Kemal Yüce Vefat Etti

Kemal Yüce Vefat Etti

Çaykara Demirkapı Mahallesinden Erzurum´da ikamet eden Kemal Yüce (60) vefat etti.

İlçemiz, Demirkapı mahallesinden uzun yıllardır Erzurum´da ikamet eden Erzurum Organize Sanayinde Murat plastik sanayi firması ortaklarından Kemal Yüce(60) (Mehmetoğlu) vefat etti. Kısa süre önce amansız hastalığa yakalanmıştı. Tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı. 

1994 -1999 yılarında uzun süre Dadaş Kent Belediye Başkanlığına vekâlet etmişti. Erzurum da siyasi ve sosyal alandaki çalışmaları ile tanınmıştı. Genç yaşta vefatı dostları tarafından büyük üzüntü ile karşılandı. 

Cenazesi 31 Aralık Pazartesi günü Erzurum merkez Narmanlı camiinde kılınacak öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Erzurum ´daki Asrı mezarlıkta toprağa verilecek.

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak Kemal Yüce´ye Allah´tan rahmet, geride kalan kederli ailesine sabırlar dileriz. 

İrtibat:

Kardeşi Kamil yüce 0544 660 61 25/resimler/2018-12/30/2215222575833.jpgKEMAL YÜCE ANISINA..      

Demirkapı mahalleliler olarak üzgünüz Emsalimiz, çocukluk arkadaşımız ve güzel dostumuz Kemal Yüce  aramızdan ayrıldı. Kısa süre önce rahatsızlandı. Tedavi esnasında verilen bir ilaçtan sonra gözlerini bir daha açmamak  üzere aniden yumdu.  

Ölümü ani oldu. Dostları tanıdıkları hasta olduğunu duymadı bile. 1.85 boyunda 120 kilo ağırlığında Koca Kemal  artık aramızda olmayacak. Yıllar  önce  Genç yaşta Rıfat abisini ve annesini ve daha sonra da babasını kaybetmişti. Ailenin yükü omuzlarına düşmüştü. Stresi artmıştı. Sıkıntılarını içine gömmüştü. Abisi, annesi ve babasını Trabzon "a getirmişti. Kendi elleri ile Bahçecik mezarlığında ebediyete uğurlamıştı. Koca Kemal çok sevdiği Trabzon ´ a gelemedi. Onu Erzurum ´da asrı mezarlıkta uğurlamaya gidiyoruz. Aslında HER ÖLÜM GENÇ ÖÜMDÜR. Kemal in ölümü de öyle oldu.  

Cahit Sıtkı Tarancı: 

NEYLESİN ÖLÜM.

HERKESİN BAŞINDA.

UYUDUN UYANMADIN OLACAK.

KİM BİLİR? NASIL KAÇ YAŞINDA.

BİR NAMAZLIK SALTANATIN OLACAK 

TAHT MİSALİ BU MUSALLA TAŞINDA.   

Necip Fazıl Kısakürek demiş ki;

ÖLÜM GÜZEL ŞEY,

BUDUR PERDE ARDINDAN HABER.

HİÇ GÜZEL OLMASAYDI.

ÖLÜRMÜYDÜ PEYGANBER.   

Yahya Kemal Beyatlı:

ARTIK DEMİR ALMAK GÜNÜ GELMİŞSE ZAMANDAN

MEÇHULE GİDEN BİR GEMİ KALKAR BU LİMANDAN....  

Kanuni Sultan Süleyman vasiyet etmiş;

BEN ÖLÜNCE BİR ELİMİ TAPUTUN DIŞINA KOYUN.

İNSANLAR GÖRSÜN Kİ PADİŞAH SÜLEYMAN  BİLE ELİ BOŞ GİDİYOR.  

Kemal bey  babası  ve kardeşleri ile Erzurum Organize Sanayindeki Murat plastik Sanayi adlı firmayı büyütmek ve geliştirmek için çok çaba sarf etti. Yurt dışına bile açılmayı denedi, olmadı. Dışardan gelen biri olarak Uzun süre Dadaşkent Belediye Başkanlığına vekâlet etti. Mitinglerin vazgeçilmez anonsçusu idi. Fiziği ve diksiyonu ve edebi dili politika yapmaya uygundu. Davası uğruna Erzurum ´da ayak basmadığı mahalle yoktu.. Birkaç kez   Belediye Başkan adaylığı denedi.. O da nasip olmadı. Erzurum da güzel bir iz bırakarak gidiyor Kemal ´ imiz. Allah rahmet eylesin. Allah Cenneti ve Cemali ile müşerref eylesin. Geride bıraktığın Kardeşin Mustafa ve çocukların artık bizim emanetimizdir. Son söz olarak ´SANA DAR GELMEYECEK MEZARI KİMLER KAZSIN ? GÖMELİM SENİ TOPRAĞA DESEM. SIĞMAZSIN.... 

Seni unutmayacağız güzel insan.

Osman ABANOZ. 

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Kemal Yüce Vefat Etti

İlginizi Çekebilir