olmuştuk. Bir yıl önce Erzurum Teknik iniveresindeki kızımın tayini işe ilgili  Erzurum´ a gitmiştim. O zamanki Rektör bir türlü muvafakat vermiyordu. Ben kırmaz demişti. Birlikte Rektöre gitmiştik. Maalesef Dostum dediği Kemal´i ´ kırmıştı. Yine  muvafakat vermeyince çok mahcup olmuştu. Daha sonra bir şekilde muvafakati aldığımızı öğrenince sevinmişti. Koca Kemal. İn gönlü kırılmamalıydı Rektöre de kalmadı o makamlar. .Helalleştik Biraz hastayım demişti. İnanmadım. Çünkü Koca Kemal ´ e hastalığı yakıştıramıyor ve yanaştıramıyordum. Meğer gerçek hastaymış ta biz algılayamamış. Ölüm haberini alınca KALU İNNALİLLAHİİ VE İNNE İLEYHİ RACİĞUN demekten başka bir şey gelmiyor elden. Emir büyük yerden. Geldi. Ölmemeye çare  mi var.. Daha önce dededen kalma  mülkümüz Belediye tarafından kamulaştırılmıştı. Ailece üzülmüştük. Tarihimiz yok edilmişti. Ama bugün üzüntümüz kat kat arttı. Kemal ´imizi 2018 yılı son gününde bir daha dönmemek ebediyete uğurlayarak geri döndük. 

Erzurum´a varınca Tebriz kapıda ki işyerine uğradık buluruz diye. Dönüşte Erzurum Organize Sanayindeki fabrikanın önünden geçtik. Hacı Mehmet amcanın diktiği ağaçların arasından bir el sallarsın güle güle dersin diye. Bizde mahzun ve üzgün döndük İbrahim Hakkı Hazretlerinin memleketinden. Rahat uyu KOCA ADAM. Lacivert paltonla Küheylan gibiydin. Mekânın cennet olsun..

Haber yorum: Osman Abanoz



İlginizi Çekebilir